Tuesday, December 7, 2021
HomeKomedije FilmoviGet Hard 2015 Recenzije

Get Hard 2015 Recenzije

-

Get Hard (2015)
Get Hard

Žanr: Komedija
Godina 2015
Redatelj: Etan Cohen
Glavne uloge: Alison Brie, Will Ferrell, Kevin Hart
Trajanje filma : 01:41:00
Datum izlaska :  27. Ožujak 2015.Kada milioner James King bude osuđen za prevaru i pronevjeru novca, sud će mu dati trideset dana da završi svoje poslove i onda mora ići u zatvor. Za to vrijeme, on unajmljuje Darnella Lewisa za kojeg misli da je bio u zatvoru kako bi mu pomogao da se spremi za tu nemilosrdnu ustanovu.

Najava je izgledala ubojito dobro i iskreno sam očekivao od ove komedije neograničene količine humora, ali ne i neku razumnu priču koja ima smisao, samo da se opustim i uživam na sat i po.

Radnja filma se vrti oko lika Will Ferrella koji je zbog navodne prevare i pronevjere novca osuđen na deset godina zatvora sa maksimalnom sigurnošću. U pitanju je zatvor u kojem bivate silovani, u kojem vas tuku, ponižavaju dok ne postanete nečija ”kučka” i zbog želje da ne doživi sve to, James(Ferrell) unajmljuje Darnella, kojeg igra simpatični komičar Hart, kako bi ga ovaj spremio za zatvorski život. Pomalo standardna postava likova i većina šala se baziraju na rasističkim uvredama i predrasudama, ali nismo od ovog filma ni mogli očekivati neke ozbiljnije, normalnije i prihvatljivije šale, ali bilo kako bilo, smiješan je i to mi se dopalo. Rijetko koja komedija u zadnje vrijeme uspije da izami toliko smijanja kao što je ova i za to sam zahvalan, prije svega, dvojcu Ferrellu i Hartu, zbog čije hemije i dobre suradnje imamo priliku gledati nešto neponovljivo. Iako obojica glume likove koje inače glume i ne prevazilaze očekivano, ali su se u kao tim odlično snašli u ovoj stereotipnoj komediji koja nudi dosta viđenih scena i koja je poprilično predvidljiva i glupava, ali garantujem da će većina uživati i da će se opustiti.Ni sam nisam siguran koju pouku nosi film, možda onu univerzalnu da pravda uvijek pobjeđuje čak i ako kasni ( :/ ) ali je u ovoj luckastoj komediji pouka nešto na što će mnogi zaboraviti kada krenu sa gledanjem. Sporene uloge poput T.I. repera i Craiga T. Nelsona, odlično su se takođe snašli u filmu koji prije svega cilja da nasmije, a onda pokušava sve ostalo, mada mu to ostao i ne ide za rukom.

Ocjena na IMDb.com mu je solidnih 6,2/10 a na Tomatoesima malih 29%. Film je zaradio više od 103 miliona dolara širom svijeta a budžet mu je iznosio preko 40 miliona. Reditelj Filma je Ethan Cohen, koji je pisao scenarij za filmove poput ‘Madagascar 2’, a ovo mu je rediteljski debi.

Nije najinteligentniji niti najbolje na čemu je mogao raditi ovaj komičarski dvojac, a inače filmove od obojice uvijek gotivim i većina je smiješna i zbog toga su se kao ljudi koji nasmijavaju publiku i proslavili, ali je ‘Get Hard’ izuzetno smiješan i zato ćete oprostiti filmu svaki ispad i predvidljivi trenutak.

Ocjena:7/10

Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Latest posts