Sunday, June 16, 2024

Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, A Very Bad Day (2014)

Share

- Advertisement -

Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, A Very Bad Day (2014)

Žanr: Komedija, Famili,
Godina: 2014
Redatelj: Miguel Arteta
Glavne uloge: Steve Carell, Jennifer Garner, Ed Oxenbould
Trajanje filma : 01:21:00
Datum izlaska :   10 October 2014 (USA)Svaki Aleksandrov način počinje na jedan loš, nimalo dobar način, tako što mu se žvaka zapetlja u kosu pa mu sve krene nizbrdo, ali njegovoj porodici svaki dan ide po zamišljenom. Međutim, osvanut će jedan dan gdje će njegva porodica okusiti sve ono što se njemu do tad dešavalo.

Nakon kompleksnog ‘Interstellar’a, trebalo mi je neko lagano štivo, nešto za opuštanje pa sam utjehu našao u ovoj komediji, obiteljskom filmčiću iz ‘Disney’a.

Trejler ovog filma izašao je podavno, ali su mnogi negodovali zbog te same najave jer su mislili da su u njoj otkrili i previše, i da zapravo sve smiješne scene zapravo su sadržane u trejleru pa je film već od tada bio na meti publike i nisu mu prognozirali neku slavu i uspjeh. ‘Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, A Very Bad Day”, bazira nje na knjizi, odnosno na crtaću snimljen po istoimenoj knjizi koji je bio popularan u osamdesetim odnosno početkom devesetih godina. Uglavnom, radnja film se vrati oko jedanesetogodišnja koji svaki dan preživljava pakao i s obzirom da ga niko u porodici ne razumije, on zaželi želju na nastupajući mu rođendan da sledeći dan njegovoj porodici bude kao i svaki njegov. Iako ima zanimljivu premisu i obećavao je zabavu, krajnji rezultat je nešto sasvim drugo. Nije u pitanju dosadan film, niti nešto što vas u potpunosti razočarati, te u par navrata ima i neke smiješne scene, što se podrazumijeva, međutim Disney je ovaj put podbacio da dostavi nešto stvarno zabavno, nešto istinski smiješno i nešto što prevazilazi postavljene standarde, pa je u biti ‘Alexander’ i njegov loš dan, zapravo samo film koji sadrži sve što jedna tipična obiteljska komedija inače ima, ali da barem ima šarmantnu ekipu zbog koje bi zaboravili na očigledne nedostatke, bio bih makar malo sretniji, ovako mislim da se prokockala prilika da se napravi nešto stvarno vrijedno gledanja kad se okupi čitava porodica pred male ekrane ili ode u kina. Od čitave filmske ekipe, Carell je donekle podnošljiv, nije loša ni Garner, najupečatljivija je svakako, meni jedna od dražih glumica, Jennifer Coolidge, a sve ostalo je totalni promašaj, pa čak i djeca u glavnim ulogama koja su više iritirajuća nego simpatična.

Ocjena na IMDb.com mu je solidnih 6,3/10 a na Tomatoesima simboličnih 63%. Film je širom svijeta aradio malo više od 83 miliona na budžet od 28 miliona. Reditelj fila je Miguel Arteta, reditelj filmova ‘Ceaser Rapids’, ‘Buntovnik’, ‘The Good Girl’ i ‘Star Maps’.

Nije u pitanju neki loš film i nešto što je nepodnošljivo, ali sa pričom koja liči na komedije iz devesetih, kada su komedije znatno bile uspješnije, ”Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, A Very Bad Day” je samo uzalud utrošen potencijal ali i tip filma gdje su najzabavnije scene prikazane u njegovoj najavi.

Ocjena:6/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave