Sunday, June 16, 2024

This Is Where I Leave You – Sad te ostavljam (2014) Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Sad te ostavljam (2014)
This Is Where I Leave You

Žanr Komedija
Godina: 2014
Redatelj: Shawn Levy
Glavne uloge: Rose Byrne, Ari Graynor, Abigail Spencer
Trajanje filma : 01:43:00
Datum izlaska : 12. Rujan 2014.Kada im otac umre, četvero odrasle djece se vraća u staru kuću kako bi prisustvovali sahrani no mane i tajne jedne porodice će odjednom isplivati na površinu.

Ovakva nas priča uveliko podsjeća na mnoge sličnog tipa i ne možemo je ni početi gledati a već znamo kakvi su likovi, kakvi su zapleti i šta se se na kraju desiti. Dakle, kada jednu disfunkcionalnu i raseljene članove neke porodice okuplja smrt u obitelji, većinom oca, onda slijedi zanimljiv niz događaja.

Iako se pojavilo dosta noviteta na netu za gledanje, imao sam jedan glup i besmislen razlog što to nisam sve na vrijeme propratio, ali nema veze, od sad pa na dalje, probat ću maksimalno da vas bombardujem filmskim novitetima. Prekinuo sam tu pauzu sa komedijom, i to baš ovom, jer mi je trebalo nešto humoristično, ali ovaj film me nije baš nasmijao. Vjerovatno je do mene. Uglavnom, film je isuviše predvidljiva, priča je prerađena već milion puta prije i nije toliko komičan koliko sam mislio da će biti, čak, štaviše, pretjeruje u nekim šalama i plasira uglavnom one lascivne i vulgarne, ali opet sam na kraju shvatio da je ovo jedan tipični filmić za razbibrigu te da ga se može pogledati opuštanja radi, ali da ne pravite neke velike planove s njim. Činjenica da nije toliko smiješan koliko bi trebao biti, poprilično me iznenadila jer film se potrudio da obogati ekipu ispred kamere a kao vodeća humoristična rola je svakako Tina Fey, no čak i ona, a i Jane Fonda, zakazuju. Film ima svojih momenata, ima odličnih citata i da je nastavio u smjeru kakav je bio odmah na početku, onda mislim da bi se većina nas dobro provela, ovako film možemo opisati samo sa pet slova: mehhh. Da, izgleda da je prokockan potencijal i da je film ostavljen na milost i nemilost onih kojima nije toliko ključno sve ono što sam ja nabrojao da bi uživali u nekom određenom filmu.

Ocjena na IMDb.com mu je 6,7/10 a na Tomatoesima malih 42%. Reditelj filma je, nama dobro poznati, Shawn Levy, iza kojeg stoje filmovi poput, odlične komedije ‘Date Night’, zatim ‘Real Steel’, ‘The Internship’, ‘Noć u Muzeju 1&2&3”, ”Popust na količinu”, ”Just Married”, ”Big Fat Liar” itd. Film se nije proslavio zaradom jer je na budžet od 19,8 miliona dolara zaradio nešto više od 38 miliona.

”This is Where I Leave You” nije najgore ostvarenje u godini na izmaku, ali mnogo mu toga fali da bi bio dobra komedija a kamo li drama, no da je imao barem dašak originalnosti, i to bi bilo sasvim dovoljno.

Ocjena:6/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave