Monday, March 1, 2021

How to be single – Kako biti solo 2016 Recenzije Filmova

Kako biti solo (2016)
How to be single

Žanr:  Komedija, Romantika
Godina 2016
Redatelj: Christian Ditter
Glavne uloge: Dakota Johnson, Alison Brie, Leslie Mann
Trajanje filma : 01:34:00
Datum izlaska : 12. Veljača 2016.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAIma i pravih načina kako biti singl, a ima i pogršenih. I tu je Alice i još brdo duša koje traže sebi srodnu u New Yorku, gradu punom izazova i iskušenja.

Jedna, pa relativno, dugoočekivana komedija, konačno je pogledana. Znam da je u pitanju onaj pravi ženski film i to ne isključivo romantični zbog kojeg možete momka namoliti da ide u kino s vama, nego onaj gdje samo drugarice idu u kino da ga gledaju, smiju se i eventualno žale jer nemaju momka.

Ali ja ovakve filmove zaista volim i služe da se baš opustite, tako da ne treba se svrstavati u ciljanu grupu nego jednostavno priznati da ponekad pogledate ovakav film, radilo se to o ”Djeverušama” ili ”Dnevniku Bridget Jones”. I nakon dugo, dugo vremena pauze od dobrog rom-coma(romantične komedije većinom namijenjene za žene), dolazi ovaj film s upustvom – kako biti solo? Dolazi kao napomena da ovakvih filmova još ima i da, jesu rijetki, ali dođu u pravo vrijeme kad tragamo za nečim zbog čega bi se opustili. ”How to be Single” je zabavan i smiješan, ne baš na svakom koraku, ali ima mnogo uspjelih šala. Likovi su dopadljivi, umije nas iznenaditi i kao takvog, vrlo iskreno vam ga preporučujem. Ono što mu zamjeram jeste i previše likova, neka nepotrebna kompleksnost radnje i trud da svakom liku napravi neku pozadinsku priču zbog čega odaje utisak da ga je teško pratiti, pa je uz to nekako sav ubrzan i dinamičan, ali nalazi načina da pronađe neku ravnotežu tako što filmu, na diskretan način, dodaje sentimentalnu težinu i čini ga baš posebnim i kvalitetnim. Dakota Johnnson nam se iskupila za ’50 nijansi sive’, a Rebel Wilson, uvijek draga i smiješna, sada ne zaostaje. Možda nije znao zaobići stereotipe i klišeje koji su valjda sastavni dio ovakvih filmova, ali u upustvu za – kako biti solo, odnosno singl, naučit ćete cijeniti trenutke kada ste sami, a servirat će vam se i ideja o partneru koja je jednako lijepa. Evo me već govorim kao Žuži Jelinek. Kao skoro svaka druga komedija tako i ova propagira razvratnički način života i otuđenost od moralnih vrijednosti, no onaj ko ne zna čitati između redova, uzet će to zdravo za gotovo.

Ocjena na IMDb.com mu je 6,3/10 a na Tomatoesima niskih 49%. Na 38 miliona dolara film je zaradio preko 109. Reditelj film ja Christian Ditter koji iza sebe ima mnogo uspješnih, ali i mnogo naslova koje bi rado svi skupa zaboravili. Neki od njih su ”Love, Rosie”, ”Französich für Anfänger”, “Vorstadtkrokodille 1&2” itd.

Ako sam vas na sekundu zaintrigirao, mislim da biste se trebali počastiti jer rijetko izlaze ovakvi, naizgled naivni i laki filmovi koji kasnije odigraju veliku ulogu za vas.

Ocjena:7/10

Flora & Ulysses (2021) Recenzija Filma

Jučer sam provjerio Disney + i vidio ovaj obiteljski film Flora & Ulysses za...

Mauritanac Dnevnik iz Guantanama – The Mauritanian (2021) Recenzija Filma

Temeljena na memoarima Mohamedoua Oulda Salahija, Mauritanac Dnevnik iz Guantanama, ova filmska adaptacija redatelja...

Jako mi je stalo – I Care A Lot (2020) Recenzija Filma

U filmu Jako mi je stalo Marla Grayson (Rosamund Pike - Informer, Jack Reacher...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU