Wednesday, July 3, 2024

Bitka za Pacifik Pobuna (Ustanak) – Pacific Rim Uprising (2018) Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Bitka za Pacifik Pobuna (2018)
Bitka za Pacifik Ustanak
Pacific Rim Uprising

Žanr: Akcija, Avantura, ZF, Filmovi 2018
Godina: 2018
Redatelj: Steven S. DeKnight
Producent: T.S. Nowlin, Travis Beacham
Glavne uloge: Adria Arjona, Scott Eastwood, Tian Jing, Rinko Kikuchi, John Boyega, Charlie Day, Burn Gorman, Dustin Clare, Nick E. Tarabay, Shyrley Rodriguez, Levi Meaden, Daniel Feuerriegel, Karan Brar, Jin Zhang, Rahart Adams
Zemlja: Kina, SAD
Trajanje filma: 01:51:00
Datum izlaska: 21.03.2018 (svjetska premijera)
U kinima od : 23 March 2018 (USA)
B i H 22.03.2018.
Hrvatska 22.03.2018.
Srbija 22.03.2018.

 

Jake (John Boyega – new Star Wars series, The Circle i sl.) bio je čovjek koji je zaradio novac od prikupljanja predmeta i razmijenio ih s nešto vrjednijim, uključujući Jaeger (robot sagrađen da se bori protiv čudovišta Kaiju koji su došli s drugog svijeta kroz kršenje Zemlje). Tijekom jedne od njegovih uobičajenih “ekspedicija”, susreo se s tinejdžericom koja se kasnije otkrila kao Amara (Cailee Spaeny) koja je uspjela izgraditi Jaeger od dijelova koje je skupila. Oboje su kasnije prisiljeni pridružiti se programu Jaeger unatoč njihovoj nevoljnosti. Jake se uskoro sastao sa svojim starim prijateljem Nateom (Scott Eastwood – Overdrive , Snowden i sl.) koji je sada bio viši ranger i bio je instruktor za nove kadete. Amara se također susrela sa svojim novim suigračima, ali imala je problema u spajanju i učenju da bude Jaegerov pilot.

U međuvremenu, Shao industrije pod vodstvom Liwena (Jing Tian – Kong: Skull Island, The Great Wall itd.) razvijaju nove tehnologije prema kojima Jaegerovi piloti više ne bi trebali. Pomaže joj dr. Newt (Charlie Day – Fist Fight, It’s Always Sunny in Philadelphia TV series itd.) koja je prethodno bila s Jaegerovim timom. Newtov bivši partner Dr. Herman (Burn Gorman – Crimson Peak itd.) otkrio je činjenicu koja bi mogla imati neko značenje s Kaijuevom namjerom da uništi zemlju.

Nedugo nakon toga, desetogodišnji mir nakon velikog rata bio bi uništen, uz napad ilegalno djelovanog i snažnog Jaegera koji bi bio početak nečeg još goreg. Jake, Nate i ostali Jaegerovi timovi bi mogli ponovno spasiti svijet? Sve odgovore pronađite u ovom fantastičnom akcijskom filmu.

Bitka za Pacifik Pobuna Filmske Recenzije

Pa, to je bio samo film koji sam očekivao. Bio je to nastavak filma u kojem sam uživao još davne 2013. godine pod nazivom Pacific Rim , ali s većinom različitih likova. Jedini koji još uvijek imaju uloge ovdje su bili Charlie Day, Burn Gorman i Rinko Kikuchi ( Babel, Kumiko, lovac na blago i sl.). Vjerujem da bi bilo najbolje vidjeti prvi film prije nego što pogledate ovaj kako bi bolje razumjeli ratnu povijest plus zaplet koji uključuje one likove.

Moj lični pogled na film bio je da je imao mnogo više akcija u poređenju s nastavkom. Ako ste ljubitelj onih Jaegerovih borbi u tom filmu, zasigurno bi vas iznenadilo vrijeme na velikom ekranu koji uključuje te borbe. Pogotovo jer su bili uzbudljivi Jaegeri poput Cigane Avenger, Bracer Phoenix, Guardian Bravo i Sabre Athena. Te scene borbe bile su potpuno nevjerojatne i intenzivne, a oni koji vole vidjeti velike robote u borbi protiv drugih robota i velikih čudovišta trebaju biti zadovoljni.

Posebni vizualni efekti su nevjerojatni

Posebni vizualni efekti Jaegerovih borbi bili su posve nevjerojatni i izgledali su nevjerojatno stvarno, očito s velikim proračunom od 150 milijuna dolara, to je stvarno bilo vrijedno toga. Zvučni efekti Dolby Atmosa bili su vrlo dobri, no s vremena na vrijeme (tijekom razgovora između pilota u Jaegeru, zvučalo je malo previše glasno i činilo se da je slomljeno). I gledanje onih velikih robota i čudovišta u velikom studiju sigurno je bio pravi izbor jer je dao osjećaj da su roboti doista ogromni. Mislim da bi ovo bilo puno bolje vidjeti u IMAX-u.

Pored tih super akcija i specijalnih efekata, sam zaplet nije bio super. Uglavnom, film se usredotočio na tri stvari, tj. Izazove koje je Jake morao podnijeti kao sin najvećeg junaka, Kaijujev plan da ponovno upadne na zemlju i Amaru osobnu borbu. John Boyega bio je u mogućnosti prikazivati ​​svoj lik jarko i bio je iznenađujuće vrlo šarmantan i izgledao je zabavno ovdje. Novi član Cailee Spaeny nije bio loš, dok je Scott Eastwood bio prilično standardan i nije spektakularan.

Razočaravajući dio bili bi ostali kadeti (i potporni likovi) za koje mislim da nemaju dovoljno vremena za prikaz kako bi imali osjećaj bliskosti i empatije prema njima, uključujući i Jing Tian čiji se lik osjećao malo izvan mjesta. A zaplet Kaijujevog ponovnog pojavljivanja vjerojatno je bio malo prekratak, što nije dalo dovoljno prostora za apsorpciju i razumijevanje. Možda zato što film nije bio dovoljno dug, jer nije trajao čak ni 2 sata, uključujući i dugoročne kreditne scene. Kako bi cijenili one prekrasne vizualne umjetnike.

U fimu ima i zabavnih, emocionalnih trenutaka

Film je također imao neke zabavne svjetlosne trenutke. Kao i emocionalni trenutak u sredini koji je malo utjecao na moju djevojku. Možda ne može pobijediti srce kritičara, ali za moju djevojku i mene koji volimo vidjeti ovakav akcijski film. Mislim da je bio intenzivan, prilično dobar i da se možemo zabaviti zanemarivanjem nekih očitih nedostataka spomenutih gore. Mislim da bi film mogao biti privlačan određenoj vrsti publike, ali svakako nije za sve uopće. Što bi bilo tužno ako nije uspješno komercijalno, pogotovo jer je završetak nagovijestio treći film za završetak trilogije. Nije bilo krajnje kreditne scene ako se pitate, tako da možete odmah otići u WC.

Ako niste ljubitelj takvog žanra, možda biste osjećali da je film previše djetinjast, lagan, nelogičan i tako dalje. Pogotovo ako vam se ne sviđa Transformers ili Power Rangers filmovi. Ali ako ste poput moje djevojke i mene, onda svakako, vidite ovo i uživajte u Jaeger borbama. Tvoj izbor.

Sretno promatranje!

Ocjena Filma: 4/5

IMDB Ocjena Filma: 6.1/10

Titlovan Trailer Filma: 

 

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave