Thursday, June 13, 2024

Tammy (2014) Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Tammy (2014)
Tammy

Žanr: Komedija
Godina: 2014
Redatelj:  Ben Falcone
Glavne uloge: Melissa McCarthy, Mark L. Young, Susan Sarandon
Trajanje filma : 01:37:00
Datum izlaska :  2. Srpanj 2014.Nakon što je dobila otkaz na poslu i nakon što je saznala da je muž vara, Tammy kreće na put sa svojom bakom koja voli popiti koju malo više.

U nepreglednom i neistraženom moru filmova, uvijek sa strane ponekad zabacite udicu u nadi da ćete upecati neku dobru komediju. A rijetko se danas dogodi da od vašeg ulova bude vajde i da komedija, kojoj ste se nadali, bude makar smiješna, ako ne ona sa dobrom pričom i likovima.

Nakon ogromnog uspjeha rom-com ‘Bridesmaids’a i nominacije za Oskara za najbolju sporednu ulogu, McCarthy je od tada postala itekako tražena roba u svijetu šoubiza. Nizala je hitove, ali boga mi i one promašaje kojih se niko ne želi sjećati. Jedan od njih je svakako ‘Identity Thief’, onaj sa Jasonom Batemanom. Ovaj se takođe može svrstati u one promašaje, bez obzira što ima bogatu filmsku ekipu ispred kamere i što se činio urnebesnim. U par navrata i jeste smiješan i ima dobre momente, ali problem ”Tammy”a je to što nekako neuredan, nekako neodređen i nedefisinan, tako da film ima više zapleta, i nejasan kraj pa vam neće dozvoliti da se opustite uz njega. Melissa McCarthy odlična je kao glumica u komedijama i neka ženska vrsta je Zach Galafianakisa, tako da ona daje i određenu dozu šarma bilo kojem filmu, svejedno bila ona glavni ili sporedni lik, ali aljkav i trapav scenario koji stoji iza ovog filma, neće dati zvijezdama ni poput nje ni Susan Saradnom da zasijaju u punom sjaju. Čudna je stvar da Allison Janney, koja glumi ovdje Melissinu majku, samo je 11 godina starija od nje, a Sarandon, koja glumi njenu baku, tek 24, no očigledno da reditelju i scenaristima, među kojima je i sama McCarthy, bilo je svejedno stvoriti autentičnost i ciljali su na to da šašavim, lascivnim i vulgarnim humorom nasmiju publiku, ali nije da su baš u tome uspjeli.

Ocjena na IMDb.com mu je sitnih 4,7/10 a na Tomatoesima niskih 24%. Reditelj filma, ujedno i suprug Melisse McCarthy, Ben Falcone, poznatiji nam je više kao glumac, a i ovo mu je rediteljski debi. Film je na 20 miliona dolara budžeta zaradio preko 99 miliona, znači, odlična isplata.

McCarthy se još jednom odlično pokazala kao i glumica, ali i komičarka, maksimalno se trudeći da nas nasmije, no scenario i loš reditelj oštetili su film itekako, čineći ga time, čas komedijom, čas dramom, čas filmom uz kojeg uzalud trošimo vrijeme.

Ocjena:4/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave