Thursday, February 25, 2021

Why Him? – Zašto baš on? 2016 Recenzija Filma

Zašto baš on? (2016)
Why Him?

Žanr: Komedija
Godina 2016
Redatelj: John Hamburg
Glavne uloge: Zoey Deutch, Bryan Cranston, James Franco
Trajanje filma : 01:51:00
Datum izlaska :     22. Prosinac 2016.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASABili smo na pretpremijeri filma, a kako nam se dopao pročitajte u nastavku…

Redatelj – John Hamburg je do sada snimio malo filmova (najpoznatiji je komedija Along Came Polly),ali je zato napisao scenarij za poznatu trilogiju o Fockerima, kao i oba Zoolandera. U ovom filmu priča nije nimalo komplicirana (iako se to od komedija bas i ne očekuje), a kako i sam naslov upućuje, odnosi se na roditeljsko klasično nezadovoljstvo i ne prihvaćanje potencijalno budućeg zeta. Pomalo podsjeća na Roberta De Nira i Bena Stillera u Fockerima?? Ne treba da brinete iako se radi o klasičnoj i jednostavnoj prići film je urađen vrlo kvalitetno i nije ni jednog trenutka bio naporan ili dosadan.

U ulozi oca Bryan Cranston u filmu djeluje poput Waltera Whitea u prvoj epizodi Breaking Bada – obiteljski čovjek, otac, koji se bas i ne nosi najbolje sa životnim problemima. Bryan je glumački odradio standardno dobro, ali dosta bolji posao odradio je James Franco u ulozi buntovnog, neprilagođenog i bogatog klinca bez dlake na jeziku. U sporednim ulogama imamo Megan Mullally, poznatija kao šašava Karen iz Will & Grace, Cedric the Entertainer, otkačeni Keegan-Michael Key, a u vrlo zanimljivoj ulazi se pojavljuje i Kaley Cuoco! Ono sto ovaj film čini vrlo zabavnim i uspješnim je kombinacija nekoliko različitih slojeva elemenata. Film osim glavne radnje (za koju i pored početne razlike dva protagonista, svi znamo gdje će nas na kraju dovesti) dosta bavi elementima generacijske razlike.Jedan od takvih su ogromne promjene u poslovnoj klimi (gubitak nekadašnjih udarnih industrija pod naletom interneta i automatizacije, te stvaranje sasvim novih radnih pozicija). Pored toga imamo i dosta igre s retro elementima (bend KISS, ili referenca na slavni niz komedija Pink Panther) u kojem se može prepoznati starija publika. Sami humor u filmu sastoji se od mnogo vulgarnih segmenata u kombinaciji s fizičkim humorom i tradicionalnih trenutaka koji nastaju usred spoja spomenutog generacijskog jaza.

Komedija je možda najviše nezahvalan žanr za preporuku, jer je dosta individualna. Dok u “dobrom” SF-u će uživati većina fanova SF žanra, dobru komediju je vrlo teško definirati.Nekom je na primjer Monty Python vrhunac humora, dok ga neko neće razumjeti. Stoga, teško je dati bezrezervnu preporuku za ovaj film. Mogu samo reći da sam osobno nakon dugo vremena uživao u ovoj otkačenoj i zabavnoj komediji.

Ocjena: 6/10

 Why Him? (2016) on IMDb

Mauritanac Dnevnik iz Guantanama – The Mauritanian (2021) Recenzija Filma

Temeljena na memoarima Mohamedoua Oulda Salahija, Mauritanac Dnevnik iz Guantanama, ova filmska adaptacija redatelja...

Jako mi je stalo – I Care A Lot (2020) Recenzija Filma

U filmu Jako mi je stalo Marla Grayson (Rosamund Pike - Informer, Jack Reacher...

Tenet (2020) Recenzija Filma

Tenet je fascinantan i uzbudljiv znanstveno-fantastični triler potkrijepljen Nolanovom velikom vizijom akcije i snažnim...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU