Friday, May 24, 2024

Dolazak u Ameriku 2 – Coming 2 America (2021) RECENZIJA Filma

Share

SUMIRANJE

Na kraju sam smatrao da je film prilično inferioran u odnosu na svog prethodnika. Barem original ima dovoljno uvjerljivu priču. Eddie Murphy i Arsenio Hall ipak su dali nekoliko smiješnih trenutaka. Nažalost, ovaj put film nije bio toliko dobar koliko sam se nadao. Mislim da je problem možda u priči plus prenatrpani dodatni sastav koji je nekima možda bio smiješan, ali meni ne toliko.
- Advertisement -

Želeći se za vikend zabaviti, usmjerio sam pozornost na ovaj film i znao sam da je nastavak smiješnog filma iz 1988. Iskreno, nisam se mogao sjetiti jesam li to već vidio, iako se sjećam premise. Ali samo da se uvjerim, prvo sam pogledao onaj koji je na sreću i dalje bio dostupan na drugoj streaming platformi. U svakom slučaju, sad ću samo nastaviti s ovim filmom.

Smješten oko 30 godina nakon događaja Dolazak u Ameriku, princ Akeem (Eddie Murphy – filmovi o Shrek movies, Beverly Hills Cop itd.) proslavio je godišnjicu s Lisom (Shari Headley – The Preacher’s Wife, Johnson Family Vacation itd.) zajedno sa njihove 3 kćeri Princeza Meeka (Kiki Layne – Stara garda itd.), Omma (Bella Murphy) i Tinashey (Akiley Love). Akeemov pomoćnik Semmi (Arsenio Hall – TV serija o ratnom stanju itd.) još ga je uvijek pratio.

Kad je general Izzi (Wesley Snipes – Demolition Man, Blade trilogy itd.) zaprijetio miru zemlje Zamunde, Akeem je zajedno sa Semmijem odlučio otići u Ameriku potražiti osobu koja bi mogla biti rješenje. Zvao se Lavelle (Jermaine Fowler – Superior Donuts TV serija itd.) koji je još uvijek živo s majkom Mary (Leslie Jones – The Angry Birds Movie 2 itd.), A odgojio ga je njegov ujak Reem (Tracy Morgan – What Men Want, 30 Rock TV serije itd.).

Dakle, što se dogodilo s Akeemom i bi li Lavelle bio rješenje koje traži zemlja Zamunde? Pronađite sve u ovom filmu.

Dolazak u Ameriku 2 Filmske Recenzije

Nakon što sam pogledao prvi film koji me podsjetio na to koliko je dobar bio Eddie Murphy, koji je zajedno s Arseniom Hallom bio nevjerojatan i održao nekoliko urnebesnih izvedbi, očekivao sam da će ovaj biti bolji ili barem na razini originalnog filma, s obzirom na to koliko iskustva su stekli u gotovo 30 godina. Nažalost, ovaj put film nije bio toliko dobar koliko sam se nadao. Mislim da je problem možda u priči plus prenatrpani dodatni sastav koji je nekima možda bio smiješan, ali meni ne toliko.

Razumijem kako bi morali učiniti da likovi evoluiraju od prvog filma i očito da mlađu glumačku postavu postave za glavnu ulogu. Međutim, bio sam pomalo razočaran kad su Lavelle stavili kao glavni fokus, jer sam smatrao da bi možda bilo bolje da je umjesto toga reflektor bio upaljen u princezu Meeku. Nije da sam ga osobno ne volio Jermainea Fowlera dok se on svim silama trudio parirati Eddieju Murphyju (iako osobno meni ne baš tako uspješno). Btw, također sam bio prilično zbunjen s izračunom za 30 godina koji me mučio i čak mi dao neku ludu ideju o iznenađujućem preokretu u vezi s jednim od likova. Pa jesam li pogrešno izračunao ili su to napisali pisci?

Eddie Murphy i Arsenio Hall ipak su dali nekoliko smiješnih trenutaka, posebno kada su portretirali druge ljude i ponavljali svoje uloge u originalnom filmu. Čak su u ovaj film dodali još jedan novi lik (pogledajte možete li pogoditi koji). Leslie Jones i Tracy Morgan koji su dodani kako bi se malo nasmijali bili su u redu u nekoliko scena, ali njihovi mi likovi jednostavno nisu bili toliko zanimljivi (opet po mom osobnom mišljenju). Wesley Snipes je također dobio ulogu za koju sam mislio da je mogao dobiti bilo tko drugi, a bio je pomalo iskorišten.

U pozadini ovog nastavka sviralo je mnoštvo hip hop pjesama, a bilo je mnogo poznatih pjevača koji su nastupali bilo u glavnoj ulozi bilo kao oni sami. Vjerojatno će filmu dati svjež i ažuriran osjećaj. Oh, također je došlo do iznenađenja pojavljivanja poznate pjevačice u završnoj špici koja je također pokazala neke bloopere iz filma. Dio originalne glumačke ekipe također se pojavio, iako nakratko u ovom filmu, iako je bilo malo onih koji se nisu mogli pridružiti zbog sukoba oko rasporeda.

Na kraju sam smatrao da je film prilično inferioran u odnosu na svog prethodnika. Barem original ima dovoljno uvjerljivu priču, a Eddie Murphy s Arsenio Hall održao je prekrasne izvedbe, dok ovdje priča nije bila toliko zanimljiva i nova postava nije mogla stvarno učiniti ono što su Murphy i Hall radili. Međutim, i dalje me to prilično zabavljalo, ali ono zbog čega sam moju subotu navečer učinio živahnim bilo je kad sam pogledao originalni film. IMDB Ocjena Filma: 5.4/10

Dolazak u Ameriku 2 (2021)
Coming 2 America

Žanr: Komedija, Filmovi 2021
Godina: 2021
Redatelj: Craig Brewer
Producent: Barry W. Blaustein, David Sheffield, Eddie Murphy, Kenya Barris
Glavne Uloge Glumci: Eddie Murphy, Arsenio Hall, Jermaine Fowler, Leslie Jones, Tracy Morgan, KiKi Layne, Shari Headley, Wesley Snipes, James Earl Jones, John Amos, Teyana Taylor, Vanessa Bell Calloway, Paul Bates, Nomzamo Mbatha, Bella Murphy
Zemlja: USA
Trajanje filma: 110 min
Datum izlaska: 05.03.2021 (svjetska premijera)
U kinima od : //

Trailer Filma Dolazak u Ameriku:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Na kraju sam smatrao da je film prilično inferioran u odnosu na svog prethodnika. Barem original ima dovoljno uvjerljivu priču. Eddie Murphy i Arsenio Hall ipak su dali nekoliko smiješnih trenutaka. Nažalost, ovaj put film nije bio toliko dobar koliko sam se nadao. Mislim da je problem možda u priči plus prenatrpani dodatni sastav koji je nekima možda bio smiješan, ali meni ne toliko.Dolazak u Ameriku 2 - Coming 2 America (2021) RECENZIJA Filma