Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeRecenzije SerijaOnly Murders in the Building Sezona 1 2021 Recenzija

Only Murders in the Building Sezona 1 2021 Recenzija

Sve u svemu, bilo mi je divno gledajući seriju. Istraga ubojstva zauzela je središnje mjesto u seriji što ju je učinilo još zanimljivijom. U seriji je osim gore navedenih imena bilo i nekoliko zapaženih gostujućih zvijezda. U seriji su mi se najviše svidjeli glavni likovi koji su svi bili zanimljivi.
- Advertisement -

Primijetio sam da je ova serija “Only Murders in the Building” dostupna za streaming na Disney+ već nekoliko tjedana. No, kao i obično, čekam je gledati do završetka sezone (ili serije). Nakon što sam sinoć saznao da će zadnja epizoda izaći, počeo sam je gledati u srijedu kako bih je mogao odmah završiti.

U stambenoj zgradi u New Yorku, 3 potpuno različita stanara postali su neočekivani prijatelji kada su saznali da dijele istu strast slušanja podcasta True Crime. Prvi je bio Charles-Haden Savage (Steve Martin – The Pink Panther, Cheaper by the Dozen itd.) koji je bio prilično uspješan TV glumac iz 1990-ih. Drugi je bio Oliver Putnam (Martin Short – Innerspace, Mars Attacks! itd.), Broadwayski redatelj. A treća je bila mlada žena po imenu Mabel Mora (Selena Gomez – Doolittle, Princess Protection Program itd.).

- Advertisement -

Njihova strast za rješavanjem misterija pojačana je kada su jednog od stanara u njihovom stanu pronašli mrtva i policija proglasila samoubojstvom. Međutim, njih troje nisu vjerovali te su počeli istraživati ​​ono što su mislili da je ubojstvo. Tijekom istrage, Charles je upoznao i privukao jednu od svojih susjeda Jan (Amy Ryan – Monster Trucks, Escape Plan itd.), dok je Mabel upoznala svog starog prijatelja Oscara (Aaron Dominguez). Sam Oliver je imao svoj osobni problem.

I što bi se dogodilo s njih troje? Pronađite sve u ovoj seriji misteriozne komedije.

“Only Murders in the Building” Recenzija Serije

Pa to je bilo stvarno zabavno. Uživao sam u prvoj sezoni ove serije od samog početka do kraja sezone. Serija “Only Murders in the Building” je imala samo 10 epizoda u trajanju od oko 30 minuta, što bi zahtijevalo malo truda da je dovršim kao što sam to učinio za samo 2 noći. Sama priča nije bila uistinu komplicirana, iako misterij ubojstva nije bilo tako lako pogoditi.

U seriji su mi se najviše svidjeli glavni likovi koji su svi bili zanimljivi, a posebno lik Martina Shorta Oliver. U seriji je bilo toliko duhovitih dijaloga koji su uglavnom proizašli iz njegovih duhovitih primjedbi. Bilo je zadovoljstvo vidjeti njegovu interakciju s usamljenikom Charlesom (Steve Martin je ovdje bio jednako fantastičan). A i njihov odnos s mladom Mabel raznježilo je srce, pogotovo jer je uz starije Oliver & Charles unijela svježinu mladosti. Oh Steve Martin i Martin Short već su radili zajedno u toj divnoj dramskoj komediji Father of the Bride i njenom nastavku.

Istraga ubojstva zauzela je središnje mjesto u seriji što ju je učinilo još zanimljivijom. Jedna stvar u kojoj sam uživao bio je način na koji su priče likova ispričane, a činilo se da nije zauzela svjetla reflektora istrage. Rekao bih da su pisci odradili sjajan posao u pisanju priče koja me uistinu zaokupila. Btw, serija je kategorizirana kao misterijska komedija, pa nemojte očekivati ​​da će ovo biti stvarno napeta serija. Čak i tijekom vrhunca, uopće nije bilo jako intenzivno i mračno.

Dok sam gledao početnu kreditnu scenu koja je bila vrlo lagana, nisam vidio ništa na čemu se serija temeljila. Stoga se kreatori Steve Martin i John Hoffman moraju pohvaliti za njihovu kreativnost. Od svih 10 epizoda, najdraže su mi bile 9. epizoda, finale i najjedinstvenija i najzanimljivija 7. epizoda pod nazivom “The Boy from 6B”. Ta epizoda je bila zaista nevjerojatna. Oh, završetak prve sezone je bio briljantan jer je vrlo lijepo postavljen za drugu sezonu koja nije mogla doći dovoljno brzo.

U seriji je osim gore navedenih imena bilo i nekoliko zapaženih gostujućih zvijezda. Imamo Tinu Fey (“Soul” , Whiskey Tango Foxtrot itd.) kao slavnu voditeljicu podcasta True Crime Cinda Canning, Nathana Lanea (The Birdcage, The Producers itd.), Jane Lynch (“Ralph Breaks the Internet”, Glee TV serije itd.), pa čak i Sting. Bilo je nekoliko drugih ponavljajućih likova koji su priču učinili življom, iako bi zvijezde serije očito bile tri glavne glumačke uloge.

Sve u svemu, bilo mi je divno gledajući seriju. Ne znam koliko sam se puta glasno nasmijao tijekom serije. Zabavljao me komični pristup istrazi, moderna kultura podcasta, lijepe pjesme i posebno zanimljivi likovi. S takvim završetkom, baš mi je bilo drago što će biti nastavak (ili su znali da će biti druga sezona pa su napravili takav završetak?). U svakom slučaju, ako volite ovakvu seriju, svakako je isprobajte. Siguran sam da bi vam se svidjelo kao i meni. Međutim, ako volite intenzivniji i mračniji tip istraživanja, onda vam ova ne bi bila po volji. IMDB Ocjena Serije 8,2/10

Only Murders in the Building Trailer Serije

Series Credits

Only Murders in the Building Season 1 2021

Žanr

Komedija, Krimi, Drama, Recenzije Serija

Kreatori

John Hoffman, Steve Martin

Zemlja USA

Trajanje Serije

30min Epizoda

Datum izlaska 31.08.2021 (svjetska premijera)

Glavne Uloge Glumci

Steve Martin kao Charles-Haden

Martin Short kao Oliver Putnam

Selena Gomez kao Mabel Mora

Aaron Dominguez kao Oscar

Amy Ryan kao Jan

Jackie Hoffman kao Uma Heller

Teddy Coluca kao Lester

Jayne Houdyshell kao Bunny

Vanessa Aspillaga kao Ursula

Julian Cihi kao Tim Kono

Russell G. Jones kao Dr. Grover Stanley

Ryan Broussard kao Will

James Caverly kao Theo Dimas

Michael Cyril Creighton kao Howard Morris

Tina Fey kao Cinda Canning

- Advertisement -
Sve u svemu, bilo mi je divno gledajući seriju. Istraga ubojstva zauzela je središnje mjesto u seriji što ju je učinilo još zanimljivijom. U seriji je osim gore navedenih imena bilo i nekoliko zapaženih gostujućih zvijezda. U seriji su mi se najviše svidjeli glavni likovi koji su svi bili zanimljivi.Only Murders in the Building Sezona 1 2021 Recenzija