Sunday, June 16, 2024

Chef – Glavni kuhar (2014) Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

 

Glavni kuhar (2014)
Chef

 

Žanr Komedija
Godina: 2014
Redatelj:  Jon Favreau
Glavne uloge:  Jon Favreau, John Leguizamo, Bobby Cannavale
Trajanje filma : 01:54:00
Datum izlaska : 4. Rujan 2014.Kuhar koji je izgubio posao u uglednom restoranu nakon loše kritike i niza nesretnih događaja koji su ga proslavili, odlučuje pokrenuti sam svoj restoran ali u ”pokretu”.

Nije me bilo dugo sa nekim novim filmom iz istog razloga, jer nije bilo ništa novo za pogledati. Sreća, pojavila se ova komedija sa bogatom glumačkom ekipom koju nisam mogao propustiti. Izgledala je tako dobro.

I krenem tako sa gledanjem, u nadi da će ispuniti očekivanja, jer ipak film odaje utisak da je dobar i da je vrijedan svake minute nekog gledatelja, no kada je krenula odjavno špica, shvatio sam da u pitanju nije ni po čemu poseban film, koji je, čak štaviše, u zapletu podosadan i možda previše odužen, ali valjda se uspjeva iskupiti dopadljivim likovima i činjenicom da je zabavan, ali ne i smiješan, čisto da znate. Ovo je tip onih ”good-feeling” filmova koji je definitivno tu da vas oraspoloži, no moj jedan topao prijateljski savjet jeste da ne gledate film gladni (ipak je ovo kulinarski film). S obzirom da me dugo nije bilo na stranici sa nekim novitetom, bilo je baš savšreno da otpočnem ovako jednim jednostavnim i finim filmom koji će se vrlo brzo zaboraviti, ali će biti skoro za svačiji okus dok je tu. Bilo mi je drago ponovo vidjeti Favreau kako glumi, a on to radi odlinčo, baš k’o što i kuha, iako mu je lik pomalo staromodan i nedovoljno bistar, ali više mi je bilo drago gledati Scarlett u filmu, koja glumi hostesu u restoranu, pa uzmemo li u obzir da je i ovaj njen film uspio, ona je jedna od glumica koja s pravom može nazvat 2014. godinu, svojom. Zažmirimo li na sve što ovaj film čini, vidjet ćete da je sve zapravo bezbolno i da vam ništa neće biti uz ovu finu romantično/obiteljsku, šarmatnu priču.

Ocjena na IMDb.com mu je odličnih 7,4/10 a na Tomatoesima još boljih 88%. Film je i režirao sam Jon Favreau, svestran u filmskom svijetu, ali ipak najpoznatiji po režiranju ‘Iron Man’-ova, ‘Cowboys & Aliens’a, ‘Elf’a i nekih manje poznatih filmova i epizoda serija. Širom svijeta film je zaradio preko 44 miliona dolara.

Možda izgleda ko da sam ga previše hvalio, no bilo bi mi draže da ste stekli utisak da nije u pitanju nikakav savršen film, nego nešto sasvim solidno što bi vas trebalo zabaviti čisto ako vam ne smetaju filmovi koji na silu i vas žele uvući u njega samo da se osjećate dobro.

Ocjena:6/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave