Tuesday, March 9, 2021

Popstar: Never Stop Stopping (2016) Recenzija filmova

Popstar: Never Stop Stopping (2016)

Žanr: Komedija, Music
Godina 2016
Redatelj: Akiva Schaffer, Jorma Taccone
Glavne uloge:  Andy Samberg, Jorma Taccone, Akiva Schaffer
Trajanje filma : 01:27:00
Datum izlaska :   3 June 2016 (USA)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAKada postane očigledno da je njegov novi album debakl, mlada zvijezda Conner, uradit će sve da vrati nekadašnji status zvijezde.

U najavi je ova komedija izgledala ubitačno, dok je u realizaciji bila sasvim solidna, simpatična sprdačina i parodija na aktuelne pjevačke zvijezde koje pucaju visoko, pišu neke knjige, snimaju dokumentarce, a u stvarnosti su jako omraženi.

Zato vjerujem da će film naići na pozitivan prijem kod publike, ali ograničen, jer dosta je smiješnih fazona kod filma vjerovatno bilo samo na papiru, dok je na ekranu stvar malo ozbiljnija, čudnija… Ovaj ”mockumentary”, što kao žanr nije toliko popularna među našom publikom, zanimljiva je i simpatična stvar, ali samo dotle mogu ići sa pohvalama, jer nećete plakati od smijeha niti se eventualno upiškiti, niti bih se usudio da ga srčano preporučim pa se vi zaletite i pogledate ga u društvu jer vjerujem da bi vam to bio veliki let-down, ali kao individualno zadovoljstvo, ”Popstar:Never Stop Stopping” je samo solidan i zabavan. Pored dobrih kameo uloga i malih nastupa velikih zvijezda iz šou-biznisa, nekako najveći utisak na mene je ostavio Justin Timberlake, ali samo u toj sferi malih uloga, dok je Andy Samberg definitivno velik i kao glumac, naravno komičar, jer zna iznijeti takvu jednu kompleksnu ulogu bez problema. Satirično ostvarenje ”Popstar: Never Stopp Stopping” je kratko i sažeto, svega traje osamdesetak minuta, ali to je opet možda predugo s obzirom da se intezitet varirao, padao i dizao se, kako smo osjetili da film nema toliko materijala da zapravo bude jedan konkretan i korektan uradak, tipa ”Carange” kojeg je režirao Polanski, ali kako vidimo, iza ove parodije ne stoji Polanski, pa je bilo i nemoguće za očekivati film dugovječnosti.

Ocjena na IMDb.com mu je 7,2/10 a na Tomatoesima 76%. U Americi je zaradio slabih 9 miliona dolara na nepoznat budžet. Akiva Schaffer i Jorma Taccon su reditelji filma, poznati po naslovima tipa ”The Watch”, ”Hot Rod”, ”MacGruber” itd.

Sama ”neozbiljnost” filma vidi se u naslovu i njegov cilj da dospije do status makar komedije godine je očigledan, no neće mu se baš posrećiti…

Ocjena:6/10

BOSS LEVEL (2020) Recenzija Filma

Sedam godina nakon režiranja Stretch (2014) - komedije-drame u produkciji Jasona Bluma, koja uključuje...

Sjedinjene Države Protiv Billie Holiday (2021) Recenzija Filma

Adaptirano iz knjige pod naslovom Chasing the Scream: First and Last Days of the...

Djevojka koja obećava – Promising Young Woman (2020) Recenzija Filma

Naslov Djevojka koja obećava u filmu koji je napisala i režirala redatelj Emerald Fennell...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU