Friday, May 24, 2024

Mute 2018 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Mute 2018

Žanr: Misterija, ZF, Triler, Filmovi 2018
Godina: 2018
Redatelj: Duncan Jones
Producent: Michael Robert Johnson, Duncan Jones
Glavne uloge: Alexander Skarsgård, Paul Rudd, Justin Theroux, Seyneb Saleh, Gilbert Owuor, Robert Sheehan, Nikki Lamborn, Noel Clarke, Daniel Fathers, Florence Kasumba, Sam Rockwell, Kirsten Block, Livia Matthes, Eugen Bauder, Andrzej Blumenfeld
Zemlja: Njemačka, Engleska
Trajanje filma: 02:06:00
Datum izlaska: 23.02.2018 (svjetska premijera)

 

Dame i gospodo … “Mute”.

Berlin, 40 godina od sada. Leo (Alexander Skarsgård) je nijemi barmen koji živi naizgled sretan život. No, nakon što njegova djevojka nestaje, ide na misiju kako bi saznao što joj se dogodilo, što ga dovodi do podzemlja u Berlinu. Znači, ovo zemljište je bilo dobro? Dijelovi jesu. Problem s ovim plotom je koliko je tonski neusuglašen. Zato što u početku izgleda da će to biti samo emocionalna i grubostiva drama, ali onda baca puno hrđavih i gotovo glupih prizora s parom hirurga (Paul Rudd & Justin Theroux) kako se bave svojim životima.

Da, hirurg je važan za zemljište, ali je toliko drugačije od Leove potrage. Pacing je također nedosljedan. S vremena na vrijeme se kreće pri prihvatljivom usporenom ritmu, ali onda postoje slučajevi u kojima se dogode neke nepotrebne stvari koje povlače brzinu. Stvarno, najbolja riječ koju mogu upotrijebiti za opisivanje parcele “Mute” je nedosljedna. Nije nužno loše (iako neki bitovi nisu tako veliki), samo vrlo nedosljedni.

Mute Filmske Recenzije

Likovi u ovom su (nagađali ste) nedosljedni. Alexander Skarsgård igra Leo, nijemi barmen u središtu ove priče. On je očito oštećena osoba, i gledajući ga kako prolazi kroz njegov put je privlačno jer je prilično zanimljiv lik. Također sam doista impresioniran nastupom Skarsgård, jer mora prenijeti toliko emocija, a da ne može izgovoriti ni jednu riječ … i čovjek ga ubija u ulozi. Paul Rudd glumi Kaktus Bill, jedan od dva hirurga koji su veliki dio ove priče. On je dickhead, ali čini se da ima neku moralnost (uglavnom se odnosi na svoju kćer) pa je pomalo utemeljena (čak i ako ne uvijek volim lik). I Rudd je dobar u ulozi.

Onda imamo Justin Theroux kao Duck Teddington (najbolji naziv ikada?), Drugi hirurg. On je malo hipija da naučimo neke zanimljive stvari kroz film. I on je jedan od razloga za “tonalno nedosljedne” stvari koje sam spomenuo prije. Theroux je dobar u ulozi. Ondje dobivamo podršku nastupa u filmu od ljudi poput Noela Clarkea, Roba Kazinskog, Dominika Monaghana, Seyneba Saleha, Florencea Kasumbe i još mnogo toga, a većina čini dobar posao (iako su likovi mogli koristiti još neki posao).

Multimediju za film komponirao je Clint Mansell, a sada konačno imamo nešto što mogu dati veliku pohvalu! Njegov rezultat ovdje donosi neke znakove iz “Blade Runera” (i nekoliko iz “Moon”), ali ima dovoljno jedinstvenih stvari koje se izdvajaju u gomili i završavaju kao veliki rezultat koji podiže mnogo scena u film. Postoji i nekoliko licenciranih pjesama korištenih u cijelom svijetu, a oni rade uredno u svojim scenama.

Slabije ocjene

Ovaj film je napisao i režirao Duncan Jones, a ovo je očigledno njegov strastveni projekt. Ali je li dobar? U većini slučajeva, sigurno. Smjer ovdje ima lijep protok prema njemu, i bio sam prilično usisan u njega. Također pomaže i Gary Shaw Produkcija, ovaj film ima i neke scene koje su melem za oči. Svi vizualni efekti u ovom filmu izgledaju stvarno dobri.

Ovaj je film upravo izašao, ali već je dobio manje ocjene. Na Rotten Tomatoes ima 13% pozitivnu ocjenu. Na Metacriticu ima rezultat od 35/100. I na imdb.com ima rezultat od 5.4 / 10.

“Mute” je mješovita torba. Ima tonalno neusklađenu parcelu s nekim pacing problemima i nekim manjkastim likovima. Ali ima i neke dobre ideje, nekoliko u redu likova, sjajne predstave, fantastičnu muziku i dobar smjer / kinematografiju / efekte. Vrijeme je za moj konačni rezultat. * Hm *. Moj konačni rezultat za “Mute” je 2.5 / 5. Iako je vrlo manjkav, ipak bi moglo biti vrijedno gledati.

Ocjena Filma: 2.5/5

IMDB Ocjena Filma: Mute
(2018) on IMDb

Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave