Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeFilmovi 2018Srpski Filmovi 2018

Srpski Filmovi 2018

- Advertisement -

Srpski Filmovi u 2018. godini. Donosimo vam listu srpskih filmova koji su izašli 2018. godine. U nastavko mozeže pročitati radnju filma, glumci, i pogledati trailer filma.

Ovo su Srpski Filmovi koji su obilježili 2018. godinu.

- Advertisement -

Srpski Filmovi: Patuljci sa naslovnih strana, O bubicama i herojima, Ederlezi rizing, Banditi u potrazi za mamom, Grande Punto, Pretpostavka nevinosti, Zlogonje, Teret, Sistem, Južni vetar, Zaspanka za vojnike, Kralj Petar I

Patuljci sa naslovnih strana 2018

Žanr FilmaKomedija
Trajanje: 1h 32min
Redatelj:  Milorad Milinkovic
Scenarist: Milorad Milinkovic
Glavne Uloge: Gordan Kicic, Jelena Djukic, Milena Radulovic …
Radnja Filma: Nikola (Gordan Kičić) ima četrdesetak godina i vodeća je zvezda reality programa koji se zove ’’Tri minuta slave’’. U praksi to izgleda tako što on bezobrazno vređa ljude koji se na taj šou prijave i zbog toga je jako cenjen i odlično plaćen. Njegove zlobne i otrovne reči magnetski privlače gledalište i rejtinge dižu do nebesa. Osim toga, on smišlja i razne druge reality formate, kao i razne skrivene kamere. Njegov život je zapravo reality program. Njegov najbolji prijatelj Zoran (Boris Milivojević) je vlasnik medijske kuće koja se bavi proizvodnjom raznih reality formata, a žena njegovog prijatelja Mira (Tamara Krcunović) je njegova najveća ljubav iz mladosti, što, naravno, niko osim njih dvoje ne zna.

Nikolin život počinje da se menja u trenutku kada smišlja način kako da od mlade devojke koju gura njena ambiciozna majka, naprave zvezdu. Smeštaju joj skrivenu kameru koja se otima kontroli i on počinje da se pita: je li sve to zapravo nameštaljka, tj. skrivena kamera koju podmeću njemu? Kada se uveri da su određene okolnosti ipak stvarne, prinuđen je da spasava sopstvenu kožu na način na koji jedino i zna… pomoću reality programa. Ali, on mora da razluči najvažnije: da li je ceo njegov život jedan veliki reality? I šta je u svemu stvarno, a šta samo izmišljotina koja donosi rejtinge?

O bubicama i herojima 2018

Žanr FilmaDrama
Trajanje: 1h 30min
Redatelj: Petar Pasic
Scenarist: Petar Pasic, Nikola Pejakovic
Glavne Uloge: Zoran Cvijanović, Nada Macanković, Bojan Dimitrijević, Boda Ninković …
Radnja Filma: U svetu punom straha, gde ljubav polako izmiče i postaje nešto nedostižno, srećemo nesrećne ljude, kao što su Raša i njegov zahtevni, bolesni otac. On živi na ivici egzistencije neposredno pred apokalipse i postaje čuvar starog hotela, gde se susreće sa čudnim karakterima, sa kojima je nesreća zajedničko stanje.

On upoznaje Heroja, zarobljenog u trenutku prošlosti u kojem je ostao bez supruge i deteta, on upoznaje dečaka iz sirotišta, koji pomaže tom Heroju da napravi film kako bi se setio šta se dogodilo. Raša takođe upoznaje dečakovu drugaricu sa kojom je pobegao iz sirotišta, i pre svega Raša upoznaje devojku u koju se zaljubljuje ali koju nikad neće moći da ima. Svi oni vole, i svi oni na kraju gube svoju ljubav. U međuvremenu, u svetu ispod nas, bubice prolaze kroz sličnu borbu za ljubav.


Ova mračna bajka se ne završava sa tako srećnim krajem koliko sa krajem koji uliva nadu. Dečak postaje Super Heroj koji se suprodstavlja apokalipsi. A bubice…pa ne brinite za bubice, one su večna konstanta u ovome Svetu.

Ederlezi rizing 2018

Žanr Filma: Drama, Romansa
Trajanje: 1h 34min
Redatelj: Lazar Bodroza
Scenarist: Zoran Neskovic, Dimitrije Vojnov
Glavne Uloge: Sebastian Cavazza, Stoya, Marusa Majer …
Radnja Filma: Ederlezi Rising je uzbudljiva naučno-fantastična priča smeštena u bliskoj budućnosti, o prvoj misiji na Alfa Kentauri koju preduzima multinacionalna Ederlezi korporacija.
Ederlezi angažuje Milutina, kosmonauta slovenskog porekla, koji je trening prošao u nanovo formiranom futurističkom Sovjetskom Savezu, a kao družbenicu mu dodeljuje Nimani – ženskog androida programiranog da ispuni sve Milutinove želje.

Pošto mu dosade beskonačne seksualne igre i Nimanino unapred programirano ponašanje, Milutin rešava da ponovo pokrene Nimanin operativni sistem, ali tako da ona funkcioniše samo na osnovu unosa koji su generisani njenim iskustvima sa njim. Na taj način, pretvara je u nešto najbliže pravoj osobi što android može da postane. Ali, nakon što postane osoba, Nimani zapada u depresiju i postaje destruktivna. Milutin shvata da Nimani, ne samo da je opasnost po misiju, nego i da postoji mogućnost da se samouništi.

Banditi u potrazi za mamom

Žanr Filma: Drama
Trajanje: 1h 10min
Redatelj: Kosta Ristic
Scenarist: Kosta Ristic
Glavne Uloge: Kristijan Garip, Edin Arifi, Sunita Garip …
Radnja Filma: Dok tragaju za majkom koja ih je napustila Kristijan, Edi, Emran i Sunita ulaze u svijet ulice gdje nalaze slobodu.
Postaju dio ulične džeparoške bande oko koje se za prevlast bore Buca i Emanuel Baljea.Međutim, bandu u akciji hvata policija. Kristijan uspijeva da se izvuče, ostaje sam i mora da oslobodi braću i sestru iz Doma …

Grande Punto

Žanr Filma: Komedija
Trajanje: 1h 25min
Redatelj: Vanja Hovan
Scenarist: Vanja Hovan, Marko Kojic
Glavne Uloge: Kristijan Garip, Edin Arifi, Sunita Garip …
Radnja Filma: U gradu u kom se radnja odigrava vlada vlasnik lokalne televizije Dragan Zloković-Zli- U gradu su zabranjene knjige i kultura. Misteriozna naručiteljka – Senka, angažuje privatne detektive da zbace Zlokovića sa medijske vlasti. Detektivi preko studenata i uličnog dilera knjiga pronalaze umetnike podzemnih hodnika koje mole za pomoć…

Pretpostavka nevinosti

Žanr Filma: Drama
Trajanje: 1h 30min
Redatelj: Jelena Markovic
Scenarist: VJelena Markovic
Glavne Uloge: Marija Mijajlović, Marta Hadžimanov, Milica Nikolić, Sofija Đurić, Marijana Mandić, Jovana Ilić, Mia Kotarac, Tijana Gal Joksimović, Dragana Raković, Irena Cvetić, Anđela Popović, Tamara Silbaški, Katarina Jovanović, Đurđa Tasić, Teodora Petrović, Jelena …
Radnja Filma: Inspirisan filmom „12 gnevnih ljudi“, Sidnija Lumeta iz 1957. godine, ovaj studenski rad proučava presumciju nevinostiu anglosaksonskom pravnom sistemu, gde porota (opterećena svojim predrasudama i ograničenjima) razrežava tešku dilemu u slučaju ubistva s predumišljajem-proglasiti ga nevinim ili osuditi na smrt. Ako istražni postupak nije dobro urađen, ako advokati nisu izgarali, već otaljavaji u poredočavanju dokaza za/protiv, porota treba da prelomi, reši Rubikovu kocku. Da preuzme odgovornost i izabere između dva ekstrema.

Zlogonje (Srbija+Makedonija)

Žanr Filma: Avantura, Drama, Familijarni
Trajanje: 1h 30min
Redatelj: Rasko Miljkovic
Scenarist: Milos Kreckovic, Marko Manojlovic
Glavne Uloge: Mihajlo Milavić, Silma Mahmuti, Jelena Đokić, Bojan Žirović, Milutin Milošević …
Radnja Filma: ZLOGONJE je priča o Jovanu i Milici, desetogodišnjacima koji se upoznaju kada Milica nenadano stigne u Jovanov razred. Da ga druga deca ne bi emotivno povređivala, usamljeni Jovan je izgradio svoj svet iz mašte u koji Milica malo po malo uspeva da se probije. Ona ga poziva u avanturu oslobađanja njenog oca od nove žene, Miličine maćehe, za koju veruje da je veštica koja je začarala tatu.

Jovan, zbog novootkrivenog uzbuđenja i radosti koje oseća zbog saznanja šta to znači imati pravog druga, prihvata ali ubrzo saznaje da prepreke koje se javljaju u realnim avanturama nije tako lako preskočiti kao u onima u njegovoj mašti. A najveća prepreka od svih za Jovana je upravo on sam. Jovan će morati da prihvati sebe takvog kakav jeste i zdušno se baci u najveću avanturu od svih – život. Kada to učini pred njim se otvara ceo jedan novi svet, u kome će zajedno sa Milicom otkriti istinsku prirodu veštice i na potpuno neočekivan ali i zreo način savladati njenu pretnju. I postati pravi heroj.

Teret (Srbija+Francuska+Hrvatska+Iran)

Žanr Filma: Drama
Trajanje: 1h 38min
Redatelj: Ognjen Glavonic
Scenarist: Ognjen Glavonic
Glavne Uloge: Leon Lucev, Pavle Cemerikic, Tamara Krcunovic | …
Radnja Filma: Povjeren mu je zadatak prenošenja opasnog tereta od Kosova do Beograda, te film prikazuje njegov put kroz nepoznatu teritoriju, pokušavajući da se snađe u zemlji koju je oštetio rat. Prema sinopsisu, on je svjestan da, kada završi sa ovim poslom, mora da se vrati kući i suoči sa posljedicama svojih postupaka.Većina radnje se odigrava u kabini kamiona, te ona djeluje kao svojevrsna vrsta čahure.

Sistem

Žanr Filma: Komedija
Trajanje: 1h 40min
Redatelj: Momcilo Preradovic
Scenarist: Momcilo Preradovic
Glavne Uloge: Milan Veljkovic, Milos Vlalukin, Nenad Nenadovic …
Radnja Filma: Dva najbolja prijatelja sa Dorćola, Semestar i Kvartal, pored svakodnevnog dangubljenja sa prijateljima iz kraja, pokušavaju da pronađu način kako da brzo i lako dođu do novca koji bi im promenio život iz korena. Semestar je student filozofije koji dobro poznaje računare, i tako sticajem okolnosti sa Kvartalom ulazi u jedan oblik multilevela, ubrzo počinju da smišljaju način da prevarom prevare prevaranta i da ceo sistem preokrenu u svoju korist.

Južni vetar

Žanr Filma: Krimi
Trajanje: 2h 10min
Redatelj: Milos Avramovic
Scenarist: Milos Avramovic, Petar Mihajlovic
Glavne Uloge: Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Srđan Todorović, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Hristo Shopov, Ivaylo Zahariev …
Radnja Filma: U životu Petra Maraša, mladog pripadnika beogradske automobilske mafije, stvari počinju da dobijaju smisao. Napušta roditeljski dom i sa dugogodišnjom devojkom Sofijom se useljava u svoj novi stan. Klan čiji je pripadnik, a kojim upravlja iskusni „Car“, dobro „radi“. Posao je uigran, novca ima dovoljno za sve, a policija im ne pravi probleme. Sve će se to promeniti kada Maraš slučajno ukrade pogrešna kola. Ubrzo, Maraš dolazi u direktni sukob sa vođom drugog klana – Golubom. IMDB

Zaspanka za vojnike 2018

Žanr Filma: Ratni
Redatelj: Predrag Antonijevic
Scenarist: Predrag Antonijevic, Natasa Drakulic
Glavne Uloge: Ljubomir Bandovic, Marko Vasiljevic, Vuk Jovanovic …
Radnja Filma: Ovo je priča o vojnicima jedne tobdžijske baterije u Prvom svetskom ratu koji su kao i stotine hiljada drugih učinili da slava srpske vojske postane besmrtna. Neki od njih bili su mladići kojima je to bio prvi rat kao našem glavnom junaku Stevanu, tek svršenom studentu biologije koga otac prati u rat ne znajući da li će ga ikad više videti; drugi već prekaljeni ratnici a opet samo seljaci koji će u trenucima predaha misliti na svoje porodice i rodne njive.

Okupljeni sa svih strana Srbije i beskrajno različiti, kroz sve teške dane i bitke postaju jedno u odbrani svoje otadžbine. Ovo je priča o njihovom herojstvu i prijateljstvu, priča o slozi i zajedništvu bez koga niko od njih ne bi preživeo. A preživeo je samo jedan i ovaj film je njegovo sećanje na svoje ratne drugove, ujedno i sećanje na pola miliona poginulih srpskih vojnika u Prvom svetskom ratu nad čijim grobovima cveta mali plavi cvet zaspanka da ih čuva kad sudbina i istorija već nisu…

Kralj Petar I (Srbija+Grčka)

Žanr Filma: Ratni, Drama, Historiski
Redatelj: Petar Ristovski
Scenarist: Vladimir Cosic, Petar Ristovski
Glavne Uloge: Lazar Ristovski, Radovan Vujović, Milan Kolak, Danica Ristovski …
Radnja Filma: Kada se spletom istorijskih okolnosti Kralj Petar Karađorđević vratio u domovinu, uveo je parlamentarnu demokratiju na dvoru i započeo obnovu Srbije. Ali Srbiji se nije dalo da napreduje. Atentatom u Sarajevu počinje Prvi Svetski rat i Austro-ugarska pokazuje svu svoju nemilosrdnost. Posle dve herojski dobijene bitke na Ceru i Kolubari, Vlada donosi odluku da je povlačenje ipak neminovno. Tokom mučnog povlačenja preko albanskih planina kralj upoznaje Makrenu, majku vojnika Marinka.

Nemoćna da sina pronađe u nepreglednim kolonama vojske i naroda, ona zavetuje samog kralja da mu preda par čarapa koje je isplela. Nažalost, kralj Marinka nalazi prekasno a Makrena umire na grobu mladog austrijskog vojnika, oplakujući u ime svih majki sve sinove – nevine žrtve rata.
Srpska vojska uz strašne gubitke stiže do Krfa i ostrva Vido – ostrva smrti, ali i srpskog vaskrsnuća!

Srpski Filmovi su u 2018godini bili jedni od boljih. Pred kraj godine dobili smo jedan od najgledanijih filmova Južni Vetar. Ovi Srpski Filmovi su se mogli pogledati u kinima širom balkana.

- Advertisement -