Saturday, June 8, 2024

Stado 2016 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Stado (2016)
Stado

Žanr: Komedija
Godina 2016
Redatelj: Nikola Kojo
Glavne uloge: Nikola Kojo, Vesna Trivalić, Zoran Cvijanović
Trajanje filma : 01:33:00
Datum izlaska :  23 November 2016 (Serbia)Film Stado je redateljski prvijenac Nikole Koje, legendarnog glumca koji se proslavio u nizu poznatih i cijenjenih filmova kao sto su “Lepa sela lepo gore”, “Rane”, “Mi nismo anđeli”, “Parada” i još mnogo drugih. Koja je ove godine odlučio prvi put stati iza kamere. Uspio je da okupi vrhunsku glumačku ekipu i snimi odličnu komediju, ne tako običnu komediju već s primjesama satire i obilja sarkazma.

Film “Stado” je jedna najambicioznija filmska produkcija s ovih prostora do danas. Fantastična glumačka ekipa koja je odlično odradila svoj dio posla i uspjeli su iznijeti temu filma s kojom se mnogo od nas mogu poistovjetiti.

Glavni glumci komedije “Stado” su Kolja i Cveja, dvojca entuzijasta koji će pokušati pronaći financijska sredstva kako bi snimili pilot epizodu za svoju novu televizijsku seriju.Naravno, kao što to obično biva na filmu (ali i u stvarnom životu) njihov put do mogućeg uspjeha nikako neće biti posut ružama, pa će tako Kolja i Cveja biti prisiljeni napraviti puno neželjenih kompromisa kako bi ostvarili svoju ideju. Njih dvojica će se, u želji da naprave veliko umjetničko djelo, suočiti s ogromnim preprekama te u jednom trenutku biti prisiljeni i potpisati ugovor sa “đavolom”, a sve kako bi ostvarili lični i financijski uspjeh.

Ne želim reći da je film plitak i da “hvata“ publiku na jeftini humor jer zaista nije takav slučaj. Humor je nadasve živ i istinski, a potvrdu (za one koji su skeptični) imate na samom početku trailera gdje Kolja i Cveja sjede u kafiću iza zidića na kojem je postavljena željezna ograda, a dvojica balavaca, Kolji daju papir za autogram, a Cveji izmiču bananu dok on pokušava kroz (sada već vidno) rešetke (kao u zoološkom vrtu) da je dohvati. To je samo jedan od bisera iz niske koju je Koja kao redatelj i Koja kao glumac uspio da živo dočara na filmu čiji protagonisti nakon što ih lokalni TV producent Baki (Nikola Đuričko) uvjeri da će financirati seriju i refundirati novac ako Kolja i Cveja sami produciraju pilot.

Film “Stado” je komedija koja će zasigurno pronaći svoju publiku. Nikola Koja se itekako dobro snašao u dvostrukoj ulozi (glumca i redatelja), a da je tako uvjeriće se svi oni koji se odluče da poklone nešto više od sat i po svog vremena. Osim što će nas nasmijati do suza, ona će nas i natjerati i na razmišljanje o mnogim stvarima kojima smo svakodnevno izloženi putem medija i poslova koje obavljamo.

Ocjena: 7.5/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave