Thursday, June 13, 2024

Horrible Bosses 2 – Kako se riješiti šefa 2 2014 Recenzije Filma

Share

- Advertisement -

Kako se riješiti šefa 2 (2014)
Horrible Bosses 2

Žanr: Komedija
Godina: 2014
Redatelj: Sean Anders
Glavne uloge: Jennifer Aniston, Chris Pine, Christoph Waltz
Trajanje filma : 01:43:00
Datum izlaska :     27. Studeni 2014.Nick, Kurt i Dejl pokušavaju pokrenuti privatni biznis, lansirajući sami svoj proizvod, no u potrazi sa sponzorom oni bivaju prevareni i pokradeni. U želji da se osvete i vrate izgubljeni novac, kroz glavu će im se proći ideje poput kidnapovanja i ubistva.

Nakon izuzetno uspješnog prvog dijela, sve je smrdilo na nastavak. Tri godine nakon, ideja je realizirana i film je prikazan publici. Nerado priznajem da su podijeljene kritike u početku prikazivanja filma, podijelile i moje mišljenje pa nisam znao šta da očekujem, a i dovoljan je bio skepticizam zbog činjenice da prisustvujemo nastavku, a znamo svi vrlo dobro kakvi su nastavci.

Radnja filma se vrti oko poznate trojke iz prvog dijela, koji su u prvom dijelu uspjeli se osvetiti svojim šefovima, a sada u želji da pokrenu vlastiti biznis, ponovo bivaju prevareni i dovedeni do ivice očaja, da bi došli do solucije da trebaju nekoga kidnapovati ili ubiti, uglavnom, žestoko se osvetiti. Ovaj put glavni neprijatelj je Crisotph Waltz, nama dobro poznati austrijski glumac, dupli oskarovac, koji pomalo izlazi teško iz uloge opasnog, zeznutog lika, ali je svejedno opet smiješan i dopadljiv. Uglavnom, to je neki kratak sadržaj i sve ostalo trebate sami pogledati, jer bez obzira na to što i nije dobro dočekan kod kritičara, vjerujte da je to jedina stvar koja vas ne treba dijeliti od filma, jer je meni sinoć pravo dobro ”sjeo” i, iako sam mislio da ću uzalud protraćiti sat i po, nisam, jer sam uživao u ovoj velikoj dozi apsurda, u neograničenim količinama humora i svega što čini ovu komediju tako neodoljivom i zabavnom. Iako je Jason Sudeikis, meni nekako najmanje drag holivudski glumac, a vjerujem i većini, i on je duhovit, i čitava ekipa, a ponajviše Jennifer Aniston, kralj Spacey i Motherfucker Jones tj. Jaime Foxx. Iako dosta doga podsjeća na neke originalne i pametljive scene iz prvog dijela, obećavam vam da vas nastavak, ovog puta, neće razočarati. Sa prepoznatljivom formulom ali jasno vidljivom hemijom između glavnih glumaca, zagarantovan vam je smijeh.

Ocjena na IMDb.com mu je osrednjih 6,6/10 a na Tomatoesima malih 35%. To su te loše kritike koje sam vam spominjao. Sean Anders je reditelj nastavka, i radio je kao scenarista na filmu ‘Obitelj Miller”, jedne dopadljive i urnebesne komedije, ali kao režiser i nije nešto bogzna bio uspješan, uzmemo li u obzir da je snimio filmove kao što su ”That’s my Boy” sa Adamom Sandlerom, zatim ”Sex Drive” i ‘Never Been Thawed’. Film se nije proslavio zaradom kao prvi dio, ali je zaradio opet dobrih 106 miliona dolara na budžet od 42 miliona.

Mislim da je najvažnije od jedne komedije da vas nasmije i zabavi, a sve drugo je manje više, nebitno. ”Horrible Bosses 2” nije kao većina nastavaka i zato mislim da bi mu trebali dati šansu.

Ocjena:8/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave