Thursday, July 25, 2024

The Boss 2016 Recenzije Filmova

Share

- Advertisement -

The Boss (2016)
The Boss

Žanr: Komedija
Godina 2016
Redatelj: Ben Falcone
Glavne uloge: Melissa McCarthy, Kristen Bell, Peter Dinklage
Trajanje filma : 01:44:00
Datum izlaska :  7. Travanj 2016.



Jedna od najbogatijih osoba u Americi, Michell Darnell, optužena je za prevaru u svom biznisu pa zato biva osuđena na nekoliko mjeseci zatvora. Nakon što izađe, vraća se na tron gazeći sve one koji su je htjeli uništiti.

Baš danas čitam listu najutjecajnijih ljudi na svijetu iz svijeta šou-biznisa po analizi magazina Forbes i čik pogodite ko je na toj, pažljivo odabranoj listi? Da, Melissa McCarthy, Njen uspon do slave je bio spor ali siguran i stabilan.

Nakon što je ostvarila značajne rezultate i ostala zapažena u dramediji ”Gillmore Girls”, popularnoj televizijskoj seriji, ona svjetsku popularnost stiče u Paul Fiegovoj komediji ‘Bridesmaids’ i za ulogu šašave debeljuce biva nominovana za Oskara. Od tada pa na ovamo snimila je još mnogo uspješnih filmova, ali većinom u režiji reditelja koji ju je i proslavio. ”Krađa identiteta” sa Jasonom Batemenom – odlična zamisao, trejler luđački i rezultat – mlako i slabo. Mala uloga u ‘Mamurluku 3’, sasvim solidna i prihvatljiva, samo što film sam po sebi, kao završnica velike franšize, nije bio ”ganz” okej. U ”The Heat”-u, u duetu sa Sandrom Bullock, Melissa je oduvala, a godinu nakon, u filmu koji je režirao isto njen muž, ”Tammy”, sve nas je ostavila bez teksta. U negativnom smislu, naravno, jer su nas najave podgrijavale za razočaravujući ishod. Poslije ”Tammy”, dolazi sporedna uloga u dramediji ”Sv. Vincent”, gdje je sve prošlo po planu. Dakle, dobro. Poslije toga dolazi hit kojeg ćemo dugo pamtiti, a u pitanju je parodija na špijunske filmove – ‘Spy’. I evo, godinu nakon, u kooperaciji sa svojim mužem, Melissa donosi nešto što je naizgled ličilo na komediju koja će odvaljivati, ali vjerujte da nije. I neće – odvaljivati. Ne zamjerite na ovom rječniku prilagođenom za što bolje razumijevanje kritike. Kad analiziramo sve iznesene podatke, možemo shvatiti da je McCartyh najbolja u kooperaciji sa Paulom i sa svakim drugim, a sa svojim mužem – možda samo u krevetu. Još imam jednu komparaciju kojom bih bolje oslikao njene filmske uratke, ali potrajalo bi duže da vam sve to iznesem. Za sada ću biti samo sažet(pošto sam se već raspisao kao da radim esej) i reći vam najobjektivnije mišljenje o ovom filmu. ‘Šeficu’ možete progutati samo i samo zbog Melisse. Malo i zbog Petera Dinklagea, nama svima omiljenog patuljka, a inače je ovo čisti i očigledni promašaj. Ima uspješnih i duhovitih šala i scena, ali u većini dosta prizemnog i vulgarnog humora koji je više mizeran nego zanimljiv i koji je povukao ovaj film u propast. Ideja filma i ono što želi poručiti je poznato i predvidljivo; loša osoba i neprihvaćena u društvu kasnije postaje anđelak i pobjednik, ali ova formulična priča svejedno u konačnici ispada kao loše izrealiziran projekat koji je u trenucima bio dobar, imao je dopadljive likove ali jednostavno nije uzletio.

Ocjena na IMDb.com mu je malih 5,2/10 a na Tomatoesima sitnih 19%. Na 29 miliona dolara film je zaradio već sada preko 49 i još je u kinima, mada se neće nešto značajnije proslaviti. Falcone je reditelj filma, dakle rođeni suprug glavne glumice i iza njega u rediteljskom opusu stoji još samo ”Tammy’.

Iako je prikupio mnogobrojne poznate zvijezde iz svijeta filma i sve ih strpao u jednu naizgled urnebesnu stvar, ”The Boss” je, nakon svega, samo prosječna i slaba vizualizacija svega što je u nečijoj glavi izgledalo kao pun pogodak.

Ocjena:5/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave