Tuesday, April 13, 2021

The Professor And The Madman (2019) Trailer Filma

U kinima od Mart 2019. Godine
Naziv: The Professor And The Madman (2019)

Žanr FilmaBiografski, Drama, Misterija
Trajanje: 2h 04min
Redatelj: Farhad Safinia
Scenarist: John Boorman, Todd Komarnicki
Glavne Uloge: Mel Gibson, Sean Penn, Natalie Dormer, Steve Coogan, Eddie Marsan, David O’Hara, Stephen Dillane, Jennifer Ehle, Ioan Gruffudd, Jeremy Irvine, Brendan Patricks …
Radnja Filma: Zasnovan na najprodavanijem svjetskom romanu Simona Winchestera, The Professor And The Madman je izvanredna istinita priča o ludilu, genijalnosti i opsesiji o dva izvanredna čovjeka koji su stvarali povijest pisanjem Oxford English Dictionarya.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kompilacija Oxford engleskog rječnika započela je 1857. godine i bila je jedan od najambicioznijih i revolucionarnih projekata ikada. Profesor James Murray (Mel Gibson) preuzeo je izazov stvaranja najopsežnijeg rječnika ikada sastavljenog, ali je znao da će njemu i njegovom timu trebati više od jednog stoljeća da sastave sve poznate definicije. Međutim, radom „sourcinga publike“, tj. Unosom definicija ljudi iz cijelog svijeta, rječnik bi se mogao sastaviti tek za nekoliko desetljeća.

Kako su prikupljane definicije, nadzorni odbor, na čelu s profesorom Murrayjem, otkrio je da jedan čovjek, dr. W.C. Manja (Sean Penn), podnio je više od deset tisuća riječi. Kada je odbor inzistirao da ga poštuje, na vidjelo se pojavila šokantna istina: dr. Minor, veteran američkog građanskog rata, bio je osuđeni ubojica i držan u azilu za kriminalce.

IMDB i Trailer Filma:

The Woman in the Window (2021) Trailer Filma

Amy Adams vjeruje da je mogla biti svjedokom ubojstva s prozora svog stana u...

Those Who Wish Me Dead (2021) Trailer Filma

Angelina Jolie spašava malog dječaka u prvoj službenoj najavi za "Those Who Wish Me...

Girls5eva Season 1 (2021) Trailer Serije

Sada već odrasle žene pop-grupe iz 90-ih okupile su se kako bi izvele povratak...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU