Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeKomedije FilmoviVincent - St. Vincent 2014 Recenzija Filma

Vincent – St. Vincent 2014 Recenzija Filma

- Advertisement -

Vincent (2014)
St. Vincent

Žanr: Komedija
Godina: 2014
Redatelj: Theodore Melfi
Glavne uloge: Bill Murray, Melissa McCarthy, Naomi Watts
Trajanje filma : 01:42:00
Datum izlaska :    5. Rujan 2014.Dječak Oliver i njegova majka doseljavaju se u novi kraj u nadi da će tu naći bolji život. Ubrzo, mali dječak sklapa s prijateljestvo sa neobičnim i čudnim susjedom koji vodi hedonistički način života ali uz kojeg će naučiti važne životne lekcije .

U najavi ovaj film je mnogo obećavao i sa ekipom koju je okupio, teško da ste se mogli oduprijeti radoznalošću a da ga ne pogledate. Imao sam sinoć priliku da vidim šta nudi novi spoj komedije i drame kada priča priču o prijateljstvu, hrabrosti i svecima.

Dakle, od ovakvog filma ne možete a da ne očekujete samo najbolje jer je ograničen da uradi bilo kakvu nepotrebnu glupost, pa se i opustite na samom početku i gledate sa uživancijom, a neko možda i s razvučenim osmjehom na licu. I sam početak je fenomenalan jer je obezbjedio dosta humora i zabavnih scena pa onda je to i razlog valjda što ostanete uz film do samog kraja, čisto jer ste mu dužni zbog dobrog početka. Nije da se žalim na film, ali nekako mi je od polovine pa do samog kraja izgledao i suviše ”mirno”, itekako predvidljivo i samo na sekund smiješno. Ali barem kroz čitavih sat i po i koju minutu gore djeluje nekako toplo i simpatično da je teško da ga u potpunosti odbacite i kažete da je riječ o još jednom filmu koji liči na ostale. Od svih pefromansa koji su jednostavno odlični i za svaku pohvalu, nekako moram izdvojiti neobični, ali isto toliko sjajni performans Naomi Watts koja je odlično utjelovila rusku prostitku koja na kraju preuzima ulogu majke. Sve u svemu, ovo je film sa mnogim manama i ni malo ne podsjeća, kao što neko reče, na ”Little Miss Sunshine”, jer je to za mene jedan od najboljih filmova ikad, ali opet ima i svojih momenata i vjerovatno će ”sjesti” većini. A još jedan razlog zbog čega će film na vas ostaviti onaj ”heart-warming” utisak jeste zbog legendarnog Bill Murraya i ne znam kako mogao napisati čitavu recenziju a da ne pomenem njega, jednog i jedinog, legendarnog ‘Istjerivača duhova’ i čovjeka čiji se svaki dan ponavljao samo da bi moga osvojiti pravu ljubav(Groundhog Day).

Ocjena na IMDb.com ovom filmu je 7,4/10 a na Tomatoesima simboličnih 75%. Reditelj filma je Theodore Melfi, koji je još ’99 snimio svoj prvi dugometražni ali nepoznati film ‘Winding Roads’. Film je zaradio preko 39 miliona dolara širom svijeta.

‘St. Vincent’ je na tako poznate načine, na dobro poznate temelje sagradio jednu itekako prepoznatljivu kuću, ali sa osvježavajućim likovima, šalama i finom poukom za kraj, olako ću mu progledati kroz prste.

Ocjena:7/10

- Advertisement -