Friday, February 23, 2024

Sav novac svijeta – Cena Života – All the Money in the World 2017 Recenzija

Share

- Advertisement -

Sav novac svijeta (2017)
CENA ŽIVOTA 2017
All the Money in the World

Žanr: Kriminalistički, Historiski, Misterija
Redatelj: Ridley Scott
Producent: David Scarpa, John Pearson
Glavne Uloge: Mark Wahlberg, Michelle Williams, Kevin Spacey, Charlie Plummer. Timothy Hutton, Teresa Mahoney, Olivia Grant, Andrew Buchan, Marco Leonardi, Romain Duris. Charlie Shotwell, Charlotte Beckett, Francesca Inaudi, Maurizio Lombardi, Andrea Piedimonte Bodini
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 02:12:00
Datum izlaska: 18.12.2017 (svjetska premijera)
U kinima od : 25 December 2017 (USA)
B i H   25.01.2018.
Hrvatska  25.01.2018.
Srbija   25.01.2018.

 

Unatoč tome što je režirao Ridley Scott, spreman sam se kladiti da bi ovaj film prošao ispod radara kod naroda, da Christopher Plummer nije zamijenio Kevina Spaceyja ili, barem, to bi dobilo veliku pažnju kao što je to i učinjeno. Izvještaji sugeriraju da je ponovno snimanje trajalo 8 dana, a film je koštao 10 miliona dolara. Nakon što sam vidio Sav novac svijeta , mogu sigurno reći da je potrošeno 10 miliona dolara.

SAV NOVAC SVIJETA je vrlo pametno napisan kao mračni triler koji stvara neizvjesnost kroz tihi tretman. Iako možete očekivati ​​jednu ili dvije grozne scene, neki ljudi prave grešku kada, kad vide riječ “triler”, odmah razmišljaju o napetoj akciji i drami. Dok SAV NOVAC SVIJETA donosi dramu, nemojte očekivati ​​puno akcije. Skripta je vrlo dijaloški teška i oslanja se na to kako bi priča napredovala.

U kratkom vremenu kada je Christopher Plummer morao igrati ulogu J. Paul Getty, napravio je izvanredan posao uvođenja ovog karaktera u život. Budući da je najbogatiji čovjek na svijetu, postoji mnogo toga da se istraži s tim čimbenikom koji doprinosi razvoju. Pisac David Scarpa učinio je fantastičan posao prikazivanja lika koji se mora nositi s čovjekom koji se u sve pretvara za novac.  Zbog svoje vještine kao majstorskog pregovarača uvijek mora da se izvadi na vrhu. Čak i ako to znači uništiti njegov odnos sa svojom porodicom koja će biti stavljena na test u ovom filmu.

Christopher Plummer će biti tema za razgovor na filmu nema nikakve sumnje, ali šta je s ostalim talentom. Kidnapovan John Paul Getty III, koji se često zove Paulo, kojeg glumi Charlie Plummer (nije u srodstvu), predmet je filma najintrigantnijih scena, budući da vidi otvaranje nezgodnog, obrnutog Stockholmskog sindroma povezanosti s otmičarom Cinquanta (Romain Duris) ove scene su izvanredne jer ne rade na tome da upoznaju Cinquanta koji ima najveće srce od svih otmičara, ali i postavlja stazu koja se kotrlja za više neizvjesnih scena filma.

SAV NOVAC SVIJETA također je vrlo dobro snimljen film. Cinematograf Dariusz Wolski radio je na mnogim filmovima Ridley Scotta i unatoč filmovima teškog dijaloga, njegova sposobnost u kompoziciji je nevjerojatna. Wolskiov rad u filmovima Ridley Scotta sve više postaje nevjerojatan i vizualno privlačan.

Michelle Willliams kao Gail Harris, majka Paola, je fantastična. Njezinom nevjerojatnom izvedbom borba koju taj lik osjeća lako je prenesena u publiku, budući da njezin lik mora živjeti s otmičarima i novinarima, misleći da ona lako može isplatiti otkupninu. Glumac Mark Wahlberg (Daddy’s Home 2 2017, Patriots Day 2016) je kao bivši špijun Fletcher Chasekoji je prvi put vidio istinske boje porodice Getty. Markov nastup je opet dobar dokaz da on ne mora samo da zvuči kao učvršćeni patriot.

Činjenica, kada gledate SAV NOVAC SVIJETA, gledat će te i one scene ponovnog snimanja, što je velika priča u filmskom svijetu što je samo prirodno. Bilo mi je teško reći da li postoje jedna ili dvije scene u filmu koje su ponovno snimili, kao što je promjena mase tijela Mark Wahlberg, no ipak biste trebali biti vrlo skoncentrirani i imati bas otvorene oči da to uočite.

SAV NOVAC SVIJETA je film s dosta dijaloga

Osjetio sam da su događaji koji se pojavljuju u filmu, da su se osjećali kao dugačko izgrađeni nastupi prema razvoju priče koja je zvučala dobro na papiru, ali kad se stavlja na ekran, osjeća se kao punjač za još jedan film. Nemojte me krivo shvatiti, scene su bile dovoljno zanimljive. Zasigurno dovoljno da bi imale vašu pažnju, ali su se osjećali kao da vode do mjesta. Idu na to mjesto, ali isplata nije vrijedna nagomilavanja, samo jednom se Isplati. Dijalog je vrlo dobro napisan, a mogli su učiniti i nešto više u kategoriji scene.

Što je to danas s dramskim filmovima koji koriste istu, sivkastu paletu boja. Može se reći da korekcija boja pokušava podudarati sveukupni ton filma. Međutim, mi se prebacujemo s jednog mjesta na drugo u tren oka. Jednu minutu smo u Rimu, sljedeću u Londonu, premještanje lokacije brzo pogađa ton filma i korekcija boje dolazi preko dosade. Obzirom na to da je sve sivo stereo tipično dosadna boja pa se scene čine zanimljivijima.

Ukratko, All Money in the World je solidan spor triler s vrlo dobro napisanim dijalogom i nevjerojatnom izvedbom Christophera Plummera s obzirom na okolnosti. Zlatni globus nominacije za ovaj film su zaslužene, ali reci da je ovaj film je kandidat za Oskara malo je nategnuto.. Film se sastoji od mnogih elemenata zbog nedostatka isplata iz scena i problema s tonovima koji ometaju njegove šanse za prestižnu nagradu. To su likovi i njihovi nastupi koji povezuju ovaj film zajedno, bez jasne predanosti ovom projektu, imali bi mogućnost raspada, ali je Ridley Scott uspio da ga izvuče.

Ocjena Filma: 3,5/5

IMDB Ocjena Filma: IMDb

Titlovan Trailer Filma:

 

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave