Monday, May 20, 2024

Dan za DA – Yes Day (2021) RECENZIJA Filma

Share

SUMIRANJE

Sve u svemu, smatrao sam da ovaj film na mene nije ostavio previše dobar dojam. Ovaj je film adaptiran prema dječjoj knjizi istog naslova koju je napisala Amy Krouse Rosenthal. Sama priča bila je prilično jednostavna, bez ičega iznimnog.
- Advertisement -

Allison (Jennifer Garner – Peppermint, 13 Going on 30 itd.) I njezin suprug Carlos Torres (Édgar Ramírez – Mini serija Undoing, verzija Point Break 2015 itd.) prije su bili zabavni ljudi koji su bili pustolovni. Međutim, kad su počeli imati djecu, uvijek su govorili Ne kako bi zaštitili svoje troje djece, 14-godišnju Katie (Jenny Ortega – The Babysitter: Killer Queen, You TV serija 2. sezona itd.), Nando (Julian Lenner) i najmlađu Ellie (Everly Carganilla).

Osjećajući se pomalo stresno i razočarano zbog toga što su markirani kao ne zabavni i kako ih je savjetovao zaposlenik škole, Allison i Carlos odlučili su svojoj djeci prirediti Yes Day na kojem mogu tražiti bilo što, a roditelji nikada neće reći Ne. Očito je da neka osnovna pravila djeca moraju slijediti.

Pa što se dogodilo tijekom ovog Yes Day za obitelj Torres? Pronađite sve u ovom laganom obiteljskom filmu.

Yes Day Filmske Recenzije

Kad sam ovaj film gledao od ranog dijela, zasigurno je izgledao zabavno, pogotovo kad su roditelji Allison i Carlos svojoj djeci počeli uvijek govoriti “Ne”, za razliku od toga da su uvijek govorili “Da” prije nego što su se vjenčali. I da budem iskren, mlade pridošlice uvjerljivo su odigrali svoje uloge kao djeca, posebno Everly Carganilla koja je vrlo preslatka. U međuvremenu je Jenny Ortega kao najiskusnija među troje djece bila u redu kao tipična tinejdžerica.

Sama priča bila je prilično jednostavna, bez ičega iznimnog. Također sam iz ocjene zrelosti primijetio da je kategoriziran kao 7+, što znači da se film smatrao dovoljno sigurnim da ga djeca mogu gledati bez roditelja. Iako sam osobno smatrao da bi trebao biti PG, tako da bi mala djeca razumjela implikacije Dana da. Ako ste pogledali film i steknete ideju što je značio “Yes Day”, shvatili biste da će takav dan imati posljedice.

Ovaj je film adaptiran prema dječjoj knjizi istog naslova koju je napisala Amy Krouse Rosenthal. Režirao ga je Miguel Arteta kojem nije bilo strano nakon nekoliko komičnih filmova poput The Good Girl, Horrible, No Good, Alexander and the Terrible, Very Bad Day itd. Međutim, nisam mogao ne osjećati da filmu nedostaje ponešto . Da, malo sam se nasmijao, ali nekako mi priča nije bila previše uvjerljiva. Činilo se kao izvrsna ideja, ali činilo se da je film koji se previše koncentrirao na kaos proizašao iz planiranja dana za djecu. Čak i ako su postojale jedna ili dvije scene koje bi mogle pokazati odnos roditelja i djece, osjećalo se da im pomalo nedostaje emocija.

Još uvijek treba odati priznanje Jennifer Garner koja je pokazala svoju ozbiljnost da odigra svoju ulogu. Također sam vidio tijekom završne riječi da je bila jedan od producenata ovog filma, što je značilo da je prilično strastvena prema ovom projektu. To se ipak ne bi moglo reći za Édgara Ramíreza koji je izgledao kao da nije previše predan svojoj ulozi. Btw, bila je kratka kreditna scena sredinom zatvaranja koja je bila pomalo slučajna i trebala bi biti zabavna, ali uopće nisam smatrao da je smiješna.

Sve u svemu, smatrao sam da ovaj film na mene nije ostavio previše dobar dojam. Bilo je lagano, ali kaos koji je proizašao iz Yes Day bio je malo previše. I unatoč tome što je imao malo komičara u sporednim ulogama poput Fortune Feimster kao Jean bolničar ili Nat Faxon kao zaposlenik škole, čak i poznati pjevač H.E.R, ali osobno nisam osjećao da oni daju dodanu vrijednost filmu. Na kraju, ovaj me film uspio nasmijati, ali nedovoljno nezaboravan i nije imao dovoljno srdačnih trenutaka. Ali ako i dalje želite pogledati ovaj film, slobodno to učinite. IMDB Ocjena Filma: 5.7/10

Dan za DA (2021)
Yes Day

Žanr: Komedija, Familijarni, Filmovi 2021
Godina: 2021
Redatelj: Miguel Arteta
Producent: Tom Lichtenheld, Amy Krouse Rosenthal, Justin Malen, Amy Krouse Rosenthal
Glavne Uloge Glumci: Jennifer Garner, Edgar Ramirez, Jenna Ortega, Julian Lerner, Everly Carganilla, Fortune Feimster, Nat Faxon, Arturo Castro, Molly Sims
Zemlja: USA
Trajanje filma: 86 min
Datum izlaska: 12.03.2021 (svjetska premijera)
U kinima od : //

Trailer Filma Dan za DA:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Sve u svemu, smatrao sam da ovaj film na mene nije ostavio previše dobar dojam. Ovaj je film adaptiran prema dječjoj knjizi istog naslova koju je napisala Amy Krouse Rosenthal. Sama priča bila je prilično jednostavna, bez ičega iznimnog. Dan za DA - Yes Day (2021) RECENZIJA Filma