Friday, July 19, 2024

Valentinovo Romanticni Filmovi Koje Obozavaju i Muskarci

Share

- Advertisement -

Poznato je da muškarci nisu ljubitelji romantičnih i ‘sladunjavih’ filmova, ali to ne znači da za Valentinovo u gledanju filma začinjenog romantikom morate uživati sami.

“Valentinovo ne može proći bez gledanja barem jednog romantičnog filma. No kako biste u tome uživali i vi i vaš partner pronašli smo 7 romantičnih filmova koji su po mjeri i jačeg spola”

Donosimo 7 filmova koji u opisu žanra sadrže riječ romantičan, ali vole ih gledati i muškarci. Uz ove naslove vaša jača polovica neće se buniti što je silite da sjedi pored vas pred TV-om – baš suprotno, uživat će jednako kao i vi.

1. ‘Zapravo ljubav’
Radnja britanske romantične komedije ‘Zapravo ljubav’ koja prati živote osam potpuno različitih parova čije se ljubavne priče isprepliću, smještena je u Londonu. Jedan od likova je Jamie (Colin Firth) pisac koji se priprema za Julietino i Peterovo vjenčanje. Jamiejeva djevojka (Sienna Guillory) odlučila je propustiti vjenčanje jer je bolesna, ali nakon što se Jamie vratio kući, shvaća da ga ona zapravo vara s njegovim bratom. Jamie se povlači na osamu francuskog sela kako bi se posvetio pisanju…

 

 

2. ‘Casablanca’
Romantična drama nagrađena s 3 Oscara čija je radnja smještena u prve dane Drugog svjetskog rata. Rick Blaine (Humphrey Bogart) je ogorčeni, cinični američki emigrant s prebivalištem u Casablanci. U njegov život ponovno ulazi razlog njegove ogorčenosti, bivša ljubavnica Ilsa Lund (Ingrid Bergman) koja u Casablancu stiže sa svojim mužem Victorom Laszlom (Paul Henreid), bjeguncem i vođom češkog Pokreta otpora kojeg traže nacisti.

 

 

3. ‘Dućan snova’
Rob (John Cusack) je momak u svojim tridesetima, vlasnik dućana sa starim gramofonskim pločama koji jedva opstaje. Uz to, ostavila ga je djevojka Laura (Iben Hjejle) i to ga nagna da se zapita zašto svaka njegova veza završi tako da bude ostavljen. U potrazi za odgovorom odlučuje posjetiti svoje bivše i istražiti što to nije valjalo u njihovim vezama.

 

 

4. ‘Hitch’
Alex Hitchens (Will Smith) je doktor za ljubav koji pomaže muškarcima da pronađu partnericu. Sara (Eva Mendes) je zgodna kolumnistica u trač rubrici njujorškog tabloida. Oboje su vrlo suzdržani i oprezni kad je riječ o suprotnom spolu. Unatoč njihovom nepovjerenju prema suprotnom spolu, Alex i Sara započnu vezu. Komplikacije nastanu kada jedan Alexov klijent postane Sarin izvor informacija…

 

 

5. ‘Jerry Maguire’
Jerry Maguire (Tom Cruise) je vrhunski sportski menadžer, najbolji agent u stvaranju nacionalnih zvijezda od običnih sportaša. No uskoro uviđa da je njegov život postao potpuno automatiziran, a on sam nesposoban za ostvarenje intimne veze sa suprotnim spolom. Nakon što doživi ‘moralno prosvjetljenje’ Jerry dobije otkaz, a jedina koja ostane uz njega je tajnica Dorothy (Renee Zellwegger).

 

 

6. ‘Hod po rubu’
Američki biografski film prati život legendarnog američkog country pjevača Johnnyja Casha (Joaquin Phoenix) od njegove rane mladosti koju je proveo na farmi pamuka u Arkansasu do dana najveće slave. Na jednoj od prvih turneja upoznaje prelijepu i već slavnu June Carter (Reese Witherspoon) koja će postati ljubav njegova života.

 

 

7. ‘Bolje ne može’
Melvin (Jack Nicholson) je mizantrop i hipohondar, mrzovoljni i cinični čovjekomrzac koji ne voli nikoga, izbjegava pukotine na podu, baca sapun u smeće čim jednom opere ruke i koji živi od pisanja romantičnih romana za žene u svojem stanu. No u biti je Melvin usamljena, neprilagođena osoba s mekim srcem. To će naslutiti konobarica Carol (Helen Hunt) nakon što joj Melvin pomogne oko brige za njena bolesnog sina. Ubrzo između Carol i Melvina izbiju ljubavne iskrice.

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave