Tuesday, December 7, 2021
HomeKomedije FilmoviOffice Christmas Party - Ludi Božić u uredu 2016 Recenzije Filma

Office Christmas Party – Ludi Božić u uredu 2016 Recenzije Filma

-

Ludi Božić u uredu (2016)
Office Christmas Party

Žanr:  Komedija
Godina 2016
Redatelj: Josh Gordon, Will Speck
Glavne uloge: Kate McKinnon, Olivia Munn, Jennifer Aniston
Trajanje filma : 01:45:00
Datum izlaska : 9 December 2016 (USA)Radnja filma prati management kompanije koji, kako bi se izbjeglo zatvaranje ureda, pokušava napraviti najbolju božićnu zabavu ikada i na taj način privući potencijalnog klijenta i završili posao koji će njihovu kompaniju podići na noge. Zabava naravno ubrzo krene neočekivanim tijekom…

Poslije prve najave o ”Ludom Božiću u uredu”, odmah sam znao da ću ovo pogledati čim izađe i sva sreća, prvo je pušten u svjetsku kino distribuciju, a tek sutra izlazi u Americi.

Elem nejse; stignem ja nagovoriti društvo i isplanirati kad da odemo i mislim da će mi dugo vremena nakon filma biti zahvalni jer ako smijeh produžava život, onda im je život zahvaljujući meni produžen za pet godina. Mislim, zahvaljujući meni koji sam ih odveo na komediju godine. Ne samo da su se oni smijali, cijela kino dvorana se odlično zabavila, a ja sam pred sam kraj filma bio tužan što je završio i bio sam u fazonu ”hoću još”. Ali svemu lijepom dođe kraj i po dolasku kući bio sam preumoran da pišem recenziju, ali još pod utiskom od urnebesnog filma, pa sam ostavio pisanje za sutradan tj. za upravo sad. Taman kad sam pomislio da je ova godina bogata hororcima, a da će nam ostati uskraćena za dobre naslove iz žanra komedije, došao je ”Office Christmas Party”, kao komedija godine i jedna od boljih komedija u zadnjih desetak godina. Prije nego što sam krenuo u kino, bacio sam pogled na kritiku i na ocjene publike, s tim da se kritičari nisu bili još izjasnili, ali na IMDb.com publika nije bila naklonjena filmu jer je ocjena pokazivala da je u pitanju prosječna sezonska stvar, no nisam se ja dao omesti jer je ovoga puta moja vjera bila jača od mišljenja drugih ljudi. Iako apsurdan film koji očigledno promoviše drogu, seks i alkohol(u biti sedamdesete), vi ako krenete s namjerom da se opustite i nasmijete, onda će vam ovaj film pružiti odlične likove, otkačene scene i urnebesne dijaloge. Budem li svakog od glumačke ekipe ponaosob hvalio, potrajalo bi ovo pisanje kritke do večeri, ali mislim da nije bilo promašenog lika niti slabog performansa. Aniston je hodaćuje savršentvo, T.J. Miller je kralj, Bateman može glumiti sve, McKinnon je konačno dobila film vrijedan njenog talenta jer nije poživjela maksimalno s ”Ghostbusters”ima niti u ”Masterminds” filmu, a svi ostali od Fortune Femister i Da’Vine Joy Randolph do Jillian Bell su zaista odlično uklopljeni u ovaj ansambl koji će svima uljepšati ove božićne praznike, a i kad god se odluče pogledati ovaj film. Upozorit ću vas naravno prije gledanja filma da, ako vam se u društvu nađe koje djetešce i ono poželi gledati film s vama, kažite mu neka ide igrati Minecrafta jer ”Ludi Božić u uredu” ne suspreže od eksplicitnih scena i golotinje. Nade još polažem u ”Why Him?”, još jednu nadolazeću komediju i vjerujem da će i ona biti neki vid iskupljenja za ovih godinu dana što smo imali malo humora, ali i ova mi je za sada i više nego dovoljna.

Ocjena na IMDb.com mu je 5,7/10, ali film je još svježa stvar na tržištu tako da očekujem da će se glasači dozvati pameti i podići rejting filmu. Na Tomatoesima ocjena je 45%. Nema podataka o zaradi, ali vjerujem da će premašiti širom svijeta iznos od sto miliona dolara jer ovakvi filmo su vazda atraktivni i privlačni masama, još ako služe svrsi… Josh Gordon i Will Speck su reditelji filma koji iza sebe imaju dva zajednička rediteljska projekta: ”Blades of Glory” i ”The Switch”.

Nemam više šta za dodati osim da vam ga još jednom istinski preporučim i da vam obećam neviđenu količinu zabave kakvu nam dugo nisu plasirali iz ove sedme umjetnosti.

Ocjena:8/10

Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Latest posts