Sunday, July 21, 2024

Atomska plavuša – Atomic Blonde 2017 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -
Atomska plavuša –
Atomic Blonde 2017 Radnja Filma

Atomska plavuša (2017)
Atomic Blonde

Žanr: Akcija, Misterija, Triler
Godina: 2017
Redatelj: David Leitch
Glavne uloge: Sofia Boutella, Charlize Theron, James McAvoy
Trajanje filma: 01:55:00
Datum izlaska:    12.03.2017 (svjetska premijera)
U kinima od :    10 February 2017 (USA)
B i H   17.08.2017.
Hrvatska 17.08.2017.
Srbija     17.08.2017.

Film je postavljen 1989. godine u vrijeme kada je Njemačka još bila podijeljena na Istok i Zapad, a Berlin je imao veliki zid koji razdvaja obje strane. Bilo je to i vrijeme hladnog rata između SAD-a i njegovih saveznika s komunistima koje su predstavljali Sovjeti i njegovi saveznici. Za to vrijeme obje strane su imale svoje tajne agente u različitim dijelovima svijeta. Tajni popis tih informacija bio je zadržan u mikrofilmu od strane službenika Istočne Njemačke s kodnim imenom Spyglass (Eddie Marsan – Sherlock Holmes: A Game of Shadows, Ray Donovan TV series etc).

Spyglass je htio defekt u Zapadnu Njemačku, a pomoć će mu biti Percival (James McAvoy – Split, X-Men: Apocalypse etc) koji je bio glavni tajnik Berlina i dijela zapadnih tajnih agencija. Međutim, kada se stvari naruše, Britanska inteligencija MI6 odlučila je dodijeliti još jednog agenta Lorraine (Charlize Theron – Mad Max: Fury Road, Monster and many more) kako bi pomogla Percivalu.

Kada je Lorraine stigla u Berlin, činilo se da ju je slijedila tajanstvena žena koja je snimala fotografije (Sofia Boutella – The Mummy, Kingsman: The Secret Service etc). Da bi stvari bili komplicirane, činilo se da Lorraineov dolazak poznat sovjetskim agentima na čelu s Bremovych (Roland Møller), koji je također želio dobiti “popis” S njezinom sposobnošću i iskustvom kao velikim špijunom, Lorraine se trudila da dobije popis, dok su tu bili razni izazovi s kojima se morala suočiti od strane Sovjeta koji su se činili da joj uvijek znaju svaki potez.

Znači, mogla je završiti svoju misiju?? Tko je bila tajanstvena žena koja je slijedila? Sve odgovore pronađite u ovom filmu s ekstremnim borbenim potezima. —

Filmske Recenzije

Kada su rekli da film ima prekrasan akcijski slijed, bilo je apsolutno tačno. Borbena sekvenca u ovom filmu bila je izvrsna. Ruka za ruku u borbi između Charlize Theron i Njemačke policije, i sa Sovjetima su to izvrsno učinili. Najbolji borbeni prizori definitivno su bili oni u staroj zgradi u Istočnom Berlinu gdje se morala boriti sa sovjetskim agentima, jednim po jednim neprekidno više od 10 minuta. Siguran sam da biste, ako ste gledali ovu scenu, bili apsolutno oduševljeni.

Osim onih akcijskih sekvenci (koje su bile prilično česte), nažalost, ritam filma bio je prespor (moja djevojka čak je dulje vrijeme šutjela tokom scena razgovora). Ja zapravo ne znam gdje je pošlo po zlu, ali vjerojatno zbog načina na koji je priča ispričana, na način na koji je Lorraine upoznala svoje nadređene u MI6, uključujući operatera CIA-e (kojeg glumi John Goodman – Kong: Skull Island, Patriots Day etc). Čini se da je tu film izgubio zamah i tempo je bio potpuno usporen. Nažalost, ti dijelovi su bili prilično česti.

Sam splet nije bio toliko velik. Bila je to vrsta standardne špijunske priče s nekim okretajima, iako ne pravi tip duhovnog puhanja. Unatoč tome što su tu James McAvoy i Sofia Boutella, ali prava zvijezda filma definitivno je Charlize Theron, za koju se moraju dati dva palca gore za one prekrasne borbene sekvence. Bilo je i to dobro da je zvučni sistem u kinu davao veliki učinak. Neki su čak uspoređivali borbe s filmovima Johna Wicka, ali to je i razumljivo s obzirom na to da su također bile vrlo nasilne. John Wick je bio izvrstan u priči, ali to ovom filmu nedostaje.

Usput zbog užasnih borbi i ubojstava, Film je dobio oznaku 18+ jer je bio sam za odrasle. Bilo je i nekih golih prizora i scena ljubljenja, to definitivno nije za mlađu publiku. Jedna od stvari koja je bila sjajna od redatelja bila je način na koji je 1989 godine mogao ponovo stvoriti osjećaj kostima, a posebno s pjesmama 80-ih godina. 99 Lufballons je bila jedna pjesma koja je više puta svirala u filmu, koja je zapravo bila pjesma za protu-ratni prosjed Njemačkog benda Nena.

Zaključno, ako ste u potrazi za filmom ultra nasilnog akcijskog ženskog filma i zaista želite vidjeti Charlize Theron onda biste bili jako zadovoljni filmom, ali nemoj očekivati da će ovo biti prekrasno napisana priča, samo se usredotočite na zadivljujuće akrobacije koje su bile potpuno vrijedne gledanja. Sretno gledajući!!!

Ocjena: 3,5/5

Titlovan Trailer:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave