Thursday, February 25, 2021

The Wedding Ringer – Gospodar vjenčanja 2015 Recenzije Filmova

Gospodar vjenčanja (2015)
The Wedding Ringer

Žanr: Komedija
Godina 2015
Redatelj: Jeremy Garelick
Glavne uloge: Kaley Cuoco-Sweeting, Nicky Whelan, Olivia Thirlby
Trajanje filma : 01:41:00
Datum izlaska : 16. Siječanj 2015.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASASamo dvije sedmice od njegovog vjenčanja, Doug se našao u situaciji da jednostavno nema kumova. Zato odlazi u čudnu ali uspješnu organizaciju i iznajmljuje njih čak sedam kako ne bi ispao totalni gubtnik u očima svoje buduće žene.

Jedna od komedija koje su odlično prošle za jedan turoban i nesiguran početak godine i zauzele jednu od vodećih pozicija, pa postale nešto što vrijedi čekati. U najavi je izgledao dovoljno zanimljivo i smiješno da mu nije trebalo ništa više da me kupi.

Uglavnom, radnja film se vrti oko lika Josha Geda, Douga, koji radi u velikoj tvrtki, pa je samim tim mnogo bogat i uskoro se ženi ali postoji veliki problem. On nema nijednog kuma a vjenčanje je za deset dana. Zato odlazi u kompaniju, malo preduzeće na čelu sa Jimmyem, pametnim i dovitljivim malim afroamerikancem koji nalazi soluciju za njegov problem. I tada kreće zabava, ludilo i urnebesni mometi. Doduše, sve to najavljuje trejler ali u stvarnosti, ‘The Wedding Ringer’ je još jedan film pun tipičnosti, svega već viđenog, rasističkih i lascivnih šala, eksplicitnih scena i onoga što je proslavilo neke komedije 21og stoljeća ali što je već pomalo izlapilo i izblijedilo. To je loša strana filma, pored toga što je predvidljiv, ali da ne bude sve tako sivo, film ima dosta komičnih momenata i vjerujem da će i vas nasmijati, kao što je i mene i da će to popraviti bilo čiji stečeni utisak o filmu dok ga je gledao i nezadovoljno prevrtao očima kada je film prikazivao ono što smo davno vidjeli i ono za što unaprijed znamo da će se dogoditi. Pored Kevina Harta, koji je jedna od pozitivnih karika skoro svakog filma u kojem se pojavi, bez ozbira što je postao type-cast vrsta glumca, dakle glumi jednog te istog lika konstantno, odličan je i ostatak ekipa, od novajlije Alana Ritschona, do Gad-a, glavnog glumca. Ne bih više da polemišem, na vama je da odlučite da li mu pokloniti sat i po vremena i pažnje, ali u suštini, moja očekivanja da će biti ovakav kakvog sam ga opisao su se obistinila, i zbrojimo li sve vrline i uzmemo li obzir sve mane i nedostatke, pa to podijelimo, pomnožimo i oduzmemo, u pitanju je solidno i gledljivo apsurdno ostvarenje.

Ocjena na IMDb.com mu je zavidnih i visokih 6,8/10 a na Tomatoesima niskih 28%. Reditelj filma je Jeremy Garelick kojem je ovo debitanstko ostvarenje na polju režije. Film je zaradio više od 75 miliona dolara na budžet od 23 miliona dolara.

Ne očekujte vrhunsku, pametu i urnebesnu stvar koja će ostaviti snažan utisak na vas, ali solidan početak 2015te uz ovu komediju garantuje neke veće, smiješnije i kvalitetnije stvari u nastavku ove godine.

Ocjena:6/10

Mauritanac Dnevnik iz Guantanama – The Mauritanian (2021) Recenzija Filma

Temeljena na memoarima Mohamedoua Oulda Salahija, Mauritanac Dnevnik iz Guantanama, ova filmska adaptacija redatelja...

Jako mi je stalo – I Care A Lot (2020) Recenzija Filma

U filmu Jako mi je stalo Marla Grayson (Rosamund Pike - Informer, Jack Reacher...

Tenet (2020) Recenzija Filma

Tenet je fascinantan i uzbudljiv znanstveno-fantastični triler potkrijepljen Nolanovom velikom vizijom akcije i snažnim...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU