Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeKomedije FilmoviBad Moms - Zločeste mame 2016 Recenzije Filmova

Bad Moms – Zločeste mame 2016 Recenzije Filmova

- Advertisement -

Zločeste mame (2016)
Bad Moms

Žanr: Komedija
Godina 2016
Redatelj: Jon Lucas, Scott Moore
Glavne uloge: Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn
Trajanje filma : 01:38:00
Datum izlaska :   29. Srpanj 2016.

- Advertisement -Tri premorene i nedovoljno cijenjene mame odluče uzeti svoje živote u svoje ruke i ignorirati svoje svakodnevne obveze kako bi se provele.

Nova komedija sa Milom Kunis u glavnoj ulozi koja je poharala kina kad se tek pojavila, konačno je dostupna i za online gledanje, a da li se isplati utrošiti svoje vrijeme na to, vrijeme je da saznate.

Doduše, iako mislim da vas je sam film već zaintrigirao, onda moja kritika, bila ona pozitivna ili negativna, ne može puno uticati na vašu odluku. Pišem ovo iz vlastitog iskustva jer i sam pogledam neki film iz radoznalosti neke, bez obzira što je prethodno dočekan na nož. Kada je tek izašla najava za film, imao sam osjećaj da će film proći neslavno i da će brzo završiti svoj pohod na svjetska kina, ali čak i iskusni filmaši poput mene se prevare. Film je prošao relativno dobro, skupio i više nego dovoljno love da se već priča o nastavku, odnosno o reboot-u, gdje bi sada tate preuzele vodeće uloge. To je apsurd Holivuda, jer u svemu gdje vide šuške, oni to iscijede, siluju, recikliraju i premažu s hiljadu novih boja samo da im ponovo zamiriše koja novčanica. Premisa ”Zločestih mama” zvuči poznato; neko ko je fin, poštuje pravila i igra po njima, puca po šavovima i postaje zloća. Ništa drugačiji nije ni zaplet ovog filma, pa je do samog kraja dosta predvidljiv i konvencionalan, ali najpozitivnije što mogu izvući kod filma jeste činjenica da pruža opuštajuću atmosferu, dovoljno humora za prosječnog gledatelja i da nije toliko plitak i formalan koliko sam naziv i radnja nalažu. Film zalazi dublje u sfere majčinstva, a i roditeljstva i čini nam se kao chick-flick godine kojeg će naročito obožavati feministkinje, svejedno ga mogu pogledati i muškarci jer mislim da će im otkriti mnogo tajni o ženama koje ni one same ne bi priznale. Iz tog razloga je ovo jedna slojevita komedija sa odličnim likovima koja mi je legla, ali ne toliko legla da je prozovem komedijom godine. Ruku na srce, 2016. je do sada bila jako siromašna kvalitetnim naslovima iz ovog žanra i nijedan ne mogu izdvojiti kao film koji me je nasmijao do suza i kojeg bih docnije u recenziji od srca preporučavao i oglašavao na sva zvona, pa ću tako i sa ”Zločestim mama” biti poprilično oprezan. Od svih pojava, Christina Applegate, Annie Mumolo i Kathryn Hahn su me naprosto oduševile u misiji da nasmiju i oraspolože.

Ocjena na IMDb.com mu je 6,6/10, a na Tomatoesima 60%. Film je širom svijeta zaradio 179 miliona dolara, na budžet od 20 miliončića. Jon Lucas i Scott Moore su reditelji filma, a iza sebe imaju komediju ”21&Over” te su pisali scenarije za trilogiju ”Mamurluk”, ”Change-Up” itd. ​

Najsvježiji primjeri filmova koji su promovirali opijanje, drogiranje, prostakluk i raskalašenost su naslovi tipa ”Sisters”, ”Neighbors 2” i ”Mike and Dave Need Wedding Dates”. Okej, jasno nam je da stres može da nam uništi život i da nekad trebamo povući ručnu, ali ovaj film je u sve to unio majčinstvo i brižne majke pa ga zato malo više volimo.

Ocjena:6/10

- Advertisement -