Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeRecenzije SerijaElite Sezona 2 (2019) (TV SERIES) Recenzija Serije

Elite Sezona 2 (2019) (TV SERIES) Recenzija Serije

Ako ste bili obožavatelj prve sezone, Elite će zasigurno ponuditi sate zabave, a razna iscrpljujuća tinejdžerska izdanja nude dovoljno tog istog stila melodrame koji je tako dobro uspio prvi put. Kao i prije, Elite se estetski uvelike oslanja na sporo snimanje i brze izmjene tijekom nekih intenzivnijih trenutaka.
- Advertisement -

Elite (Sezona 2) 2019 (TV SERIES) Recenzija Serije

Žanr: Krimi | Triler | Drama | Recenzija Serija
Godina: 2019
Kreatori: Darío Madrona, Carlos Montero
Glavne uloge Glumci: Itzan Escamilla, Miguel Bernardeau, Álvaro Rico 
Zemlja: Spain
Trajanje Epizode: 1h
Datum izlaska: 06.09.2018 (svjetska premijera)
Elite sezona 1 cijela recenzija serije

- Advertisement -

Odabirom tamo gdje je stao, prije, sezone 2 Elite bezrezervno se udvostručila sa svojim melodramatičnim elementima, jer Marina smrt šalje udarne valove koji struje kroz školu. Podijeljeni u fokusu sadašnjosti i budućnosti, gdje je jedan od učenika nestao, Elite donosi još jedan sloj tajne, dok nastavlja s prikazom droga, seksa i laži kojima se naši španjolski studenti suočavaju.

Nakon prigodnog 3 minutnog pregovora, priča se odvija nakon Marine smrti, s Nanoom u zatvoru i njegovim bratom Samuelom očajnički traže odgovore i izlaze ga van. Ovi se odgovori, kao što se događa, mogu možda slagati s Carlom koja nije bila potpuno istinita i možda zna više nego što nam je dala. U međuvremenu, Guzmanov bijes i vide ga kako se okreće alkoholu i drogama, dok se Ander i Omar bore da zadrže svoju vezu pod pritiskom roditelja.

Elite sezona 2 Recenzija Serije

Lu se nađe u ljubavnom trokutu s Nadijom, dok ih Valerio utjecajem na obje dame vodi niz taman put kasnije u seriji dok izlazi skandal koji prijeti Nadinom čitavom preživljavanju. U dramu se nadovezuje i nova djevojka Cayetana koja dobro uspijeva ući u skupinu, dok rani incident s Christianom šalje školsko navijanje.

Kako epizode napreduju, tako se mijenjaju i razni narativi usmjereni prema naravi, što u konačnici čini srž serije. Istraga o nestalom studentu dovodi do neke privlačnosti prema kraju, ali za velike serije to se čini kao spletkarenje koje bi naše likove gurnulo naprijed. To posebno vrijedi za vrijeme finala gdje se istina otkriva na pomalo nelogičan način, završavajući osmišljenom, gotovo žurnom, završnom scenom koja je stvorena da postavi stvari za treću sezonu.

Kada su u pitanju drame za tinejdžere, Elite je prošli put ponudio puno zabava, droga i alkohola, a ova sezona nije iznimka. U većini epizoda pojavljuju se mjehurići dramske ličnosti na ovim različitim događajima, i bez obzira je li to Halloween party u igrama ili dobrotvorni događaj na krovu, u tim trenucima sve drame sagrađene u toj epizodi dolaze do izražaja.

Likovi

Od svih likova ove godine najviše pozornosti privuče Samuel. S obzirom na to da je Nanoov brat, on je pod kontrolom Guzmana rano i na kraju djeluje kao glavni junak većine epizoda dok pokušava otkriti istinu. Upravo je ta misterija koja stvari otkucava, premda ima nekoliko lijepih zaokreta na putu za svakog lika da biste se vratili po još.

Oni koji su odvratili od prve sezone neizbježno će se razočarati i drugom sezonom. Iako misterija gura pripovijest naprijed, ovdje postoji jako puno melodrame koja Elite granicu na rubu čini nerealnom. Kao i prve sezone, najbolje je ući u ovu s otvorenim umom, jer neke karakterne radnje i zapleti prkose logici. Kada se u finalu otkrije veliko otkriće nestalog učenika, našao sam se s više pitanja nego solidnim odgovorima. U svrhu spoilera, otkrivat ću ih u zasebnom finalu, ali za sada je dovoljno reći da čekanje vrijedi, ali konačna scena u seriji izdaje cijelu sezonu.

Snimanje tempo

Kao i prije, Elite sezona 2 se estetski uvelike oslanja na sporo snimanje i brze izmjene tijekom nekih intenzivnijih trenutaka. Dobar je spoj EDM-a i house glazbe koji se koristi u cijeloj seriji i to se podudara s dosljednim bojama koje se koriste u cijeloj seriji. Uglavnom, Elite likove stavlja na prvo i najvažnije mjesto, ali vizualno, serija to čini dovoljno da stvari budu zanimljive. U rano, jedna posebna kamera snimljena u nesreći s motociklima nevjerojatno je elegantna i samo za to Elite zaslužuje neke zasluge.

Nije savršena, a ponekad se serija previše naporno uvlači u melodramatične vode, ali sama bi misterija trebala biti dovoljna da vas prati do kraja. Netflixov preokret za sezonu 1 također je prilično dobar i iako ima puno znakova ovdje za pamćenje, Elite čini dovoljno da vas vrati u seriju, a da ne izazove previše zbrke nakon višegodišnje stanke s ekrana.

Ako ste bili obožavatelj prve sezone, Elite će zasigurno ponuditi sate zabave, a razna iscrpljujuća tinejdžerska izdanja nude dovoljno tog istog stila melodrame koji je tako dobro uspio prvi put. Nije savršen, a završetak pomalo razočaravajuće (pogotovo s obzirom na način na koji postavlja stvari za nepotrebnu treću sezonu), ali ipak je ovdje dovoljno mjesta za ugodan sat. IMDB Ocjena serije: 7.6/10

Trailer Serije Eite sezona 2 :

- Advertisement -
Ako ste bili obožavatelj prve sezone, Elite će zasigurno ponuditi sate zabave, a razna iscrpljujuća tinejdžerska izdanja nude dovoljno tog istog stila melodrame koji je tako dobro uspio prvi put. Kao i prije, Elite se estetski uvelike oslanja na sporo snimanje i brze izmjene tijekom nekih intenzivnijih trenutaka.Elite Sezona 2 (2019) (TV SERIES) Recenzija Serije