Thursday, July 25, 2024

Spy – Špijunka 2015 Recenzija Filmva

Share

- Advertisement -

Špijunka (2015)
Spy

Žanr:  Komedija
Godina 2015
Redatelj: Paul Feig
Glavne uloge: Melissa McCarthy, Rose Byrne, Jason Statham
Trajanje filma : 01:59:00
Datum izlaska :   2015Susan Cooper, skromna uredka CIA analitičarka, volonirat će za posao špijuna na terenu koji će je dovesti u bezbroj opasnih i čudnih situacija.

Dugoočekivani film zbog kojeg je u meni raslo veliko nestrpljenje jer su nas bombardirali urnebesnim najavama i dobrim ocjenama za film. Pošto rijetko izlazim kao student, svaki neiskorišteno bonus vrlo rado utrošim za kino. Ovoga puta na repertoaru je bio ‘Spy’

Od filma sam očekivao nenormalno puno jer se postavio kao komedija godine sa akcionom premisom, pa brdo uzbuđenja i adrenalina, dosta humora i smijeha je jedino što i očekujete. Naravno, da sve to bude upakovanu u zdrav i razuman scenario. Radja filma se vrti oko lika Melisse McCarthy, Susan Cooper, koja igrom slučaja želi biti jedan od onih špijuna na terenu kako bi se dokopala informacije o tome gdje se skriva nuklearna bomba a ona je jedna od najboljih opcija jer su identiteti svih ostalih agenata poznati negativcima. Iako pomalo liči na svoj lik iz pretprošlogodišnje akcione komedije ‘The Heat’, Melissa McCarthy još jednom dokazuje svima nama da je odlična komičarka i da snima urnebesne scene i filmove, bez obzira što nekada naleti i neki pogrešan scenario za ovaj ogroman talenat. Ona nam je svima još bolje poznata od komedije ‘Bridesmaids’ za koju je dobila i nominaciju za Oskara i od tada i ja pratim njen rad i mislim da je, kao žena u poslu komedije, jedna od onih na vrhu. Definitivno mi je jedna od dražih osoba iz svijeta američkog filma i uloga špijunke Susan Cooper joj je itekako legla. Dinamičnija je, mnogo više je improvizirala i donijela je ovoj komediji posebaj sjaj. A i ostatak ekipe je stvarno izvrstan, od Jude Lawa, pa Rose Byrne, koja glumi uštogljenu tatinu kćer koja odlično barata i sa hororima i komedijama, zatim kolegica McCartyhevoj, Miranda Hart, jedna od ključnih komičnih komponenti filma, pa Jason Statham, svima nama poznat kao ozbiljni akcioni heroj sada je i na odličan komičan način parodirao većinu svojih uloga. Alisonn Janney kao šefica bez smisla za humor je također odlična, a i talijanski im kolega, koji je zapravo porijeklom britanac, Peter Serafinowicz, nasmijat će raju do suza. Bez obzira što je apsurdan, ima i prevelik broj onih tipičnih scena iz akcionih filmova kao što su one ‘spas u zadnji čas’, ništa drugo mi nije smetalo i mislim da ga sa svim pravom mogu nazvati komedijom godine. Film je inovativan, šarmantan i simpatičan a u drugu ruku, ima dostra brutalnih i vulgarnih scena sa lascivnim šalama, no opet je nepredvidljiv i smiješan što ga čini posebnim filmom svakako jer u zadnje vrijeme rijetko prisustvujemo smiješnim i zanimljivim komedijama, zar ne?

Ocjena na IMDb.com mu je zavidnih 7,5/10 a na tomatoesima odličnih 96%. S obzirom da još nije zvanično izašao u kina, zarada se tek očekuje ali mislim da će premašiti sva očekivanja. Reditelj filma Paul Feig, pokazao se kao odličan suradnik sa McCarthyevom, jer je s njo snimio i ‘Djeveruše’ i ‘The Heat’, a poznat je i po filmovima kao što su ‘Unaccompanied Minors’, ‘I Am David’ itd.

Iako su se kameo uloge mogle bolje predstaviti i pokazati i pored tih i ostalih mana, ovo je jedna od rijetkih punokrvnih i toplih komedija uz koju ćete se glasno smijati.

Ocjena:9/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave