Sunday, September 26, 2021
HomeFilmovi 2019Odbrojavanje - Countdown (2019) Recenzija Filma

Odbrojavanje – Countdown (2019) Recenzija Filma

Odbrojavanje (2019)
Countdown

Žanr: Horor | Triler
Godina: 2019
Redatelj: Justin Dec
Producent: Justin Dec
Glavne uloge: Charlie McDermott, Anne Winters, Elizabeth Lail, Peter Facinelli
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:30:00
Datum izlaska: 24.10.2019 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 24.10.2019.
Hrvatska 24.10.2019.
Srbija 24.10.2019.

Mlada medicinska sestra po imenu Quinn (Elizabeth Lail – Vi TV serija itd.) preuzela je aplikaciju koja bi navodno mogla predvidjeti koliko je osoba imala do smrti. Uspaničila se kad je saznala da su joj preostala samo 3 dana i otkrila da su drugi ljudi stvarno umrli onako kako je aplikacija predviđala.

Stvari su se zakomplicirale kad je Quinn-ova mlađa sestra Jordan (Talitha Bateman – Annabelle: Creation itd.) također preuzela aplikaciju. Uz savjete oca Johna (PJ Byrne – Wolf of Wall Street itd.), Quinn je zatražila pomoć od tehničara zaposlenika Dereka (Tom Segura) gdje se susrela s Mattom (Jordan Calloway – Black Lightning TV serija itd.). Koji je imao sličan problem.

Pa, što je bilo s Quinnom i ostalima? Pronađite ih sve u ovom prilično kreativnom horor filmu.

Odbrojavanje Filmske Recenzije

Sada je ovaj film bio prilično uspješan u stvaranju zastrašujućih trenutaka. Različite scene straha od skakanja bile su po mom mišljenju vrlo učinkovite. Nekoliko puta sam se šokirao tim prizorima. U međuvremenu je moja djevojka mogla predvidjeti bolje i zatvoriti oči u tim trenucima (ili je to mogla učiniti jer je većinu vremena zatvorila oči. LOL).

Ideja ovog filma bila je zaista kreativna i ono što je nas stvarno zanimalo je li to zapravo zbog činjenice da je to prilično aktualna situacija. Postojala je čak i važna poruka za koju smo oboje osjećali da je vrlo učinkovito isporučena publici, pogotovo prilikom instaliranja naizgled zanimljive nove, ali nepoznate aplikacije. Sama egzekucija za koju sam mislio da je prilično dobro izvedena, dokazala je činjenica da smo i većina publike koja je film gledala sinoć više puta pustili vriskove.

Efekti i Glumci

Sada završetak ili zaključak je nešto što vjerojatno nije zadovoljilo tražitelja horora. Bilo je to malo previše pojednostavljeno iako se treba diviti pažnji na detalje. I zbog ovog dijela, završetak je bio manje zastrašujući od nadogradnje zbog koje je ovaj film imao manje nego zadovoljavajuće finale. Ono što sam primijetio da je malo nedostajalo da trenutak odbrojavanja nije proveden u stvarnom vremenu kao u popularnoj TV seriji 24 gdje su postavljeni u stvarnom vremenu do sekunde. Ali opet, nisu svi veliki filmovi ionako to učinili sve u stvarnom vremenu, tako da se može oprostiti što nisu slijedili ovu formulu.

Glumci i glumice u ovom filmu odigrali su svoju ulogu na odgovarajući način. Mnogo je imena stavljeno u glumačke redove, ali ona koja su ostavila dojam na mene bila su ona koja su imenovana u odjeljku Kratka priča. Oh, tamo je bio jedan glumac koji je također imao važnu sporednu ulogu, tj. Peter Facinelli ( Supergirl TV serija itd.) kao dr. Sullivan. A lik Derek bio je i krađa scene sa svojim sarkazmom i suhim humorom koji je uložio malo svjetla u ovaj film. Postojala je i mid end kreditna scena koju ne smijemo propustiti, ali ne i post end kreditnu scenu. Ali, zvučni efekti ovdje su bili prilično izvanredni za standardni Dolby jer su savršeno izveli zastrašujuće trenutke.

Odbrojavanje Zaključak:

Sve u svemu, mislim da je ovo vrijedan horor film koji treba vidjeti u kinu. Imao je svijetlu i zanimljivu kreativnu ideju s dovoljno dobrom izvedbom. Zastrašujući dio bio je prilično dosljedno prikazan tijekom cijelog filma. Jedino završnica koja nije bila tako zastrašujuća kao rani i srednji dio, plus poprilično pojednostavljen zaključak, ali sa zanimljivim zaokretom i dobrom pažnjom prema detaljima. Iznenađujuće, moja djevojka i ja imali smo bolje iskustvo od očekivanog vidjevši film. Dakle, ako tražite dovoljno kreativan horor film, onda bi to sigurno mogla biti opcija. Međutim, ako više volite uznemirujući ili uistinu inteligentan horor film, to vam možda neće odgovarati. Tvoj izbor. IMDB Ocjena Filma: 5/10

Odbrojavanje Titlovan Trailer Filma:

Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.
Pogledaj dalje!

Poslijednje Dodano