Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeHoror FilmoviSretan Dan Smrti - Happy Death Day 2017 Recenzija Filma

Sretan Dan Smrti – Happy Death Day 2017 Recenzija Filma

- Advertisement -
Sretan Dan Smrti - Happy Death Day 2017 Sinopsis Filma
Sretan Dan Smrti –
Happy Death Day 2017
Radnja Filma

Sretan dan smrti (2017)
Happy Death Day

Sretan Dan Smrti 2 (2019) Drugi Film recenzija ovdje

- Advertisement -

Žanr:  Horor, Misterija, Triler
Godina: 2017
Redatelj: Christopher Landon
Producent: Christopher Landon, Scott Lobdell
Uloge: Jessica Rothe, Israel Broussard, Ruby Modine, Rachel Matthews, Charles Aitken, Jason Bayle, Phi Vu, Donna Duplantier
Trajanje filma: 01:36:00
Datum izlaska:    13.10.2017 (svjetska premijera)
U kinima od :      13 October 2017 (USA)
B i H   26.10.2017.

Učenica studije pod imenom Theresa ili Tree (Jessica Rothe – La La Land) probudila se u sobi za muškarce koju je zauzeo Carter (Israel Broussard – Flipped, The Bling Ring etc) i osjećala je najgori mamurluk i nije se sjećala ničega od prošle noći. Odmah je izašla iz sobe i vratila se u svoje mjesto gdje je upoznala svoju prijateljicu Danielle (Rachel Matthews) i stariju Lori (Ruby Modine) koja je znala da je rođendan Treei. Također je otišla u razred gdje se susrela s prodavačem Gregoryom (Charles Aitken) i nastavila s radom do noći, ignorirajući pozive svog oca (Jason Bayle). Ipak, prije nego što se vratila kući, ubila ju je osoba koja je nosila masku i odjednom se ponovo probudila u Carterovoj sobi.

Osjećajući se dezorijentirano i zbunjeno, Tree je ponovo preživjela dan, a da nije shvatila da ne može umrijeti dok nije umrla drugi put i probudila se na istom mjestu. Napokon je shvatila da mora otkriti ko je želi ubiti da bi prekinula petlju.

Pa tko bi mogao je mogao pokušati ubiti među svim mogućim osumnjičenicima? Pronađite ovaj i još dosta odgovora u ovom vrlo zanimljivom slasher filmu.

Filmske Recenzije

Prošlo je neko vrijeme otkako sam vidio slasher film u kojem sam uistinu uživao. Nekada sam volio te filmove u 1990-ima i vidio većinu tada poznatih filmova poput Scream quadrology, I Know What You Did Last Summer i njegov nastavak i nekoliko još drugih filmova. Primijetio sam da nakon toga nije bilo mnogo takvih filmova koji su bili doista intrigantni i ugodni, dok se nije pojavio ovaj film. Ono što smo moja djevojka i ja voljeli o filmu bio je način na koji su filmski filmovi uspješno ujedinili uobičajeni stereotipni slasher film sa situacijom petlje / ponovnog uzbuđenja i učinili su nas intrigranim i zabavljali u isto vrijeme.

U normalnom slasher filmu, ubojica bi nastavio ubijati ljude dok ih dok ne ostane s jednim ili dva lika, ali u ovom filmu ubojica nastavlja ubijati iste ljude iznova i iznova. Dakle, dobivate sliku zašto mislim da je pisac (Scott Lobdel) & redatelj Christopher B. Landon koji je također redatelj Paranormal Activities: The Marked Ones i Scouts Guide prema Zombie Apocalypse bili su vrlo kreativni u izradi takve izvorne zaplete. Čak je i sam naslov bio vrlo kreativan, potpuno suprotan Sretno rođendanskom danu. I za tako niski proračunski film, ovo je zasigurno komercijalni uspjeh.

Što se tiče ko je to učinio, zabavno je i za nas da publika zadrži nagađanje (iako smo moja djevojka i ja imali isti osjećaj krivca zbog naznaka koje smo primijetili). Često smo bili prilično intenzivni kada i kako će se sljedeće ubojstvo dogoditi. Ovdje je lijepo vidjeti i Jessica Rotheov nastup, jer je u početku i na kraju mogla prikazati lik koji je bio drugačiji, naravno, i način na koji je ona postupila s njenim ubojicom.

Ponavljajući dan koji je doživjela Tree bilo je poput glavne priče u vrlo poznatom filmu iz 90oj pod imenom Groundhog Day s Bill Murray kao glavnim likom. Bilo je dobro spomenuto ovdje i mislim da je dobra stvar za redatelja da se izdaje takav dobar film koji ga je bez sumnje nadahnuo da to učini. Btw, mislim da ovaj film nije dobar za djecu, zbog čega sam bio iznenađen kada sam vidio dijete koje su roditelji doveli da vide film. Iako film nije bio prestrašan, ali mislim da je dio ubojstava bio malo snažan i nasilan za dijete.

U svakom slučaju, za takvu vrstu filma, mislim da je ovo vrlo dobro i jedinstveno, za razliku od bilo čega što smo vidjeli prije. Bili smo prilično zadovoljni filmom i preporučio bi vam da ga pogledate u kinu. Za ljude koji vole vidjeti vrlo krvave filmove, onda ovaj film neće biti previše zadovoljavajući. Vaš Izbor.

Sretno Gledajući !!!

Ocjena Filma: 4/5

IMDB Ocjena Filma:

Titlovan Trailer Filma:

- Advertisement -