Saturday, June 15, 2024

Dostavljač – Delivery Man (2013) Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Dostavljač (2013)
Delivery Man

Žanr: Komedija
Godina: 2013
Redatelj: Ken Scott
Producent: Ken Scott
Glavne uloge: Cobie Smulders, Vince Vaughn, Chris Pratt, Britt Robertson, Jack Reynor. Bobby Moynihan, Simon Delaney, Georgie Lalov, Steven Weisz, Peter Y. Kim. Ben Bailey, Chloe Cmarada, Takako Haywood, Van Hughes, Matthew Daddario
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 02:19:00
Datum izlaska:  21.11.2013 (svjetska premijera)

 

Pre gledanja filma Dostavljač, bio sam ubeđen da gledam tipičnu američku komediju koja će me koliko toliko zabaviti, a do samog kraja i razočarati, ali ovaj projekat iz komedije sasvim neočekivano prerasta u sasvim zadovoljavajuću emotivnu dramu. Reditelj i scenarista Ken Scott je odlučio da uradi rimejk sopstvenog filma, kanadskog Starbuck (2011), koji je dobio sasvim solidne ocene i kritike i publike, ali je ovaj njegov projekat nekako prošao previše slabo, uglavnom zbog činjenice da su gledaoci već videli skoro sve potpuno isto, samo dve godine ranije.

David (Vince Vaughn) je veoma nepouzdan i nezreo četrdesetogodišnjak koji se bavi veoma jednostavnim poslom koji on svakodnevno komplikuje. Zapada u finansijske probleme i pokušava da održi vezu sa svojom devojkom Emmom (Cobie Smulders) koja je trudna. Usred svog tog haosa saznaje da je njegovo doniranje sperme klinici za oplodnju rezultiralo začećem čak 533 dece, od kojih 142 podnose tužbu sa željom da saznaju ko im je biološki otac. Njegov najbolji prijatelj Brett (Chris Pratt) odlučuje da ga zastupa kao njegov advokat znajući da to može da bude veliki slučaj za njih. David vremenom postaje vezan za svoju decu i pomaže im neodajući svoj identitet, i shvata da se uz njih njegov život menja.

Delivery Man ima zaista dosta emotivnog u sebi iako je glavni akcenat stavljen na komediju i sasvim dovoljno šarmira iako je na momente skoro glup. Ovo je tipičan film koji može pogledati čitava porodica, ali mu ipak fali ono nešto što će stvarati preporuku da svi pogledaju ovo ili neke posebne emocije tokom trajanje odjavne špice. Ono što ovaj film čini podnošljivim jeste tandem Vaughn-Pratt, jer su svi ostali likovi nerazrađeni i skoro nebitni. Njihov humor jeste na momente diskutabilan i odbojan je kod dosta ljudi, ali ovoga puta imamo priliku da vidimo Vona u ne baš tipičnoj ulozi, pokazajući nam da on ipak nije samo komični klovn, nego da ima i neki karakter dobrog glumca koji čuči u njemu.

Dostavljač između obične komedije i ljudske drame

Problem ovog filma je što ostaje razapet između obične komedije i ljudske drame. Stiče se utisak da čak ni scenarista nije znao šta želi da napravi. Pored emotivnih momenata i solidne komedije projekat ima dosta padova u radnji koji kvare utisak, ali i poneku scenu koja podiže kvalitet. Naravno, postavlja se i pitanje motiva za obradom filma. Orginal je ostavio sasvim dobre utiske, jer verovatno glavni pokretač, novac, nije ostvario evidentan uspeh na bioskopskim kasama.

Vaughn počinje film sa svojom tipičnom ulogom. Kako radnja odmiče tako i on nekako evoluira u prijatniji i ljubazniji karakter. Pruža sasvim solidan performans u glavnoj ulozi, ali je centar komedije definitvno na Crisu Pratt-u. Njihova specifična hemija je evidentna i slobodno se može reći da njih dvojica nose čitav film. Ostali glumci nisu ni vredni pomena jer njihovi likovi čak ne mogu ni da dobiju epitet „sporedni“.

Ukoliko ste fan „opuštenih“ komedija koje ne ostavljaju preveliki utisak, ali sasvim solidno ispune vreme ovo je film za vas. Ne poseduje ništa inovativno i nezaboravno, ali će vas sasvim dovoljno zabaviti i zamisliti.

Ocjena Filma: 3/5

IMDB Ocjena Filma: 6.4/10

Titlovan Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave