I Know What You Did Last Summer Recenzija & Trailer Sezona 1 2021

Općenito, ovo zapravo nije bilo loše. Da budem iskren, ono što me jako začudilo je zapravo finale. Vrlo sam siguran da se mnogima takav završetak nije svidio. U svakom slučaju, druga epizoda je za mene zapravo bila proboj jer je dala veliko iznenađenje koje nisam očekivao. Mislim da je glavna glumačka postava koja je glumila tinejdžere općenito OK, ali neki odrasli nisu djelovali dovoljno prirodni.

Nakon premijere prve četiri epizode u listopadu na Prime Videos, čekao sam da se završi prije nego što sam počeo gledati cijelu sezonu. Ali nekako sam zaboravio na ovo i tek prije nekoliko dana shvatio sam da je prva sezona izašla već više od 2 tjedna. U svakom slučaju, upravo sam ga dobio priliku pogledati od nedjelje, a završio sam ga jučer. Pa, kakva je bila serija “I Know What You Did Last Summer” ? Hajdemo sada saznati, hoćemo li?

- Advertisement -

Lennon i Alison (oboje koje glumi Madison Iseman – Goosebumps 2: Haunted Halloween, Annabelle Comes Home itd.) bile su sestre blizanke koje su otišle na maturalnu zabavu koju je održala Lennonova najbolja prijateljica Margot (Brianne Tju – 47 Meters Down: Uncaged, TV serija Scream itd. ). Dok je Alison bila sramežljiva i depresivna djevojka, Lennon je bila prava partijanerica. Na zabavi su bili i Margotin najbolji prijatelj Johnny (Sebastian Amoruso), Alisonina simpatija Dylan (Ezekiel Goodman) i njegov najbolji prijatelj Riley (Ashley Moore).

Kako bi se izbjeglo da zabava izmakne kontroli, došao je i Lennonov i Alisonin otac Bruce (Bill Heck) i družio se s nekim od roditelja, kao i šefica policije Lyla (Fiona Rene). Neki od tinejdžera napustili su tulum ranije, ali su, nažalost, sudjelovali u hit & run nesreći u kojoj je žrtva umrla te su smrt odlučili sakriti. Godinu dana nakon incidenta, jedan od njih dobio je poruku u kojoj je pisalo “Znam što si učinio prošlog ljeta”, a pokazalo se da je to bio početak nečega užasavajućeg za njih i užasavajuće za građane.

Dakle, kako bi se priča završila? Pronađite sve u ovoj tinejdžerskoj horor TV seriji.

I Know What You Did Last Summer Recenzija Serije

Ako vam je poznat naslov ove serije “I Know What You Did Last Summer” , onda ste poput mene koji ste ili gledali ili barem znali za prilično uspješan istoimeni slasher film iz 1997., u kojem su glumile neke zvijezde u usponu tog vremena, a napravljen je u trilogiju. Ali ova serija zapravo nije bila bazirana na filmu. Umjesto toga, zapravo se temeljio na istoimenom romanu iz 1973. koji je napisala Lois Duncan. Iako je glavna premisa bila gotovo ista, bilo je nekih bitnih razlika s filmom. Pustit ću vas da sami otkrijete razlike.

Budući da sam uživao u filmu, zapravo sam imao velika očekivanja kada sam gledao seriju. Nadao sam se neprekidnom uzbuđenju i napetosti tijekom cijele serije. Međutim, pokazalo se da se neizvjesnost nije u potpunosti osjetila. Iz mog iskustva gledajući cijelih 8 epizoda, nekako sam osjetio da je serija više poput drame s malo misterije, iako je imala nekih jezivih ubojstava koja su opravdala da budu stavljena pod žanr tinejdžerskih horora. Pretpostavljam da je to bilo više u čast romanu koji je bio kategoriziran kao napeta knjiga za mlade, a ne slasher kao što je bio film. Sad ne kažem da mi se takav žanr ne sviđa, ali možda mi je film iz 1997. previše usađen u glavu da bih volio da serija bude sličnija. Btw, imao sam čudan osjećaj da serija ima jak smisao za sapunicu.

