Friday, May 24, 2024

Mala Italija – Little Italy (2018) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

Mala Italija - Little Italy (2018) Emma Roberts je očiti talent. Hayden Christensen je doista nešto više od neispunjenog potencijala koji još uvijek čeka tu sjajnu ulogu. Malo je to šta originalno u vezi s romantičnom komedijom Little Italy.
- Advertisement -

Mala Italija (2018)
Little Italy

Žanr: Komedija | Romansa
Godina: 2018
Redatelj: Donald Petrie
Producent: Steve Galluccio, Vinay Virmani
Glavne uloge: Hayden Christensen, Emma Roberts, Alyssa Milano, Danny Aiello, Andrea Martin, Jane Seymour, Gary Basaraba. Adam Ferrara, Andrew Phung, Vas Saranga, Linda Kash, Amrit Kaur, Cristina Rosato, Daniel DeSanto, Brittany Johnson
Zemlja: Kanada, SAD
Trajanje filma: 01:42:00
Datum izlaska: 17.08.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 22.11.2018.
Hrvatska 22.11.2018.
Srbija 08.11.2018.

 

Mala Italija Filmske Recenzije

Ovakve sretne, ali formalno romantične komedije koje su se koristile za prikazivanje na ekranima Hollywooda, danas većinom pripadaju tržištu VOD-a. “Mala Italija” maksimalno iskorištava svoju lokaciju, likove i vrlo predvidljive romantičarske linije. Neću reći da je ovo uspješan film jer nema ničeg posebnog ili čak novozavjetnog emocionalnog, ali služi kao određeno tržište.

Nika Angioli ( Emma Roberts ) u blisko povezanoj četvrti u Torontu u Little Italy vratila se kući nakon skoro pet godina proučavanja kulinarske umjetnosti u Europi. Susrela se s prijateljicom iz djetinjstva Leom Campo ( Hayden Christensen ), poznatom po intenzivnom natjecateljskom suparništvu, osobito na nogometnom igralištu. Već dugo nisu govorili jer su njihove dvije obitelji, nekoć prijatelji, postale suvremeni rivali, a njihovi očevi posjeduju par pizzerija koje su u stalnoj borbi za nadmoć u srcu Male Italije.

Malo je to šta originalno u vezi s romantičnom komedijom Little Italy, redatelj Donald Petrie, Grumpy Old Men i Miss Congeniality . Nikki i Leo će vidjeti kako se njihovo prijateljstvo u životu razvija u ljubav. Nevjerojatne zapreke će prisiliti dvojac da se pitaju jesu li iskreno trebali biti zajedno ili ako bi bilo bolje da odlaze na svoje odvojene načine. Razloga za vatru koja je pretvorila njihove porodice iz doživotnih prijatelja na ogorčene neprijatelje biće otkrivena, dok će kulinarsko natjecanje na koje će cijelo susjedstvo izaći gledat će Nikkija i Lea okružiti da budu jedno protiv drugog u borbi za hranu, željeli biti uključeni ili ne. Postoji nerijetko iznenađenje koje se može naći, sve što se gradi na potrebnom javnom prikazu besmrtne ljubavi.

Likovi

Dvoje glavnih parova, Nikki i Leo, i djed Carlo i Franca, svi su razumno slatki. Obiteljsko suparništvo trebalo bi pružiti komediju, ali je previše glasno i neugodno da je smiješno, a većina romantičnih točaka komedije je toliko pretjerano učinjeno da to jednostavno ne bi bilo zanimljivo. Međutim, postoji jedan lik kojeg sam doista cijenio – Luigi (Andrew Phung). On je kineski konobar u Little Italiji; nema puno redaka, ali sve njegove šale su smiješne i vrlo je suosjećajan. Ima vrlo dirljivu scenu koja opisuje kako je došao u Little Italy i usvojio ime Luigi. Njegovi prizori prije su smiješni, ali njegovi prizori nakon toga su još smiješni jer je on mnogo zaokružen likom.

Emma Roberts je očiti talent i netko tko vjerojatno može pratiti svoje slavne tetke (Julia Roberts). Ona ima karizmu na ekranu i ugodnu prisutnost. Hayden Christensen je doista nešto više od neispunjenog potencijala koji još uvijek čeka tu sjajnu ulogu. Dok je dvojac dijelio dobru kemiju, to je podrška glumaca odgovarajućih porodica što čini film zabavnim i prijatnim za gledanje. Posebno Danny Aiello i Andrea Martin impresioniraju i ukradu scenografije svojim divnim udvaranjem.

Međutim, oba poteza očito nisu talijansko-američka i to je problem. Redatelj Donald Petrie snima “Little Italy” i oslanja se na potporu talijanskih glumaca da podigne atmosferu. Ipak, to je bezopasna romantična komedija koja se nikada ne želi previše ozbiljno shvatiti, lagana je srca predvidljivim romansama. Stvarno, ne bi trebali previše očekivati. IMDB Ocjena Filma: 5.7/10

 

Trailer sa prevodom filma Mala Italija:

 

 

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Mala Italija - Little Italy (2018) Emma Roberts je očiti talent. Hayden Christensen je doista nešto više od neispunjenog potencijala koji još uvijek čeka tu sjajnu ulogu. Malo je to šta originalno u vezi s romantičnom komedijom Little Italy.Mala Italija - Little Italy (2018) Recenzija Filma