Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeKomedije FilmoviDrugo stanje Bridget Jones (2016) Recenzije Filmova

Drugo stanje Bridget Jones (2016) Recenzije Filmova

- Advertisement -

Drugo stanje Bridget Jones (2016)
Bridget Jones’s Baby

Žanr Komedija, Romantika
Godina 2016
Redatelj: Sharon Maguire
Glavne uloge: Renée Zellweger, Patrick Dempsey, Colin Firth
Trajanje filma : 01:29:00
Datum izlaska : 15. Rujan 2016.Boreći se sa savršenim vezama, izgledom i kilažom, Bridget Jones se ovog puta mora boriti i s još jednom novinom – s bebom i sa činjenicom da ne zna ko je otac.

Kako se fino razvijala ideja o trećem nastavku Bridget Jones, tako sam i ja želio ostati u toku s ovim zanimljivim likom i popularnim filmovima pa sam prije par sedmica pogledao prvi dio koji je bio baš popularan u vrijeme kad se tek pojavio. Sa nastavkom je bila skoro pa slična stvar, ali pošto je izašao davne 2004., niko nije slutio da će se pojaviti i još jedan dio.

Ovaj dio raspliće čitavu priču, dodaje, uslovno rečeno, zaključak priči i zaokružuje je u pravu trilogiju. Kako to inače biva sa svime što dođe poslije originala da upropasti čitavu ideju, reputaciju i ime nekog filma, razumno bi bilo posumnjati da će ovaj film biti i upola dobar kao što je prvi npr.. Međutim, nemojte ovog puta sumnjati, ne pretpostavljate i ne slutite ništa, nego ako ste fan ove ležerne, opuštene i jednostavno rečeno, proste dame, bezuslovno ćete uživati u ovom trećem dijelu koji je baš ono što je trebao biti. Fin zaključak čitave priče, malo drame, malo komedije, dosta simpatičnih likova i scena koje će vas nasmijati i ništa više od toga. Ustvari, ovo ”Drugo stanje Bridget Jones” mi ima nekako ozbiljniji ton i kroz čitav film se provlači ta ozbiljnija slika vremešne i sada nešto starije protagonistkinje, valjda zato da bismo i sami uspjeli ”progutati” to što Bridget nepovratno odlazi u majčinstvo, u bračne vode i vjerovatno u nepovrat, osim ako se autorica romana na kojima se baziraju filmovi kroz par godina ne sjeti da bi nam trebala plasirati priču o unucima, o novim ljubavima slavne engleskinje ili nešto slično. Kroz ovaj film provlači se dosta zvučnih imena iz glumačkog, a i pjevačkog svijeta i sve to ukomponovano uz britki britanski humor neće vas ostaviti ravnodušnim ali ponavljam, samo ako ste istinski fan ovih filmova. Ja nisam stigao pogledati drugi dio što me ne čini fanom franšize, a niti sam iskreno bio naročito zagrijan prije nego što ću pogledati film; prije sam ga pogledao iz želje da napišem osvrt za one koji me prate, a ljubitelji su ovog dijela, tako da sam obostrane želje vjerovatno ispunio.

Ocjena na IMDb.com mu je zavidnih 7,3/10, a na Tomatoesima odličnih 77%. Film je zaradio preko 179 miliona dolara na budžet od 35 miliona što je itekako fina isplata i zarada koja je pokrila troškove snimanja i post-produkcije. Sharon Maguire je reditelj filma koja stoji iza prvog dijela ove trilogije, a i filma tipa ”Incendiary” i epizoda nekih serija, također.

Bez želje i potrebe da šta dodajem i oduzimam jer sam poprilično umoran, a dan je za mene bio dug i naporan, sve što vam još mogu reći sadržat će konačna ocjena i moja zadnja koja glasi: ovo je jedna opuštajuća razbibriga, jedan dobar način kako se pravi efektivan rom-com i prije svega, nastavak koji može da ispoštuje svoje prethodnike.

Ocjena:7/10

- Advertisement -