Tuesday, March 2, 2021

Look Who’s Back (2015) Recenzija Filma

Look Who’s Back (2015)

Žanr:  Komedija
Godina 2015
Redatelj: David Wnendt
Glavne uloge:  Oliver Masucci, Thomas M. Köppl, Marc-Marvin Israel
Trajanje filma : 01:56:00
Datum izlaska :  8 October 2015 (Germany)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA



Adolf Hitler se budi u 21. stoljeću u 2014oj godini i ubrzo krene stvarati karijeru stand-up komičara i na njegovu žalost, niko ga ne shvaća ozbiljno.

Već smo u prvoj polovini prve polovine aprila i znatno je bogatiji filmovima nego prošli mjesec. Sada je iskočila njemačka ekranizacija jedne njemačke knjige koju sam pročitao još prije dvije godine. Riječ je o satiričnom pogledu na moderno doba u kojem se ponovo nalazi Hitler.

Knjiga je bila relativno okej, ništa spektakularno niti vrijedno pamćenja ali eto, odlučiše Švabe da ekraniziraju to djelo i da izazovu veću senzaciju. Zašto senzaciju? Pa riječ je o filmu koji ponovo vraća u život Hitlera , ali ne u one ratne godine nego u ovo stoljeće. Njegove zgode i nezgode i put do nove karijere i još mnogo toga u jednoj posve drugačijoj komediji. Tako bi trebala zvučati primamljiva reklama za ovaj film i vjerovatno bi ga dobro prodao, kao što možda već i jeste u Njemačkoj, ali nek’ vam čitavo vrijeme kroz glavu prolazi da je film njemački proizvod i da su sve njemačke šale i poštapalice zastupljene i da od toga ništa nije smiješno. Ništa ovo nije uvrijedljivo, oni kao nacija(kao i austrijanci) imaju mnogo drugih i boljih kvaliteta, ali humor im nije jača strana. Živim u Beču više od godinu dana, a bio sam više puta i u Njemačkoj tako da znam o čemu pričam. Susretljivi su, pametni, dobro planiraju, grade, imaju viziju i ambiciozni su ali radije sjedite s našim ljudima, pijte, slavite i veselite se. Čast izuzecima, naravno. Glavni glumac koji igra Hitlera, Oliver Masucci, nije na mene ostavio bogzna kakav utisak jer mi je, kao i način snimanja filma, djelovao nekako amaterski, dok sa druge strane, ako se sjetite filma Konačan Pad, onda će vam biti jasno kako se to nekada portretirao lik ovog zanimljivog apsulotnog diktatora. Nije baš najvjernije preslikao radnju iz knjige, kao što nije skoro nijedan film ikada, ali to je jedino što mogu pohvaliti kod ovog filma, dakle inovativnost. Ovo ostalo sve može u vodu, niz vodu…

Ocjena na IMDb.com mu je 7,1/10 a na Tomatoesima zasada nema službene ocjene. David Wnendt, poznatiji njemački reditelj, stoji iza ovog naslova kao i sljedećih: ”Feuchtgebiete”(gledao pretprošle godine, čudna i prolazna komedijica),” Kleine Lichter”, ”Kriegerin” i sl. Nema ni zvaničnih podataka o budžetu ili zaradi.

Vjerujem da će nekima biti i zanimljiv i duhovit ovaj film, kao što djeluje u najavama, ali ja sam već odavno postao imun na ovakve tipove, rađene s pola snage, s pola srca.

Ocjena:4/10

Kruds Novo Doba – The Croods: A New Age (2020) Recenzija Filma

Prikupivši više od 587 milijuna američkih dolara prihoda i pobijedivši u nominaciji za najbolji...

Flora & Ulysses (2021) Recenzija Filma

Jučer sam provjerio Disney + i vidio ovaj obiteljski film Flora & Ulysses za...

Mauritanac Dnevnik iz Guantanama – The Mauritanian (2021) Recenzija Filma

Temeljena na memoarima Mohamedoua Oulda Salahija, Mauritanac Dnevnik iz Guantanama, ova filmska adaptacija redatelja...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU