Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeHoror FilmoviLife After Beth (2014) Recenzije Filmova

Life After Beth (2014) Recenzije Filmova

- Advertisement -

Life After Beth (2014)

Žanr: Horor, Komedija, Romansa
Godina: 2014
Redatelj: Jeff Baena
Glavne uloge: Aubrey Plaza, Dane DeHaan, John C. Reilly
Trajanje filma : 01:29:00
Datum izlaska :   15 July 2014 (USA).Nakon što mu je djevojka Beth preminula, Zack postaje depresivan i lijek za tugu pronalazi u njenim preostalim stvarima, no ubrzo saznaje da se ona vratila iz mrtvih ali ona nije onakva Beth kakvu ju je on pamtio.

Zgrozite se kada čujete riječ horor komedija? Mislite da su se dobre horor-koemdije pravile samo u devedesetim godinama i početkom novog stoljeća? Mislite da je ‘Scary Movie’ i prva četiri nastavka najbolje što je izašlo iz mješavine ova dva žanra, naravno ne izostavljajući britnaski ‘Shaun of the Dead’? Eh pa dobro mislite.

I ja sam danas kad vidim da je došao neki novi film, miks žanra i komedije, postanem skeptičan, odnsono ne postanem, nego sam oduvijek pomalo skeptičan kad je riječ o takvoj vrsti filmova jer prije svega, teško je napraviti kvalitetan horor, tako isto i dobru komediju koja bi vas istinski nasmijala, još ako želite to dvoje da smiksate, onda naravno treba da se zna da će tu prvo da preovladava komedija, kao žanr, a horor će samo biti način da se pokaže i neki zastrašujući i napeti dio čitave priče. Previše trabunjam, možda i nisam sasvim u pravu, ali nadam se da shvatate šta želim reći. Ovaj film je, očito za cilj imao da nas nasmije, pri tome postavljajući neku zombi priču kao podlogu prema kojoj će se odvijati čitava radnja filma. U pitanju je i solidna ideja filma, no čitav film mi se činio nekako previše slabim da iznese ono planirano do kraja i da nas i nasmije ili preplaši, bez obzira što raspolaže tako dobrim glumcima i nekim solidnim scenama. Aubrey Plaza mi je draga još od ‘Parks & Recreation’ i u ovom filmu pokazuje svoju ‘hladnu’ komičnu stranu, ali nikako da nađe dobar scenariji i još boljeg reditelja u čijem bi se filmu zaista pokazala i proslavila. Odlični su i DeHaan i Reilly i Shannon, ali čemu njihovi dobri nastupi kada igraju u takvom filmu za čije odvijanje gubite interes već od polovine.

Ocjena na IMDb.com mu je niskih 5,7/10 a na Tomatoesima tek 45%. Reditelj filma je Jeff Beana, kojem je ovo rediteljski prvijenac. Film je u Americi zaradio nešto malo više od 88 hiljada dolara na, do sada, nepoznat budžet.

”Život poslije Beth” je još jedno slabo i ne baš dobro filmsko ostvarenje koje će rijetkima pružiti utočišće i razloge da im se dopadne, ali hej, barem vam život poslije ”Života poslije Beth” neće biti toliko depresivan i tmuran kada shvatite da i veliki filmski profesionalci griješe i dozvole sebi da to svi vidimo.

Ocjena:4/10

- Advertisement -