Thursday, June 13, 2024

Trainwreck – Kaos u glavi 2015 Recenzije Filmova

Share

- Advertisement -

Kaos u glavi (2015)
Trainwreck

Žanr: Komedija
Godina: 2015
Redatelj: Judd Apatow
Glavne uloge:Colin Quinn, Devin Fabry, Carla Oudin
Trajanje filma : 02:02:00
Datum izlaska : 17. Srpanj 2015.Iako je naučena da je monogamija nemoguća, mlada žena posvećena karijeri, Amy, morat će se nositi sa svojim uvjerenjima kada konačno upozna finog momka.

Pogledavši najavu za ovaj film, automatski sam se zaljubio u glavnu glumicu i u čitav film jer mi je djelovao kao komedija ljeta, pa sam tako saznao i mnogo stvari vezanih za čitav projekat i Amy Schumer koja je napisala film i ujedno igra glavnog lika. Ona je jedna od trenutno najpopularnijih komičarki, njeni stan-up nastupi su urnebesni i sada se proslavlja i svojim filmom.

Pošto njena filmska karijera vjerovatno sad već započinje, moram na početku odmah priznati da je ovim filmom postavila dobre temelje za ono što slijedi jer sama ona je odlična, najviše je i smiješan lik u čitavom filmu a uspjela je pokazati i emotivnu stranu nimalo se ne štedeći. Nije baš ono što sam očekivao, a očekivao sam humor od prve do zadnje minute i sa sobom nosi neke viđene trenutke iz romantičnih filmova i parodija na iste, opet sam siguran da će vam se dopasti ako ste prethodno odgledali njen neki nastup i sviđa vam se njen lascivni, vulgarni ali efikasni humor koji kombinuje uvrede na račun poznatih, šale na svoj račun i na račun svog izgleda i originalne gestikulacije rukama i grimase koja ona itekako dobro kombinira. Radnja se vrti oko lika Amy Schumer, koji se također zove Amy i koja je od malena naučena da monogamija odnosno brak/savez za jednom osobom nije realistična stvar i u njenim kasnim dvadesetima ona se još uvijek nije smirila i zasnovala porodicu te luda od zvijezde do zvijezde čak ni ne tražeći onog pravog. Kada joj posao(a radi kao novinarka) naloži da odradi intervju sa jednim sportskim doktorom, shvatit će da se zaljubila po prvi put. Pomalo obična priča ali odrađena na jedan vrhunski i gledljiv način koji će vas više puta iskreno nasmijati. Reditelj Appatow i sama Schumer su za ovaj film okupili velik broj poznatih glumaca koji se pojavljuju u kameo ulogama i par sportaša čisto da obogate čitavu priču ljudima koji prvi put rade na komediji ili na filmu uopšte. Zanemarit ćemo predvidljivost filma a pohvaliti britki humor i pametan osvrt na ženu u godinama koja se posvetila karijeri a ne životu i olako ga preporučiti svim zaintrigiranim čitateljima.

Ocjena na IMDb.com mu je solidnih 6,9/10 a na Tomatoesima još boljih 85%. Koštao je 35 miliona dolara a zaradio više od 83 i još raste cifra s obzirom da je nedavno ugledao svjetlo dana u kinima. Judd Appatow, reditelj kojeg spomenuh, poznat je još po klasicima od komedija kao što su ‘Knocked Up’, ‘Junfer u 40-oj’ i ‘Komičari’.

Mislim da je ovdje labava rediteljska palica učinila film pomalo uneravnoteženim ali komedija je da joj se smijemo, uživamo u njoj i učimo od nje, a ‘Trainwreck’ sve to pruža pa zato – ko voli, nek izvoli.

Ocjena:8/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave