Mank (2020) Trailer Filma

Pogledajte prvi službeni teaser za “Mank”, nadolazeći Netflixov film redatelja Davida Finchera o nastanku kultnog remek-djela Orsona Wellesa “Citizen Kane” iz 1941. godine.

- Advertisement -

Dobitnik Oscara Gary Oldman u biografskom filmu tumači legendarnog scenarista “Citizen Kane” Hermana J. Mankiewicza, u kojem glume i Amanda Seyfried, Lily Collins, Tom Pelphrey, Tom Burke i Arliss Howard.

Mankiewicz je na kraju zaradio jedinu pobjedu za Oscara za “Citizen Kane”. Zlatni pehar podijelio je s Wellesom jer su obojica zaslužni za zajedničko pisanje scenarija. Kasnije će zajednički scenaristički kredit postati izvor kontroverzi dok su filmski povjesničari raspravljali o tome tko je glavni mozak iza scenarija.

“Citizen Kane”, koji je izmišljena i prodorno otkriva biografiju novinskog diva Williama Randolpha Hearsta, još uvijek se smatra jednim od najvećih filmova svih vremena.

Nadolazeća Netflixova drama prvenstveno će reći Mankiewiczov osobni put o tome kako je razvio priču “Citizen Kane”. Mankiewicz je u to vrijeme bio i poznati alkoholičar i njegovo je pijenje imalo duboko negativan utjecaj na njegovu karijeru.

“Mank” nije samo redatelj Davida Finchera (to je njegov prvi igrani film od filma Gone Girl iz 2014.), već ga je napisao i Davidov pokojni otac, Jack Fincher.

Mank Film u kinima od Decembar, 2020 !

Radnja Ukratko:

1930-ih Hollywood se preispituje očima oštrog socijalnog kritičara i alkoholiziranog scenarista Hermana J. Mankiewicza (Gary Oldman) dok se utrkuje kako bi dovršio scenarij Građanina Kanea.

Detalji filma:

Glavne uloge Glumci:  Gary Oldman, Amanda Seyfried, Lily Collins, Arliss Howard, Tom Pelphrey, Sam Troughton, Ferdinand Kingsley, Tuppence Middleton, Tom Burke, Charles Dance
Redatelj: David Fincher
Scenarist: Jack Fincher
Žanr Filma: Biografski, Drama
Trajanje filma: /
Zemlja: USA
Oficijalni Sajt: IMDB

Trailer Filma :

- Advertisement -

Povezani Članci

Najnoviji članci

Pročitajte jos...