Thursday, June 13, 2024

The DUFF – Kako postati popularna 2015 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Kako postati popularna (2015)
The DUFF

Žanr: Komedija
Godina 2015
Redatelj: Ari Sandel
Glavne uloge: Mae Whitman, Robbie Amell, Bella Thorne
Trajanje filma : 01:41:00
Datum izlaska :  12. Ožujak 2015..Nakon što srednjoškolka Bianca sazna da je ona DUFF među svojim prijateljicama, što znači ‘Dežurna ružna debea prijateljica’, ona će uraditi sve da promjeni nadimak koji joj pripada.

Nisam ga ni planirao pogledati jer je plasirao, ni po čemu posebne postere i trejlere, no po izlasku je dobio solidne kritike i sinoć kada sam došao umoran sa puta, gledalo mi se nešto lagano, nešto za razbibrigu.

Radnja filma se vrti oko mlade Biance koja ne želi ići na maturu, oblači se drugačije od svojih prijateljica i živi u nekom svom svijetu, sve dok joj istina ne bude sasuta u lice kada joj njen dugogodišnji prijatelj i komšija kaže da je ona zapravo DUFF, odnosno dežurna ružna debela prijateljica, preko koje muškarci kominiciraju sa zgodnim i atraktivnim djevojkama u školi. U želji da to promjeni, sprijateljit će se sa Wesom, momkom sa kojim se igrala kada su bili djeca, a koji je sada ženskaroš i popularan u školi samo kako bi je on izvukao iz problema u koje, kao DUFF, stalno upada. Pomalo poznata formula, skoro sve već viđeno, ali sada unikatnijim imenom kao ‘The DUFF”. Početak sasvim solidan, dopušta vam da se uživite u film, ali ubrzo shvatate da gledate već milion puta obrađenu priču koja podsjeća na mješavinu ‘Easy A’ i ‘Mean Girl’, samo što je ovo daleko manje smiješnije i daleko više iritantnije, svakako zbog svojih glumaca. Da, većina njih ima iritantnu ili hladnu pojavu, pa me čudila pojava glumaca poput Allison Janney i Ken Jeong, poznati kao odlični komičari kada igraju prave uloge, stoga zbog ovakvog kastinga ne očekujte pretjerano humoristične trenutke i dijaloge, nego polu-zanimljivu priču koja je svejedno predvidljiva i puna klišea koji izgleda nikako ne znaju zaobići ovakav tip komedije. Nisam siguran na što su kritičari pali, ali manjak originalnosti i sva ta prosječnost filma ne čini ga izuzetnim, logično, pa ni preporučljivim, tako da ću se držati onoga, ako ga želite pogledati, svakako možete, a ako ne želite, ništa ne gubite.

Ocjena na IMDb.com mu je solidnih 6,8/10 a na Tomatoesima zavidnih 71%. Ari Sandel je reditelj filma, oskarovac, koji je ranije snimao seriju ‘Aim High’ ali ovo mu je filmski debi. Na 8,5 miliona dolara koliko je iznosio budžet, film je zaradiš više od 33 miliona u Americi.

”The DUFF” ne nosi nikakva obilježja nove generacij, osim njih par nimalo komičnih niti sentimentalnih i čak štaviše, obrađuje momente i situacije iz ranijih perioda tudeći se da ostavi pečat u 2015oj godini kao kvalitetna i unikatna tinejdžerska komedija sa toplom poukom. Nigdje veze, ali hajd.

Ocjena:6/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave