Wednesday, June 19, 2024

The Night Before – Tulum prije Božića 2015 Recenzije Filmova

Share

- Advertisement -

 

Tulum prije Božića (2015)
The Night Before

 

Žanr:  Komedija
Godina 2015
Redatelj: Jonathan Levine
Glavne uloge: Joseph Gordon-Levitt, Miley Cyrus, Lizzy Caplan
Trajanje filma : 01:32:00
Datum izlaska : 20. Studeni 2015.Tri prijatelja koja su stvorila tradiciju druženja pred Božić, rastavljeni odrastanjem i obavezama, ove godine se ponovo sastaju kako bi našli najbolji party u gradu i proslavili se po zadnji put.

Jedna dugoočekivana komedija koja se nije proslavila toliko kao što su očekivali, svejedno je bila solidna praznična užina između nekih velikih zalogaja. Poznata ekipa, ne toliko originalna premisa i puno ilegalnih droga i – zabava može krenuti!

Riječ je o komediji koja ne ujedinjuje samo filmske kolege već i prijatelje iz privatnog života i priča priču o ljubavi, o prijateljstvu, o važnosti ovog praznika i o opraštanju. Radnja filma se odvija u jednoj noći kada se trojica prijatelja iz djetinjstva ponovo uveže i odluče ponoviti tradiciju proslave ovog najljepšeg praznika. Međutim ova noć će im zauvijek promijeniti živote. Jedan od njih, Ethan, kojeg igra Gordon-Levitt, glavni je zagovornik okupljanja najboljih prijatelja, a uz to se bori i sa svojom prošlošću kada odluči vratiti bivšu ljubav. Seth Rogen igra jevreja Isaaca koji uskoro treba dobiti bebu ali se i dalje ponaša neodgovorno i nezrelo i boji se preuzeti odgovornost, a Makcie igra uspješnog sportaša i previše je posvećen karijeri i slavi. Pored glavnih i sporednih uloga, meni su se lično najviše dojmili i najjače karike filmu su bili Miley Cyrus i Michael Shannon, pa onda pomislite, naizgled atmosfere oko filma i poruke koju šalje da je ovo jedna tipična božićna komedijica koja će proći kako je došla. Možda i hoće ovaj proći kako je i došao, ali nije tipična ona božićna stvar iako, ruku na srce, nije ni toliko inovativan. Jedna noć, jedan dan ili jedna nevolja kad mijenja društvo; ta čitava premisa mi liči na ‘Harolda i Kumara’ ili ‘Mamurluk”, no i ovdje ima dosta simpatičnih likova i humornih scena pa i neće biti sve tako isuviše poznato i predvidljivo. Mimo toga što indirektno promoviše droge, alkohol i seks, ovo je jedna simpatična i lako zaboravljiva stvar koja će naći svoju publiku i na našim prostorima, ali ne očekujte puno i sve će biti potaman. Druga polovina je znatno jača i smiješna nego prva kada sam istinski bio razočaran u jeftine i provokativne fore, no sve se popravilo pa je krajnji utisak pozitivan jer ono što ga iole čini drugačijim od mora sličnih ostvarenja jeste ta neka praznična atmosfera i emotivna razina na koju se penje.

Ocjena na IMDb.com mu je solidnih 7,1/10 a na Tomatoesima 68%. Zaradio je malo jače od 52 miliona dolara na budžet od 25 miliona i ovome se očituje to što sam rekao da nije postigao popularnost kakvu smo svi mislili da hoće, a i s obzirom da je imao potencijala za to. Jonathan Levine je reditelj filma poznat po naslovima tipa ”50/50”, ”The Wickness”, ”All the Boys love Mandy Lane”, ”Warm Bodies”…

Već sam rekao da ne očekujete puno i upravo ćete toliko dobiti. Mene nije impresionirao i pristajem na to samo da je riječ o simpatičnoj komedijici koja ima pokoju dobru šalu i zbog toga od mene ima:

​Ocjena:6/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave