Monday, March 1, 2021

The Intern – Pripravnik 2015 Recenzije Filmova

Pripravnik (2015)
The Intern

Žanr: Komedija
Godina 2015
Redatelj: Nancy Meyers
Glavne uloge: Anne Hathaway, Robert De Niro, Nat Wolff
Trajanje filma : 02:01:00
Datum izlaska :   24. Rujan 2015.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASASedamdesetogodišnji udovac Ben Whittaker se ne predaje tako lako i ne želi da mu bude dosadno u penziji pa zato počinje raditi kao pripravnik u jednom online časopisu kojeg vodi mlada ambiciozna djevojka.

Kako sam došao u Bosnu sve ukazuje na to da sada imam vremena na pretek za filmove, za druženje i odmaranje ali opet sam poprilično zauzet i ne stignem kako treba odgledati niti jedan film a s druge strane vrijedno se radi na novoj stranici.

U međuvremu imamo jednu komedijicu koja je izašla još prije dva i po mjeseca ali sada je tu i pošto moja očekivanja nisu bila nešto velika niti mi se nešto posebno gledalo, ipak sam joj dao prostora samo zato da malo popunim u rubriku komedija. Riječ je o jednom laganom štivu koje meni nije naročito sjelo jer vjerujem da ima boljih laganijih štiva od ovoga koje mi djeluje kao zbrka oko problema bogatih bijelih ljudi, ali za nuždu se može i pogledati. Radnja se vrti oko penzionera koji ne želi da dangubi ni u danima mirovine pa počinje raditi za jedan online magazin a Anne Hatehaway igra šeficu, uštogljenu i distanciranu osobu koja naravno sklapa prijateljstvo sa vremešnim pripravnikom (De Nirom). Pošto je on kao mlađi igrao ili krimi bosa ili mafijaša, uglavnom nekog zeznutog lika, sada je zašao u godine i nije mu ostalo puno prostora osim da glumi u komedijama i da igra uvijek jednog te istog lika. On je šarmantan na svoj način i ne osporavam njegov talent ni nastup nikada, ali Anne mi se pokazala kao slabijom karikom u čitavoj ovoj priči. Glumi nekako jedva, a dodamo li uz to da je priča prepoznatljiva, predvidljiva i skoro nikada smiješna(a kao komedija je) onda nam ne preostaje ništa drugo nego da dobro razmislimo da li ga pogledati ili ne. Uglavnom ima tu neku ugodnu i opuštajuću atmosferu i nudi utjehu za ove varljive zimske dane, a ako ste zainteresovani za uspješnu i simpatičnu suradnju Anne i Roberta, onda bujrum – niko vas ne zaustavlja. Sve u svemu, ništa u ničemu.

Ocjena na IMDb.com mu je zavidnih 7,3/10 a na Tomatoesima graničnih 60%. Film je zaradio više od 192 miliona dolara na skroman budžet od 35 miliona dolara što je mnogo dobra isplata. Nancy Meyers, poznata rom-com rediteljka stoji i iza ovog projekta a poznati naslovi u njenoj karijeri su ‘The Holiday’, ‘Something’s Gotta Give’, ‘Komplikovano je’, ‘Zamka za roditelje’ itd.

Ne loš, naprotiv, simpatičan i topao, ali to nikad nije bilo dovoljno da film preporučim širim narodnim masama, stoga ću vama ostaviti zadatak i na razmišljanje da sami dođete do zaključka da li vas uopšte ovakva tematika zanima i da li vam se gleda komedija gdje se ni najveseliji ne smiju.

Ocjena:7/10

Flora & Ulysses (2021) Recenzija Filma

Jučer sam provjerio Disney + i vidio ovaj obiteljski film Flora & Ulysses za...

Mauritanac Dnevnik iz Guantanama – The Mauritanian (2021) Recenzija Filma

Temeljena na memoarima Mohamedoua Oulda Salahija, Mauritanac Dnevnik iz Guantanama, ova filmska adaptacija redatelja...

Jako mi je stalo – I Care A Lot (2020) Recenzija Filma

U filmu Jako mi je stalo Marla Grayson (Rosamund Pike - Informer, Jack Reacher...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU