Sunday, March 7, 2021

Dirty Grandpa – Djedica pušten s lanca 2016 Recenzija Filma

Djedica pušten s lanca (2016)
Dirty Grandpa

Žanr:  Komedija
Godina 2016
Redatelj: Dan Mazer
Glavne uloge: Julianne Hough, Robert De Niro, Zac Efron
Trajanje filma : 01:42:00
Datum izlaska : 22. Siječanj 2016

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAMalo prije vlastitog vjenčanja, Jason Kelly odvozi svog djeda natrag na Floridu ali zapadaju na zabavu proljetnih praznika pa obojici se život u potpunosti mijenja.

Bliži se kraj najsiromašnijeg mjeseca u mom kritičarskom radu, a začinit ćemo ga jednom dugoočekivanom komedijom koja je svojom najavom kupila publiku, ali nedugo nakon izlaska u kino, publika je bila i više nego razočarana.

Ali ništa nije gotovo dok ja ne pogledam i prosudim… barem za mene. Simpatična premisa, solidni glumci i zašto ne bi šljakalo, pomislim. Nakon što sahrane ženu bivšeg agenta Air Force One, njegov unuk ga vozi natrag na Floridu i mora požuriti nazad jer se treba vjenčati za sedam dana. No, na put mu staju droga, alkohol, zabave, golišave djevojke i mnogo droge. A već sam rekao droga? Film na nimalo suptilan i bezazlen način promoviše sve što Amerika u očima drugih jeste – a to su blud, razvrat, opijati i vulgarnosti. I sve bi bilo sasvim okej i mogli bi smo mu progledati kroz prste da je zapravo smiješan, ali, što je najgore, film ima samo dvije, tri simpatične scene u kojima sam, umjesto osmjeha, glasno ispustio zrak kroz nosnice i to je sve. I je li to dovoljno za jednu komediju? Naravno da ne. ”Dirty Grandpa” je predvidljiv do u trenutak, forsira neke scene, tipa one gdje je Zac Efron obnažen, zatim isuviše ističe gej lobi, ne bi li ga se smatralo ”friendly” filmom, a vjerujem da bi do kraja filma mogli barem nabrojati četiri ili pet zapleta i isto toliko raspleta, što je očiti dokaz da film nije znao šta sa svojim likovima, šta sa zanimljivom premisom i kako učiniti nešto inovativno i originalno. Očita je hemija između dva glavna lika i to je prijatna stvar za ekrana, ali kad uzmete računicu i shvatite da Robert de Niroskoro ništa pamtljivo nije napravio u novom stoljeću te da Efron još uvijek ne izlazi iz sjene zvijezde ”High School Musicala”, onda kako zapravo u samom početku očekivati da će ”Dirty Grandpa” biti legendaran?

Ocjena na IMDb.com mu je solidnih 6,1/10 a na Tomatoesima samo 11%. Film je širom svijeta zaradio više od 88 miliona dolara. Reditelj filma je Dan Mazer, nekada nominovan za Oskara za rad na ‘Ali G’-u, a iza sebe ima dugometražni film “I Give it a Year”.

Definitivno štivo za preskočiti, iako nužno nije najlošije od početka godine kada inače loši filmovi niču kao gljive poslije kiše. Simpatičan i dobronamjeran, ali sve je već davno viđeno i ispričano tako da stvarno više nije smiješno.

Ocjena:6/10

Djevojka koja obećava – Promising Young Woman (2020) Recenzija Filma

Naslov Djevojka koja obećava u filmu koji je napisala i režirala redatelj Emerald Fennell...

Raya i Posljednji zmaj (2021) Recenzija Filma

Disney's Raya i Posljednji zmaj pomalo se spotakne da krene, ali uspijeva prikazivanje iskrenog...

Kruds Novo Doba – The Croods: A New Age (2020) Recenzija Filma

Prikupivši više od 587 milijuna američkih dolara prihoda i pobijedivši u nominaciji za najbolji...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU