Friday, July 19, 2024

The Interview – Najluđi intervju 2014 Recenzije Filmova

Share

- Advertisement -

Najluđi intervju (2014)
The Interview

Žanr: Komedija
Godina: 2014
Redatelj: Evan Goldberg, Seth Rogen
Glavne uloge: James Franco, Seth Rogen, Randall Park
Trajanje filma : 01:44:00
Datum izlaska :  10. Listopad 2014.Dave Skylark i Aaron Rapoport vode i uređuju poznati show ‘Skylark Tonight’. Kada saznaju da je jedan njihov veliki fan zapravo lider Sjeverne Koreje, oni odluče da ga zovnu na intervjuu i on pristaje. Ubrzo se na njihovim vratima pojavljuje CIA koja želi da njih dvojica smaknu ovog Hitlera modernog dobra.

Ameri su kroz svoje filmove kao negativce provlačili muslimane. Pa ruse. Pa kineze. Ništa od toga nije bio dovoljno kontraverzno pa su na red došli korejci, i to oni iz Sjeverne Koreje. Kad ta zemlja već prijeti izazivanjem ratova i kad je već kao tempirana bomba, zašto ne zaplesati đavolje kolo oko nje čisto da vidimo kako će reagovati na to. A onda se digla uzbuna tik pred izlaska filma u kina, pa je hakiran Sony, Sjeverna Koreja se pobunila, reagovao je i Obama, da bi zbog toga svega film postao najkontraverzniji film godine ali, i očigledno, film s najboljom reklamom.

Uglavnom, mnoga kanadska kina su pristala na prikazivanja filma, unatoč odluci da će film biti povučen i prijetnji da će kina, koja budu prikazivala film, biti bombardirana, i u svoj toj zbrci, film je procurio i online. I onda je raja nagrnula kao luda. U međuvremenu, ocjena filmu na IMDb.com bila je nevjerovatnih 10/10, što je očigledan pokazatelj da je film toliko zaintrigirao publiku da su svi pričali o njemu. Ja ne bih bio ja da i mene to sve nije dotaklo, pa sam se obradovao kad sam vidio da je film procurio online i da ga mogu s uživanjem, bez prekidanja i u društvu, u jednom komadu odgledati. Iako ima poprilično neograničen broj scena sa lascivnim humorom, u nekim stvarima pretjeruje pa sve izgleda bolesno, film me opustio i u nasmijao u više navrata, i bez obzira što je očita propaganda, dosta dobro je to što je iskoristio i par šala na račun samih Sjednijenih Država, pa sve u svemu, ‘Intervju’ je jedna solidna i gledljiva komedija. Ne podržavam to što film kroz lik James Franca, koji mi je djelovao kao najslabija karika u čitavoj glumačkoj postavi, plasira nekakav previše tipičan i lakomislen humor i njegovim nezrelim ponašanjem potvrđuje ono što sam pretpostavljao za holivudske komedije, ali hej, barem je imao dobru i originalnu ideju i mislim da će film za većinu biti pravo iznenađenje.

Ocjena na IMDb.com sa 10/10 spala je na 8,1/10 i vjeruje da će spasti na možda nekih 6,8/10 ali ostaje da se vidi, za sad je itekako jedan od najtraženijih filmova u 2014oj godini i nastavit će sa takvom reputacijom i u narednoj. Rotten Tomatoesi daju mu tek 47% jer kritičari smatraju da film za bilo kakav uspjeh treba da zahvali Francu i Rogenu jer su oni recept tome. Film je u kinima, a sad ne znam kojim, zaradio tek 1 milion dolara. Reditelji filma su, sam Rogen, a i Evan Goldberg, reditelj prošlogodišnje apokaliptične komedija, ‘This is the End’.

‘Intervju’ je jedan, poprilično hrabar film, pun neočekivanih momenata i vulgarnosti, ali u trenucima kad sa mislio da me čak ni ovakva komedija neće zasmijati i kad sam graničio sa nezobilaznom nekom neočekivanom tugom, film me razuvjerio.

Ocjena:7/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave