Tuesday, June 22, 2021

Moja ljubavna priča – The Big Sick 2017 Recenzija Filma

Moja ljubavna priča - The Big Sick 2017 Sinopsis
Moja ljubavna priča (2017)
The Big Sick Radnja filma

Moja ljubavna priča (2017)
The Big Sick

Žanr: Komedija, Romantika
Godina: 2017
Redatelj: Michael Showalter
Glavne uloge: Kumail Nanjiani, Holly Hunter, Ray Romano
Trajanje filma: 02:00:00
Datum izlaska:    20.01.2017 (svjetska premijera)
U kinima od :    14 July 2017 (USA)
                   
                    Hrvatska 21.09.2017.  

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Temeljen na ljubavnoj priči iz stvarnog života Kumaila Nanjianija i Emily V. Gordon, Moja ljubavna priča govori o komičaru pakistanskog podrijetla Kumailu koji se upoznaje sa studenticom Emily prilikom jednog od njegovih komičarskih nastupa. Iako su mislili da će njihov odnos ostati na seksu za jednu noć, sve se razvija u pravu ljubav, što komplicira Kumailov život jer njegovi roditelji, tradicionalni muslimani, očekuju nešto sasvim drugo. Kada se Emily razboli od misteriozne bolesti, Kumail će prolaziti kroz medicinsku krizu s njezinim roditeljima koje nikada nije upoznao, a prisiljen je nositi se i s emotivnim sukobom u kojem mora birati između svojih roditelja i svoga srca.

Iako ne toliko spominjan, ovaj film mi se uvukao pod kožu još onda kad sam pogledao prvu najavu. Ustvari, nije mi se sam film uvukao pod kožu već ona najava, činjenica da je primljen objeručke kod kritike i publike, i ideja samog filma koja poručuje da se radi o nečemu konačno drugačijem a dolazi iz miksa žanrova drame, komedije i romanse.

Kako ste mogli već u samom početku pročitati, radi se o istinitoj priči. Ustvari, ta priča i neke činjenice su izvrnute, ali srž radnje koja oslikava susret dva lika, dva različita svijeta i njihovu vezu i odnos, ostaje nepromijenjena. I sve je ovo super, sve to stoji, ali ovakvi žanrovi su u zadnje vrijeme pretrpjeli neviđenu torturu i masakr da svaki novi naslov koji iskoči, najbolje čime bude ocijenjen je ”prosječan”. Je li se ”The Big Sick” popeo iznad prosjeka? Dakako!(dakako, really?) Odlično izbalansirana tragična priča sa humorom, što crnim, što satiričnim i surovim, ovaj film je zaista iznimka jer uspijeva nasmijati, a i raznježiti. Iako je centralna figura filma Kumail, film prelazi preko tema rasizma, ljubavi, izdaje, suosjećanja i iskupljenja i iznimno dobro to radi. Iako sam ga svrstao u kategoriju komedija, ne očekujte scene od kojih će vam poteći suze iz očiju od smijanja. Ne, to nikako ne. Ovo je suptilna komedija, očigledna dramedija, maestralan sudar svega viđenog ali u jednom posve novom izdanju. I kasting u ovom filmu je nepogrešiv; Kumail i Zoe koji tumače Kumaila i njegovu pravu suprugu, imaju odličnu hemiju i to je evidentno i publika to osjeti. I ostatak ekipe je odličan; Ray Romano i Holly Hunter te Anupam Kher i Zenobia Shroff. Nimalo pretenciozan, čak štaviše, prizeman i realističan, ”The Big Sick” će postati nešto više, u to vjerujem, a vrijeme je tu da nam pokaže u šta se ovaj film može pretvoriti. Ja ću vam ga već sad preporučiti, a vi kako hoćete. Moram napomenuti da me u par trenutaka film podsjetio na dramediju iz prošle godine ”Don’t Think Twice”, valjda zato što obrađuju sličnu tematiku.

Ocjena na IMDb.com mu je 7,9/10, a na Tomatoesima zavidnih 98%. Jedan je od najskuplje prodanih filmova sa Sundencea za neki studio koji distribuira filmove. Reditelj filma je Michale Showalter koji ima naslove poput ”Hello My Name is Doris” i ”The Baxter” iza sebe. Film je zaradio više od 50 miliona dolara u cijelom svijetu.

Kad je atmosfera u filmu topla, a likovi dragi, kad na kraju izvučete debelu pouku, a film vas ne smori ni za dva sata koliko traje, onda je to, to – vi ste kupljeni, filmu ste se prodali.

Ocjena: 4/5

 The Big Sick (2017) on IMDb

Titlovan Trailer:

Mortal Kombat (2021) Recenzija Filma

Prvo izdanje Midway Games 1992. godine, Mortal Kombat je odmah stekao popularnost među ljubiteljima...

Godzilla vs Kong (2021) RECENZIJA Filma

Monsterverse koji je prvi put osnovan 2014. godine na Godzilli, od tada se proširio...

Deadly Illusions (2021) RECENZIJA Filma

Tijekom ovog vikenda nije bilo toliko filmova / serija kojima sam se zaista radovao...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU