Friday, May 14, 2021

Petorka – Five 2017 Recenzija Filma

Petorka – Five 2017 Opis Filma

Petorka (2017)
Five

Žanr: Komedija
Godina: 2017
Redatelj: Igor Gotesman
Glavne uloge: Pierre Niney, François Civil, Igor Gotesman
Trajanje filma: 01:42:00
Datum izlaska:    16.01.2016 (svjetska premijera)
U kinima od :  
                    B i H   08.06.2017.
                    Hrvatska 08.06.2017.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Francuski filmski kuhari su poslužili svježu ljetnu salatu komediju čiji glavni sastojci su pet nerazdvojnih prijatelja, s prizvukom azijskog začina koji će se osjetiti na početku i na kraju razdoblja. Mladi prijatelji od djetinjstva, su idilična grupa, iako je svaki vrlo različit.

Samuel (Pierre Niney) je naivni optimist s bogatim tatom, koji nikada nije priznao da ga nije privlačila medicina, već pozorište. Tim (Francois Civilno) u potpunosti definira svoju intenzivnu sklonost prema marihuani. Scenarist i redatelj Igor Gotesman glumi Vadima, simpatičan i prilično normalan momak, iako navodno boluje od opsesivno-kompulzivnog poremećaja. Nestor (Idrissa Hanrot) je naoko uvjeren i uspješan student prava, ali on tretira svoje životne nesigurnosti da zavede žene. Blagi element u grupi je Julia (Margot Bancihon), čija je narav muškarcima rival.

Stari san mladih prijatelja je da žive zajedno. Samuel koji živi od svog bogatog oca, uspijeva pronaći raskošan stan u srcu Pariza. Sve se čini savršenim dok Samuelov otac ne sazna kako Samuel ide na nastavu glume, umjesto medicinsku školu. Odmah mu zaustavlja protok novca i tu počinje niz očajnih Sam pokušaja da sačuvaju apartman iz snova u najmu. U očaju, on preuzima posao kao sobar i prodaje drugu sa strane, a uskoro će skupiti četiri kilograma marihuana da prodaju ili se suoče s iseljenjem.

Sve to postavlja scenu za laku prijateljsku komediju koja duguje mnogo sličnim američkim filmovima kao što su The Hangover i Superbad. Niz bezobraznih šala, droga sve to postavljeno je na veselu pop muziku koja održava brz tempo, čak i kad parcele imaju jednu od nekoliko nevjerojatnih skretanja.

Gotesman je rekao da je obožavatelj američke redateljica Judd Apatow, a doista Five sadrži neke odvratne trenutke i seksualni humor. Međutim, zbog svojih prethodnih suradnji, Niney, Gotesman i Civil imaju jednostavnu, življenu hemiju, što znači da su svi šale, situacije i pletiva savršeno radili. Film ostavlja svoje mlade likove usred ničega, s nepoznatom budućnošću, ali s prijateljima na koje mogu računati.

Ocjena:6.5/10

 Five (2016) on IMDb

Titlovan Trailer:

Mortal Kombat (2021) Recenzija Filma

Prvo izdanje Midway Games 1992. godine, Mortal Kombat je odmah stekao popularnost među ljubiteljima...

Godzilla vs Kong (2021) RECENZIJA Filma

Monsterverse koji je prvi put osnovan 2014. godine na Godzilli, od tada se proširio...

Deadly Illusions (2021) RECENZIJA Filma

Tijekom ovog vikenda nije bilo toliko filmova / serija kojima sam se zaista radovao...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU