Sunday, June 16, 2024

Neće moći ove noći – Blockers (2018) Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Neće moći ove noći (2018)
Blockers

Žanr: Komedija
Godina: 2018
Redatelj: Kay Cannon
Producent: Brian Kehoe, Jim Kehoe
Glavne uloge: Leslie Mann, John Cena, Kathryn Newton, Ike Barinholtz, Graham Phillips. Gideon Adlon, Geraldine Viswanathan, Sarayu Blue, Jake Picking. Ramona Young, Bobby Akers, Rhoda Griffis, Miles Robbins, Jimmy Bellinger, Victoria Hall
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:42:00
Datum izlaska: 28.03.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 19.04.2018.
Hrvatska 12.04.2018.
Srbija 19.04.2018.

 

Teen sex komedije istražujući nove granice hollywoodska su tradicija. ŽIVOTINJSKA KUĆA (1978.), PORKY’S (1981), AMERIČKA PIE (1999) i SUPERBAD (2007) su potisnuli granice pristojnosti za svoje razdoblje i pružale različite razine smijeha dok to čine. U svojem redateljskom debiju, Tina Fey štićenik Kay Cannon (“30 Rock”, PITCH PERFECT franšiza) nudi ono što se zove prva “feministička teen komedija”, a smiješni humor je daleko ekstremniji od onih prethodnih navedenih.

Bez obzira na generaciju jedna konstanta koja se nikada neće promijeniti je da će roditelji biti roditelji i djeca će biti djeca – bez obzira koliko je vaš odnos blizak. Roditelji daju, daju, daju 18 godina, a sve što zauzvrat očekuju je totalna i apsolutna kontrola nad životom djece. Čini se da za odrasle barem izgleda pošteno.

Neće moći ove noći Filmske Recenzije

To je problem s kojima se suočavaju Julie (Kathryn Newton), Kayla (Geraldine Viswanathan) i Sam (Gideon Adlon), tri djevojke koje su bile najbolji prijatelji od susreta u vrtiću i sada se pripremaju za matursko veče. S završenim fakultetom odlučili su obilježiti ovo novo poglavlje u svom životu tako što su sklopile pakt gdje će izgubiti nevinost u nekom trenutku tokom noći.

U početku, njihovi roditelji, čvrsta mama Lisa (Leslie Mann), mišići mekana srca Mitchell (John Cena) i Hunter (Ike Barinholtz), nisu upoznati sa planom. Dok ne pronađu Julien otvoreni laptop koji otkriva grupni razgovor gdje raspravljaju o njihovom seksualnom paktu kodiranom u emojima. Odbijanje je brzo propraćeno šokom prije nego što naprave plan. Kako bi zaustavili svoju djecu da učine ono za što vjeruju da će biti najveće pogreške u životu.

Jedna od najboljih stvari u vezi sa filmom je casting. Ne samo Leslie Mann, John Cena i Ike Barinholtz, koji imaju veliku hemiju i svi su jako zabavni u svojim ulogama, ali i djecom koju oni ganjaju. Kathryn Newton, Geraldine Viswanathan i Gideon Adlon izvrsni su kao potencijalno problematične kćeri. Pružajući pametno dijalog i doista stvaraju svoje likove omiljenim i realističnim. Mislim da nisam vidio nijednu od njih prije (osim možda Newtona). Ali nakon njihovih nastupa u ovom filmu očekujem da će sve troje dobiti više posla i priznanja jer su ovdje izvrsni. Glumci koji igraju svoje datume ne dobivaju toliko posla, osim Jimmyja Bellingera, koji je prilično smiješan za vrijeme Samove mature, Gary Cole i Gina Gershon takođe uživaju u zabavljanju seksualnih ludih roditelja,a naša glavna trojka nastavljaju da se bore, sve to za nekoliko prilično zastrašujućih trenutaka.

Zanimljiva komedija

Neće moći ove noći predvodi Kay Cannon. Njezin prvi igrani film kao redatelj nakon pisanja i produciranja PITCH PERFECT filmova i 30 ROCK. Urađen je sjajan posao održavajući priču i zabavu. Krajnji rezultat je prilično šarmantan kada prođete kroz nečiji hrabriji humor … i postaje nevjerovatno, sa velikim vicevima, pivskim bongovima u zadnjici, pa čak i nekim očigledno izloženim muškim genitalijama, ali nemojte dopustiti da vas ovo uplaši. Ne postoji ništa drastično novo u području komedije. Ono što je na ekranu je dosta dobro i zasigurno bi vas trebalo ostaviti nasmijanim nakon što se završi film. Neće moći ove noći je jedna od onih komedija koje izgledaju kao da tačno znaju što je to. I ne osjećaju se kao da pokušavaju biti nešto više. Ipak na neki način završava kao doista ugodno iznenađenje u svakom slučaju.

Ocjena Filma: 3/5

IMDB Ocjena Filma:  Blockers (2018) on IMDb

Titlovan Trailer Filma:

 

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave