Friday, February 23, 2024

Zoolander 2 2016 Recenzije Filmova

Share

- Advertisement -

Zoolander 2 (2016)
Zoolander 2

Žanr:  Komedija
Godina 2016
Redatelj: Ben Stiller
Glavne uloge: Ben Stiller, Will Ferrell, Penélope Cruz
Trajanje filma : 01:44:00
Datum izlaska : 12. Veljača 2014.Derek i Hansel se vraćaju modelingu i ovog puta su u Rimu kako bi pomogli istraživačkoj agenciji da stane u kraj jednoj zločinačkoj organizaciji.

Petnaest dugih godina od prvog dijela, dolazi dugoočekivani nastavak. Ben Stiller, tada tridesetšestogodišnjak, osvojio je svijet glumeći a ujedno i držeći rediteljsku palicu jednom smjelom i smiješnom filmu koji je postao klasik i pamti se i dan danas.

Bilo je pomalo nezahvalno ući u projekat nastavka jer oni su generalno na lošem glasu i teško je dostaviti imalo onoga što je proslavilo prvi dio, a kamoli unijeti nešto novo i nešto neviđeno kako bi se nastavak izdvojio i funkcionisao kao zaseban film, pogotovo nakon decenije i po, ali pritisak fanova originala, činjenica se Ben Stiller malo uspavao pa mu je trebalo malo razdrmavanja i novca, dovelo je do toga da u februaru ove godine izađe ”Zoolander 2”. Urnebesan prvi teaser sa glasom Stephen Hawkinga i trejler koji je došao nakon, samo su dodatno podgrijali situaciju jer smo posvjedočili mnogobrojnim kameo ulogama, a mnoge su se zapravo i pojavile. Od Susan Boyle, Biebera, Arianne Grande, Mike, Stinga, Katy Perry, Naomi Campbell, John Malkovicha, M.C. Hammera, Kate Moss, Tommy Hilfigera pa sve do Valentina Garavanija, Wille Nelsona, Neil de Grasse Tysona, Skrillexa, Lewisa Hamiltona itd., film je osigurao široku paletu poznatih i dodijelio im komične uloge kako bi uptotpunio čitav doživljaj. Iskreno, malo me razočaralo kada je film dobio loše kritike po izlasku, a i to što ga publika nije baš srčano primila, no nisam se dao omesti i strpljivo sam čekao da izađe, jer mu je stvarno trebalo polijepo vremena, s obzirom da je izašao još u februaru u kina. I kad sam ga sinoć odgledao, nisam mogao da dokučim, otkud toliki hejt? Šta je to u čemu je film pogriješio. Jasno je da se i previše oslonio na svog prethodnika, previše se trudio možda da bude duhovit, a u nekim trenucima je i pretjerao, što sa skečevima tipa ono prevrtanje automobila u kojem su Zoolander i njegov sin te neke preeksplicitne šale, ali ”Zoolander 2” je i pored toga mnogo zabavan i smiješan. Za ono malo vremena provedenog na ekranu, Benedict Cumberbatch je užasavajuć ali i smiješan, a Kristen Wiig također fenomenalna. Benu Stilleru nevjerovatno dobro leži ova uloga i odlično ju je reprizirao i čini se kao da nije ostario ni dana, a kamoli petnaest godina. Također i Owen Wilson. Will Ferrell, uvijek drag i simpatičan, nije razočarao ni ovog puta. Očigledno je da nije ispunio očekivanja kao nastavak koji se dugo čekao, ali snizite li očekivanja, uživat će i u ovome što je već predstavljeno. Film cilja na to da sve skupa liči na nešto debilno, glupo i maloumno, da ne poštuje nikakve zakone logike i zdravog razuma, pa prema tome ne očekujte neku komediju koja čvrsto stoji na zemlji i trudi se da nosi i jednako snažnu i zanimljivu priču za sobom, nego nešto baš onako kakav je prvi dio bio. Stoga dolazimo do zaključka da će vjerovatno fanovi originala biti i zadovoljni fanovi nastavka.

Ocjena na IMDb.com mu je ravnih 5/10 a na Tomatoesima samo 24%. Nije se ni zaradom proslavio bogzna nešto jer je zaradio samo 55 miliona dolara na nepoznat budžet. Ben Stiller ponovo režira, a iskoristit ćemo priliku da se prisjetimo nekih njegovih ranijih radova tipa ”Tajni život Waltera Mittya”, ”Tropska grmljavina” i ”Ugriz stvarnosti”.

Kada su glasine da izlazi i nastavak bile potvrđene i to nekako prošle godine u ovo vrijeme, ja sam brže-bolje pogledao i prvi ”Zoolander” iz 2001. godine, čisto da budem u toku jer mi je nekako svidjela ta ideja ismijavanja modelinga i šou-biznisa i nikako se nisam pokajao jer sam upao ovako u dvije otkačene priče koje služe samo i isključivo dda se opustite i malo nasmijete.

Ocjena:6/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave