Thursday, December 2, 2021
HomeKomedije FilmoviZločesti Djed Mraz 2 - Bad Santa 2, (2016) Recenzija Filma

Zločesti Djed Mraz 2 – Bad Santa 2, (2016) Recenzija Filma

-

Zločesti Djed Mraz 2 (2016)
Bad Santa 2
Žanr: Komedija
Godina 2016
Redatelj: Mark Waters
Glavne uloge: Billy Bob Thornton, Kathy Bates, Tony Cox
Trajanje filma : 01:27:00
Datum izlaska :   23. Studeni 2016.

Ove godine najiščekivaniji bazični film je svakako nastavak priče o Willieju – najvulgarnijem i najbezobraznijem djeda mrazu u bazičnim filmovima. Nastavak nam dolazi cak nakon 13godina od prvog filma, starog redatelja Terrya Zwigoffa zamijenio je novi redatelj Mark Waters poznat po filmovima “Pingvini Mr. Propera” i “Kronike Spiderwick”. Glumačka ekipa je dobila neočekivano pojačanje u Kathy Bates. Dosta se očekivalo da će nastavak ponuditi doživljaj kao i prvi filma: sarkazam i mizantropiju glavnog protagonista, ponešto seksa i, za holivudske standarde, nekonvencionalnog, ali često uspjelog humora. Unatoč prljavom jeziku Djeda Mraza i bezobrazluku pomagača Marcusa, “Zločesti Djed Mraz” imao božićni duh.

Dvorana gdje dam gledao film je bila cak i podijeljena u mišljenju. Nekima se toliko dopao film da se nisu prestali smijati od početka filma, drugi cak nisu ni reagovali, a moglo se ćuti da je film cak i dosta los, ako znamo kakvu je popularnost i danas zadržao prvi film.

Willie (Billy Bob Thornton) hoće da počini samoubojstvo: nema posla, nema para (love) u dugovima je tako da mu je budućnost neizvjesna. Iz očaja pokušava da učini samoubojstvo, ali u zadnji tren dolazi nada: stari neprijatelj Marcus (Tony Cox) mu daje poslovnu ponudu. Marcus je isplanirao pljačku humanitarne organizacije kojom upravlja Diane Hastings (Christina Hendricks). Willie i Marcus nisu sami – u pomoć im stiže i Sunny Soke (Kathy Bates) Williejeva majka. Prvo film koji je bio drugačiji, originalniji od većine bazičnih filmova ovaj nastavak ne donosi ništa novo. Redatelj cak nije uspio da ponovi neke dobre stvari iz prethodnog filma. U odnosu na prvi film gledatelj se teško povezuje s likovima i radnjom. Razloga ima cak i previse: Stari dobri prvi film je ponudio likove koji su ispod grubih i teških rijeci imali neku dozu ljudskosti. Waters je u nastavku od većine likova napravio neuvjerljive spodobe prema kojima je nemoguće osjetiti bilo kakvu empatiju. Thurman, dječak iz prvog filma koji je Willieju donio nadu i priliku za iskupljenje, sada je blago retardirani mladić. Uvrede između Marcusa i Willieja lete na sve strane, ali ne mogu sakriti nedostatak ideja i prazninu filma. Kathy Bates u ulozi Williejeve majke je…Teško je pronaći riječi koje bi opisale Sunny Soke.

Waters dosta reciklira i obrađuje ideje iz prvog filma. Kada to ne radi onda likovi postanu napadni i naporno bezobrazni. Redatelj pokušava teškim riječima sakriti činjenicu da likovi postaju površni,bez duše. U redu ipak je riječ o komediji. Watersov Film, uvjeren sam da će pronaći istomišljenike kao i ekipa iz kina koja se nije prestajala smijati cijelim tokom filma. Međutim ništa ne može sakriti činjenicu da je “Zločesti Djed Mraz 2” bezidejan i nepotreban nastavak koji se nije uspio približiti jedinici.

Ocjena: 5/10

 Bad Santa 2 (2016) on IMDb

Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Latest posts