Epizode “I Know What You Did Last Summer” su trajale između 44-58 minuta, a posljednja epizoda bila je najduža. Nisam siguran hoće li biti druge sezone. iako se činilo da je kraj završio, iako vjerojatno nije ono što su ljudi očekivali. Odluče li je obnoviti, postoji nekoliko stvari koje bi još mogli istražiti. Prva epizoda je bila standardno predstavljanje likova i završila je nekim navodno šokantnim obratom, ali nažalost sam to mogao pretpostaviti (vjerojatno zbog gledanja previše sličnih filmova/serija). U svakom slučaju, druga epizoda je za mene zapravo bila proboj jer je dala veliko iznenađenje koje nisam očekivao. Kasnije su nam se pokazivale još misterija u kojima sam morao igrati igre pogađanja.

Da budem iskren, ono što me jako začudilo je zapravo finale. Vrlo sam siguran da se mnogima takav završetak nije svidio (što se moglo vidjeti po vrlo niskoj ocjeni te epizode). Za mene osobno, ipak, nevjerojatan je bio anti mainstream kraj. Tempo je bio malo spor u većini epizoda, što je nažalost smanjilo intenzitet. Mislim da je glavna glumačka postava koja je glumila tinejdžere općenito OK, ali neki odrasli nisu djelovali dovoljno prirodni. Mislim da je Madison Iseman odradila dovoljno pristojan posao da prikaže dvije potpuno različite osobe. Osim imena koja sam naveo gore, tu su bile i Cassie Beck kao Rileyina majka Courtney i Brooke Bloom kao Clara koja je činila dio glavne glumačke ekipe.

Općenito, ovo zapravo nije bilo loše. Možda nije baš napeto ili intenzivno kao što je bio film, ali je imalo nekoliko zanimljivih i šokantnih trenutaka plus neobičan završetak. Bilo je nekih uznemirujućih i nasilnih scena, trenutaka koji su uključivali samoozljeđivanje (kao što su upozorili Prime Videos) i neke golotinje, što je ovo učinilo prikladnijim za odrasle. Dakle, ako tražite tinejdžersku horor seriju s atributima koje sam ranije spomenuo, onda ste dobrodošli da je isprobate. IMDB Ocjena Serije: 5.3/10

I Know What You Did Last Summer Trailer Serije

Series Credits

“I Know What You Did Last Summer” Sezona 1 2021

Žanr

Horor, Misterija, Triler, Recenzije Serija

Kreator

Logan Kibens, Craig William Macneill, Benjamin Semanoff

Zemlja USA

Trajanje Serije

45min epizoda

Datum izlaska 15.10.2021 (internet)

Glavne Uloge Glumci

Madison Iseman kao Lennon

Bill Heck kao Bruce

Brianne Tju kao Margot

Ezekiel Goodman kao Dylan

Ashley Moore kao Riley

Fiona Rene kao Lyla

Cassie Beck kao Courtney

Brooke Bloom kao Clara

Sonya Balmores kao Mel Gilbert

Danielle Delaunay kao Hannah Scanlon

Chrissie Fit kao Kelly Craft

Spencer Sutherland kao Dale

- Advertisement -

Povezani Članci

Najnoviji članci

Pročitajte jos...

Općenito, ovo zapravo nije bilo loše. Da budem iskren, ono što me jako začudilo je zapravo finale. Vrlo sam siguran da se mnogima takav završetak nije svidio. U svakom slučaju, druga epizoda je za mene zapravo bila proboj jer je dala veliko iznenađenje koje nisam očekivao. Mislim da je glavna glumačka postava koja je glumila tinejdžere općenito OK, ali neki odrasli nisu djelovali dovoljno prirodni.I Know What You Did Last Summer Recenzija & Trailer Sezona 1 2021