Thursday, July 25, 2024

Medvjedić Paddington – Paddington 2014 Recenzije Filmova

Share

- Advertisement -

Medvjedić Paddington (2014)
Paddington

Žanr Komedija, Obiteljski
Godina 2014
Redatelj: Paul King
Glavne uloge: Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Julie Walters
Trajanje filma : 01:35:00
Datum izlaska :    2014.Mladi peruanski medvjed dolazi u London u potrazi za domom. Lutajući sam na Paddington stanici, pronalazi ga obitelj Brown, koja će mu ponuditi privremeni smještaj.

Komedija, barem jednom sedmično, nije na odmetu. Još ako će vas istinski oraspoložiti i nasmijati, onda joj trebate biti zahvalni, jer malo je pravih, iskrenih i toplih filmova u posljednje vrijeme, a ‘Paddington” nije najurnebesnija stvar iz 2014te godine ali je jedna fina, obiteljska stvar.

Radnja ove nove obiteljske komedije koja nam dolazi iz Velike Britanije, radi se o malom medvjedu koji dolazi čak iz dalekog Perua u London, za koji je nekada čuo, jer je njegov prvobitni dom uništen. Ali neće sve ići onako kako je njegov životinjski mozak zamislio, dok mu ubrzo sklonište ne ponudi porodica Brown, koja će u početku biti malo skeptična, ali se na kraju sve promijeni. ”Paddington” mi nije izgledao nešto naročito specijalno u najavi, ali sam se obradovao kada je izašla dobra snimka da ga mogu pogledati. Već sam početak filma, osjećao sam da slijedi nešto solidno i da neće biti tip filma gdje ću gledati koliko je još ostalo da prođe. A brzo mi je prošlo, što znači da mi se svidio. Iako je više za mlađu raju, pomalo i apsurdan i predvidljiv, mislim da ”Paddington” ipak nosi sjaj starih dobrih obiteljskih filmova uz koje su se okupljale čitave porodice i zajedno uživale. Film sa osebujnim stilom i pečatom britanske kinematografije, luckast i simpatičan, mislim da će možda i vremešnije generacije da uživaju. Najjači utisak definitivno ostavlja lik malog medvjeda, ali i lik Nicole Kidman, jer je ta glumica uspjela savršeno da utjelovi modernog negativca kojem je ustupljeno dovoljno vremena da shvatimo o kakvoj se osobi radi. Mislim da je opravdana televizijska serija iz 70-ih i nije ukaljan njen ugled, s obzirom da je ovo novija ekranizacija popularne istoimene serije o tom medvjediću. Puna nekog šarma i neodoljivosta, nova ekranizacija će osvojiti srca većinskog djela publike.

Ocjena na IMDb.com mu je 7,6/10 a na Tomatoesima nevjerovatnih 98%. Širom svijeta film je zaradio preko 219 miliona dolara na budžet od 55 miliona. Reditelj filma je Paul King, koji je ranije snimio manje poznat film ‘Bunny and the Bull’. Ovaj je nominovan za jednu BAFTU(čitaj britanski Oskar) kao najbolji film 2014te.

”Paddington” je, što ja smatram najvažnijim i najljepšom stvari kod ovog filma, uspio vratiti sjaj starih obiteljskih, avanturističkih komedija i sa nekim pamtljivim scenama i dijalozima, ali i odvijanju radnje, vratiti nas u stara vremena, zbog čega smatram da je vrhunsko ostvarenje.

Ocjena:8/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave