Saturday, May 21, 2022
HomeDramaUkleta kuća - Marrowbone 2017 Recenzija Filma

Ukleta kuća – Marrowbone 2017 Recenzija Filma

-

Ukleta kuća (2017)
Marrowbone

Žanr: Drama, Horor, Triler
Godina 2017
Redatelj: Sergio G. Sánchez
Producent: Sergio G. Sánchez
Glavne uloge: George MacKay, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton
Zemlja: Španjolska
Trajanje filma: 01:50:00
Datum izlaska: 11.09.2017 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 04.01.2018.
Hrvatska 04.01.2018.
Srbija 04.01.2018.

 

Gotovo je uvijek nešto posebno od španjolskih fantasy horror / thrillers , osobito u otkriću teme ili vrlo inventivnim pristupima. El Secreto de Marrowbone , izvorni španjolski naslov Marrowbone koji dolazi od Sergija Gutiérrez Sánchez , autorica The Orphanage i The Impossiblea , filma Juana Bayona ( JA Bayona ), koji je ovdje i kao izvršni producent. Postoji jedna značajka njihovih filmova koji su vrlo prepoznatljivi, iako kontradiktorni za igranje u području užasa, poput onoga što često dobivamo iz više korejskih horora u proteklom desetljeću. Srca.

Marrowbone je počeo svoju priču povlačenjem u staru otuđenu kuću na rubu SAD-a koja je sada njihovo prebivalište, majka Rose ( Nicola Harrison ), urezala je crtu na podu kako bi njezino četvero djece preskočila; Jack ( George MacKay ), Billy ( Charlie Heaton – Shut In  2016 ), Jane ( Mia Goth – A Cure for Wellness 2017 ) i mali Sam ( Matthew Stagg ) kao znak početka novog života; mijenjajući svoje prezime Marrowboneu kako bi pokopali svoju prošlost u Engleskoj. Tamo, Jack i njegova braća potom se druže sa svojim susjedima, Allie ( Anna Taylor-Joy ) koja polako počinje vezu s Jackom. Na žalost, Rose je uskoro umrla, uzrokujući da Jacku zabrani odvjetnika Simon Fairbairna ( Tom Fisher ) da preuzme pravo na kuću zadržavajući status udomitelja i braće i sestara. Ali više od toga, trauma iz prošlosti se vratila da im smeta.

Kao debitantski ekran za Sáncheza, koji je napisao i vlastiti scenarij – ostaje u tipičnoj španjolskoj inovaciji. Ambalaža Marrowbone užasno se koristi preko slojeva temeljnih tema o traumi, prošlosti, obitelji, domu i ljubavi. Da je on više pripovijed nego klisnik prestrašnog skoka i nadnaravnog skretanja , horor-dah u Marrowboneu pojavljuje se u atmosferi sa svim aspektima postavljenih dijelova njegove stare kuće dajući simboličan osjećaj, često psihološkom istraživanju temeljne teme.

Kinematografija Xavi Giménez također je dobro odigrala atmosferu. Može biti vrlo zahtjevna kada istražuje kutove klaustrofobičnog prostora, ali također zadržava toplinu osjećaja koja slijedi auru koja se često pojavljuje kao prilagodba fantazije. Dok bodovanje s Fernando Velázquez radi izvrsno za naglašavanje svog dramatičnog aspekta.

Igranje je vrlo snažno, i MacKay od Captain Fantastic, Heaton iz Stranger Things, Goth iz A Cure for Wellness i Anya Taylor-Joy (SPLIT 2016 ) o kojoj smo nedavno svjedočili u svojoj Splitu M. Noć Shyamalan , pojavljuju se s savršenom hemijom . Uvjeravajući nas da njihovo međusobno povezivanje kao najjaču motivaciju svih fraza sukoba s otkrivanjem obrata koji možda više neće biti novi. Svojom narativnom preciznošću ipak može stvoriti vrlo mješovite osjećaje. Njegov oblik može biti užas, ali ponekad može biti krik boli kako prožima.

Ukleta kuća

Strah starih kuća postavljenih u obitelji možda je bio vrlo običan. No, teror koji je Marrowbone iskoristio kao djelotvorno distrakcija za stvaranje straha, ne mora nužno ostaviti srce koje se ugrađuje kao jezgra najjačeg. Na kraju, on čak naglašava važan podtekst u svom konačnom zaključku; probuditi nas da percepcija ‘ ljubavi osvaja sve ‘ spasiti žrtvu (a ne počinitelja ili razlog počinitelja ) i poraziti traumu u mnogim psihičkim ekscesima. Ta ukleta kuća ne mora uvijek biti ukleta kuća, ali može biti i “dom” u svom najdubljem značenju. Bogato konstruiran kao horor fantasy, a ipak duboko slojevit psihološkim istraživanjima ljubavi, obiteljskih obveznica i doma, Marrowbone je i sjeckanje nervi i srčanost. Drugi je dom za španjolski ulazak u žanr. (I)

Ocjena Filma: 3/5

IMDB Ocjena Filma: IMDb

Titlovan Trailer Filma:

 

Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Latest posts