Friday, July 19, 2024

Neighbors 2: Sorority Rising – Susjedi iz pakla 2 2016 Recenzije Filmova

Share

- Advertisement -

Susjedi iz pakla 2 (2016)
Neighbors 2: Sorority Rising

Žanr: Komedija
Godina 2016
Redatelj: Nicholas Stoller
Glavne uloge: Chloë Grace Moretz, Zac Efron, Rose Byrne
Trajanje filma : 01:31:00
Datum izlaska : 6. Svibanj 2016.Nakon što su se otarasili bratstva koji su se uselili u kuću do njihove, Mac i Kelly odluče prodati kuću, ali nove probleme im zadaje sestrinstvo u komšiluku.

Prvi dio ovog filma koji je zašao sredinom 2014., napravio je bum, osvojio kino blagajne i postao jedna od komedija godine. No sve je utihnulo s vremenom, film se pamtio naravno kao smiješan i kvalitetan, ali niko nije mogao naslutiti nastavak. Zašto nastavak jednoj finaliziranoj priči?

Ipak, ne bi to bio Holivud, ne bi to bila Amerika i ne bi to bila zemlja side, droge i oružja, da od jednog ne naprave dva, od dva četiri ili od četiri deset. Aludiram naravno na najavljena tri dijela serijala ”Fast&Furios”. Nastavak, svaki sljedeći koji se pojavi, ne mora nužno biti loš, ali nastavci i rimejkovi i sve te obrade su na lošem glasu pa se uvijek pojave opravdani strahovi i sumnje. Ja sam, iskreno, nakon bombastične najave, očekivao ponovo jednu neviđenu dozu humora, zabave i ludila, baš što je i prvi dio ponudio, ali sada na nekom većem levelu, malo drugačije i svježije. Od mojih želje da budem očaran, ja ostadoh razočaran. Dobri i uspješni fazoni se mogu nabrojati na prste jedne ruke, a sve što su sada pokušali unijeti novo u zamisao i ideju ”Loših komšija”, izgledalo je nekako sve navrat-nanos, sve izvještačeno i zbrzano, bez šmeka nekog i srca, pa je konačan utisak bio – ravnodušnost. Nikada nisam bio ljubitelj Seth Rogena, ali nekako me je prošlo to kroz njegove filmove u zadnje vrijeme tipa ”The Night Before” itd., ali u paketu sa neodoljivom Rose Byrne, on je još podnošljiviji i simpatičniji, a taj duo, njihov tandem na ekranu jednostavno je nemoguće mrziti. Zac Efron reprizira uloge zadnje tri, četiri godine i nadamo se da će iskočiti iz tog dosadnog i nezanimljivog kolosjeka. Slična stvar je s mlađim bratom Dave Franca. Svježinu u ideju loših komšija unijeli su malim ulogama Selene Gomez i Lise Kudrow. Sve u svemu, promovirajući razvrat, neodgovorno ponašanje, prkos logici i zdravom razumu, ”Loše komšije” ili vam ga ”Susjedi iz pakla 2”, jednostavno nisu doprinijeli ničemu novom. Osjetan je bio nedostatak originalnih i djelotvornih ideja pa je to načinilo da ovaj film bude napunjen antipatičnim likovima, neukusnim šalama i problematičnim dijalozima, sve u cilju da pozitivno šokiraju, a ovako su samo šokirali… i razočarali.

Ocjena na IMDb.com mu je za sada 6,3/10 a na Tomatoesima osrednjih 63%. Širom svijeta je zaradio 82 miliona dolara, ali to je trenutna cifra, mada sumnjam da će zaradit i u pola kao prvi, ali opet dovoljno da se razmišlja o potencijalnim nastavcima. Nicholas Stoller je reditelj filma, “krivac” za filmove kao što su ”Preboljeti Sarah Marshall”, ”Get Him to Greek”, ”Vječiti zaručnici”, prvi dio ovog filma i epizoda nekih serija.

Ovaj film nikako neće doprinijeti ugledu nastavaka. Uprljao ga je, popljuvao, zamazao znate već čime i ostavio da to tako stoji, potpuno nepopraljivo, misleći da će tri-četiri smiješna fazona učiniti svoje. Eh pa, moj mili…

Ocjena:5/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave